Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις επαναλαμβάνονται και αξίζουν

Λευκές Νύχτες Χρήστος Συμεωνίδης©

"Λευκές νύχτες"

Η θεατρική διασκευή του Κωνσταντίνου Ασπιώτη πάνω στην αριστοτεχνική νουβέλα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, με φόντο τις ονειρικές "Λευκές Νύχτες" της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τον ίδιο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη να μοιράζονται τη σκηνή στην ιστορία δύο μοναχικών ανθρώπων που ζουν μια στιγμή ευτυχίας. (Μικρό Άνεσις, από 8/2)

Διαβάστε Επίσης

Έξοδος
Ελένη Κουρή:©

"Έξοδος"

Ύστερα από μια σύντομη παύση, η μουσική παράσταση της Φένιας Παπαδόδημα για τη Μικρασιατική Καταστροφή ανεβαίνει ξανά. Η ψηφιακή ζωγραφική του Γιώργου Κόρδη συνομιλεί με κείμενα και αλληλογραφία του Γιώργου Σεφέρη, καθώς και αληθινές μαρτυρίες προσφύγων, στη σκηνική σύνθεση με ζωντανή μουσική, τραγούδια και στίχους της σκηνοθέτριας που συμπράττει με τους Γεράσιμο Γεννατά και Ελένη Ποζατζίδου. (Ελέρ, από 4/2)

Μέρα Σάββατο
Αποστόλης Κουτσιανικούλης©

"Μέρα Σάββατο"

Λόγος, τραγούδι και 11 μικρά γλυπτά της Κλειώς Μακρή επιστρατεύονται για να αφηγηθούν την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας των Ιωαννίνων, η οποία κατέληξε στη συντριπτική της πλειονότητα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Η παράσταση της Ιρένε Μπονό με αφηγήτρια τη Φωτεινή Μπάνου αντλεί από μαρτυρίες επιζώντων, ποιήματα, τραγούδια και το διήγημα του Δημήτρη Χατζή "Σαμπεθάι Καμπιλής". (Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, από 4/2)

Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας

"Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας"

Το συγκινητικό έργο του βραβευμένου συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά, φέρνοντας στο προσκήνιο τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και το σκύλο. Πρόκειται για τη σπαρακτική αναδρομή ενός σκύλου στις αναμνήσεις του με το αγαπημένο του πρόσωπο, τριάντα χρόνια μετά το θάνατό της. Παίζουν οι Γιούλη Ζήκου και Μάριος Τζανακάκης. (Θέατρο της Ημέρας", από 5/2)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα έργο-ύμνος για τη σχέση ανθρώπου και σκύλου.

Έξοδος

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Mια μουσική παράσταση που συνομιλεί με την ψηφιακή ζωγραφική του Γιώργου Κόρδη που δημιουργείται ζωντανά, το πρόσωπο και το έργο του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη και μαρτυρίες προσφύγων.

Μέρα Σάββατο

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Η ιστορία και ο εκτοπισμός της εβραϊκής κοινότητας των Ιωαννίνων ζωντανεύει σε μια παράσταση με λόγο και τραγούδι, δίνοντας φωνή σε 11 μικρά γλυπτά αγάλματα, με αφετηρία το διήγημα του Δ. Χατζή «Σαμπεθάι Καμπιλής».

Λευκές νύχτες

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας μοναχικός νέος, που ζει παρατηρώντας τους άλλους ανθρώπους, αφήνεται μόνο για τέσσερις νύχτες να ζήσει τον έρωτα, τις πιο πραγματικές στιγμές της ζωής του.

Θέατρο της Ημέρας

Γεννηματά 20

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α, Κυψέλη

Μικρό Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Ελέρ

Φρυνίχου 10

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.