"ΕΚΚΛΗΣΙάΖΟΥΣΕΣ…Αρ Μπακ… " του Αλέξανδρου Ρήγα σε περιοδεία

Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αλέξανδρου Ρήγα επιστρέφουν χορεύοντας και φλερτάροντας σε μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία υπό τον τίτλο «ΕΚΚΛΗΣΙάΖΟΥΣΕΣ Αρ Μπακ…».

Αλξανδρος Ρήγας

Οι γυναίκες γελοιοποιούν με τα καμώματά τους τους άνδρες στις "Εκκλησιάζουσες" και δίνουν ένα πολιτικό μάθημα "περί δημοκρατίας", πάντα βέβαια με το χαρακτηριστικά καυστικό και πιπεράτο σατιρικό ύφος του Αριστοφάνη. Οι ηρωίδες του κορυφαίου κωμωδιογράφου είναι αρχαίες μα και μοντέρνες, πολιτικοποιημένες μα και αθώες, ανέμελες και δυνατές και ο Αλέξανδρος Ρήγας αναδεικνύει όλες τις χάρες τους στην παράσταση που ετοιμάζει για το καλοκαίρι. Αν θυμάστε το καλοκαίρι του 2018 είχε σκηνοθετήσει την αριστοφανική κωμωδία και αφήνοντας τη φαντασία να καλπάσει, έραψε σε γνωστούς άνδρες ηθοποιούς γυναικεία ρούχα. Κάπως έτσι, ο Αντώνης Λουδάρος μπήκε στη σκηνή ως Πραξαγόρα, ο Δημήτρης Σταρόβας έκανε την Ευφροσύνη, ο Τάκης Βαμβακίδης τη Μοσκόρφω, ο Γιάννης Κρητικός την Πασιφάη και ο Κωνσταντίνος Ζαμπάρας την Αγλαΐα. Η μόνη γυναικεία παρουσία της παράστασης ήταν εκείνη της Σοφίας Μουτίδου που ερμηνεύει τη Μελπομένη.

Στην εκδοχή που ετοιμάζει για το καλοκαίρι με τον τίτλο "ΕΚΚΛΗΣΙάΖΟΥΣΕΣ Αρ Μπακ…" δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το καστ όμως όπως μας ενημερώνει ο σκηνοθέτης: "Οι Εκκλησιάζουσες επιστρέφουν" κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400π.Χ. με μία σημαντική όμως προσθήκη. Είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα. Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως κάλαντα και διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά και Κρητικά τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς, σε τέμπο τσάμικο, καλαματιανό και βαλκανικό, αλλά και σε μικρασιάτικα ταξίμια. Οι Εκκλησιάζουσες τραγουδούν, χορεύουν, φλερτάρουν (διακριτικά και αδιάκριτα) και έχουν ατελείωτο κέφι να μοιραστούν και να μας ανεβάσουν, στη σκηνή και στα όνειρα…".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
03/02/2023

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.

"O Υπέροχος Γκάτσμπι" συνεχίζεται μέχρι τον Μάρτιο

Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος-σταθμού για την αμερικανική λογοτεχνία παίρνει παράταση στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα.

Ενέργειες για τη διάσωση της ιστορικής συλλογής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

H Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Tέχνης Καρόλου Κουν Μαριάννα Κάλμπαρη υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές δράσεις.

Πρόσκληση για την Πολιτιστική Επιχορήγηση δράσεων σύγχρονου πολιτισμού από το ΥΠΠΟΑ

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του 2023, στο πλαίσιο της στήριξης και ανάδειξης εκδηλώσεων πολιτιστικών φορέων.