"ΕΚΚΛΗΣΙάΖΟΥΣΕΣ…Αρ Μπακ… " του Αλέξανδρου Ρήγα σε περιοδεία

Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αλέξανδρου Ρήγα επιστρέφουν χορεύοντας και φλερτάροντας σε μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία υπό τον τίτλο «ΕΚΚΛΗΣΙάΖΟΥΣΕΣ Αρ Μπακ…».

Αλξανδρος Ρήγας

Οι γυναίκες γελοιοποιούν με τα καμώματά τους τους άνδρες στις "Εκκλησιάζουσες" και δίνουν ένα πολιτικό μάθημα "περί δημοκρατίας", πάντα βέβαια με το χαρακτηριστικά καυστικό και πιπεράτο σατιρικό ύφος του Αριστοφάνη. Οι ηρωίδες του κορυφαίου κωμωδιογράφου είναι αρχαίες μα και μοντέρνες, πολιτικοποιημένες μα και αθώες, ανέμελες και δυνατές και ο Αλέξανδρος Ρήγας αναδεικνύει όλες τις χάρες τους στην παράσταση που ετοιμάζει για το καλοκαίρι. Αν θυμάστε το καλοκαίρι του 2018 είχε σκηνοθετήσει την αριστοφανική κωμωδία και αφήνοντας τη φαντασία να καλπάσει, έραψε σε γνωστούς άνδρες ηθοποιούς γυναικεία ρούχα. Κάπως έτσι, ο Αντώνης Λουδάρος μπήκε στη σκηνή ως Πραξαγόρα, ο Δημήτρης Σταρόβας έκανε την Ευφροσύνη, ο Τάκης Βαμβακίδης τη Μοσκόρφω, ο Γιάννης Κρητικός την Πασιφάη και ο Κωνσταντίνος Ζαμπάρας την Αγλαΐα. Η μόνη γυναικεία παρουσία της παράστασης ήταν εκείνη της Σοφίας Μουτίδου που ερμηνεύει τη Μελπομένη.

Στην εκδοχή που ετοιμάζει για το καλοκαίρι με τον τίτλο "ΕΚΚΛΗΣΙάΖΟΥΣΕΣ Αρ Μπακ…" δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το καστ όμως όπως μας ενημερώνει ο σκηνοθέτης: "Οι Εκκλησιάζουσες επιστρέφουν" κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400π.Χ. με μία σημαντική όμως προσθήκη. Είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα. Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως κάλαντα και διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά και Κρητικά τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς, σε τέμπο τσάμικο, καλαματιανό και βαλκανικό, αλλά και σε μικρασιάτικα ταξίμια. Οι Εκκλησιάζουσες τραγουδούν, χορεύουν, φλερτάρουν (διακριτικά και αδιάκριτα) και έχουν ατελείωτο κέφι να μοιραστούν και να μας ανεβάσουν, στη σκηνή και στα όνειρα…".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η θάλασσα και ο γέρος": Ο Τάσος Νούσιας στον συγκλονιστικό ρόλο του Σαντιάγο, στην Ηλιούπολη

Ο βραβευμένος Τάσος Νούσιας πρωταγωνιστεί, για 2η χρονιά, στην παράσταση "Η Θάλασσα και ο Γέρος" – μια θεατρική μεταφορά του αριστουργήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ "Ο Γέρος και η Θάλασσα", σε σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνκσι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/07/2025

"Στο τσακ!" της Δήμητρας Παπαδοπούλου – Η ξεκαρδιστική κωμωδία επιστρέφει

Η ανατρεπτική κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου "Στο τσακ!" επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης και υπόσχεται γέλιο μέχρι δακρύων, μέσα από παρεξηγήσεις, σύγχρονες σχέσεις και... εκπλήξεις στο τσακ.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία

Έχοντας ήδη επισκεφτεί κάποια θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, η κατά Τερζόπουλο "Ορέστεια" συνεχίζει να περιοδεύει με τελευταίο σταθμό το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Αποκλειστικό: Ένα θερινό σινεμά γεννιέται στο Επί Κολωνώ

Το Επί Κολωνώ είναι μια κυψέλη πολιτισμού που δεν σταματά να ονειρεύεται και να μοιράζεται ιδέες και εμπειρίες. Φέτος, μετατρέπει την αυλή του σε θερινό σινεμά, προσκαλώντας μας σε βραδιές ποιοτικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, κάτω απ’ τον πλάτανο.

"Ιφιγένεια / Βορά": Από τον βωμό της Αυλίδας, στη σκηνή της Πειραιώς

"Ήρθα εδώ, να δω τη θάλασσα, να διαλογιστώ, ν’ αλλάξω. Πάντα μπορείς να ξαναρχίζεις…". Με αυτή τη φράση ξεκινά το ταξίδι της Ιφιγένειας, όχι στην Αυλίδα αυτή τη φορά, αλλά στην Πειραιώς 260, μέσα από τον θεατρικό μονόλογο "Ιφιγένεια / Βορά", σε κείμενο της Βίβιαν Στεργίου και σκηνοθεσία της Αικατερίνης Παπαγεωργίου.

"ζ-η-θ, ο Ξένος": Η Κλέλια Ανδριολάτου διασχίζει την Οδύσσεια του Μαρμαρινού

Στην παράσταση "ζ-η-θ, ο Ξένος" του Μιχαήλ Μαρμαρινού, η Κλέλια Ανδριολάτου συμμετέχει σε έναν πολυμελή θίασο και μιλά για τη δύναμη της ομάδας, την έννοια του "ξένου" και τη βιωματική αφήγηση της Οδύσσειας, λίγο πριν δούμε την παράσταση στην Επίδαυρο (11 & 12/7).

Για την Kat Valastur, ο χορός είναι μια πράξη ελευθερίας και επαναπροσδιορισμού

Η διεθνώς αναγνωρισμένη Kat Valastur μιλά για το έργο της "Dive into You", τη συμμετοχή της στο 31ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, την πορεία της στο εξωτερικό, τη σχέση σώματος-χώρου και τους καλλιτέχνες που την εμπνέουν.