Συζήτηση με αφορμή τις "Δούλες" του Ζενέ στο Αποθήκη

Ο σκηνοθέτης Γιώργο Σκεύα και οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Αγγελική Παπαθεμελή, Αμαλία Καβάλη θα παρευρεθούν στη συζήτηση που θα γίνει μετά την παράσταση του έργου «Δούλες», την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Οι δούλες

Με κάθε ευκαιρία εκδηλώνουν τη χαρά τους για την συνεύρεση τους στις "Δούλες" του Ζαν Ζενέ οι τρεις πρωταγωνίστριες που επέλεξε ο σκηνοθέτης Γιώργος Σκεύας, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου που ερμηνεύει την Κυρία, η Αγγελική Παπαθεμελή και η Αμαλία Καβάλη που κρατούν τους ρόλους των δυο αδελεφών, υπηρετριών στο επάγγελμα και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στη σκηνή του Αποθήκη.  Οι δύο αδελφές, συμπληρώνουν η μια την άλλη, αγαπιούνται και παράλληλα μισούν τον εαυτό τους στο πρόσωπο η μια της άλλης. Μαζί, ασφυκτιούν στον εγκλεισμό τους υπηρετώντας την Κυρία, καταναλώνουν τον ζωτικό αέρα η μια της άλλης. Αναζητώντας απεγνωσμένα οξυγόνο, αποφασίζουν να εξοντώσουν την Κυρία προκυμμένου να αναπνεύσουν τον καθαρό αέρα της….

Δούλες
Εβίτα Σκουρλέτη©


Ο Ζενέ περιγράφει στις "Δούλες” του τις σχέσεις εξουσίας και εξουσιαζόμενου, τον φθόνο και το ταξικό μίσος, μέσα από ένα ψυχόδραμα βαθύτατα πολιτικό και σατιρικό, την ίδια στιγμή όμως αδυσώπητα τραγικό μέσα στην προδιαγεγραμμένη του οδύνη. Τα ταξικά και όχι μόνο ζητήματα εξουσίας, τα οποία με οξυδέρκεια αντιλαμβάνεται ως ένα πλέγμα εξαρτήσεων, που όλα τα εμπλεκόμενα μέρη το κρατάνε με την ίδια λύσσα με την οποία επιθυμούν να απεμπλακούν από αυτό. 
 

Διαβάστε Επίσης

Μια συζήτηση με αφορμή το έργο θα γίνει την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Αποθήκη. Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τους καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και άλλους κριτικούς που συντονίζει ο Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής-κριτικός και συμμετέχουν οι μεταπτυχιακοί ερευνητές: Πόπη Αρωνιάδα ( ποιήτρια-κριτικός), Δάφνη Μαρία Βουβάλη-Γκυ (ποιήτρια, συγγραφέας, δημοσιογράφος), Χάρης Μελιτάς (ποιητής-πεζογράφος, βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών), Γιώργος Σκούρτης (ποιητής-κριτικός),  Γιώργος Μελίτος (πεζογράφος).

Περισσότερες πληροφορίες

Οι δούλες

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Η εναλλαγή των ρόλων, οι σχέσεις εξουσίας και υποταγής, ερωτισμού και εξάρτησης, και οι αγεφύρωτες ταξικές διαφορές δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα αγωνίας στην ιστορία δύο υπηρετριών και της κυρίας τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αποκλειστικό: Τον "Πουπουλένιο" σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης την επόμενη σεζόν

Το Σύγχρονο Θέατρο ξεκινά τη νέα σεζόν με ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης παγκόσμιας δραματουργίας, όπου παίζουν οι Αργύρης Αγγέλου, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αλέκος Συσσοβίτης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/07/2024

Το "Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον" έρχεται δυναμικά για τρίτη σεζόν

Η παράσταση των C for Circus με θέμα το sex trafficking, την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε η Βαλέρια Δημητριάδου, επανέρχεται στο θέατρο Άνεσις.

Αποκλειστικό: Demy, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Ιαν Στρατής πρωταγωνιστούν στο "Ωραία μου κυρία" της Θέμιδας Μαρσέλλου

Μαθαίνουμε τα λαμπερά ονόματα που θα αποτελέσουν τον θίασο της νέας λαμπερής παραγωγής που ετοιμάζει η σκηνοθέτρια στο θέατρο Παλλάς.

"Τι Ομάδα Είσαι Ρε;": Μια παράσταση που σκοράρει κατά της οπαδικής βίας

Η εταιρεία θεάτρου αντίqρηση παρουσιάζει μια καθηλωτική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαυρόπουλου, ανοίγοντας διάλογο για το φαινόμενο της οπαδικής βίας στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

"Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός": Η "Ιφιγένεια των Ταύρων" στο Γεντί Κουλέ

Η νέα παράσταση του Χριστόφορου Χριστοφή έρχεται στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, συνδέοντας μια Ιφιγένεια, έναν Πυλάδη, έναν Ορέστη και κάποιον Άντον Τσέχοφ σε ένα άχρονο αντάμωμα.

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η νέα παράσταση που ανεβάζει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Στη Ρωσία θα μας μεταφέρει από τον Οκτώβριο η παράσταση που σκηνοθετεί ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, με τον θίασο να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Μιχάλη Οικονόμου, τον Παντελή Δεντάκη και τον Σταύρο Σβήγκο.

Ο "Γιοσίρου Γιαμαγκούσι" μάς δίνει ραντεβού από Οκτώβριο

Η παράσταση σε κείμενο του Γιάννη Κεντρωτά και σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου -κάτι ανάμεσα σε μαύρη κωμωδία και αστυνομικό θρίλερ- επιστρέφει στο Olvio.