"Βασιλιάς Ληρ" ο Γρηγόρης Βαλτινός

Ο Γρηγόρης Βαλτινός ραγίζει καρδιές στο «Da» και σχεδιάζει τη συνάντηση του με έναν ρόλο που αποτελεί όνειρο κάθε ηθοποιού, τον «Βασιλιά Ληρ».

«Αρχιμάστορας Σόλνες»: Ένας ακόμα ρόλος ζωής για τον Γρηγόρη Βαλτινό

Ο Γρηγόρης Βαλτινός έχει αποδείξει πολλές φορές το μεγάλου εύρους και ευελιξίας υποκριτικό ταλέντο του σε πάμπολλα έργα, τον "Αλέξη Ζορμπά", τον "Βιολιστή στη στέγη", το "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ", τον "Οιδίποδα Τύραννο", τον "Αρχιμάστορα Σόλνες" και πολλά άλλα. Αυτή τη περίοδο στη σκηνή του θεάτρου Ιλίσια με την ερμηνεία του στο "Da" του Χιου Λέοναρντ, με ισόρροπες δόσεις δραματικότητας και χιούμορ, συγκινεί και αναδεικνύει όλες τις χάρες αυτού του αυτοβιογραφικού έργου που αποπνέει ευγένεια, ήθος, τρυφερότητα, ανθρωπιά. "Το θέατρο είναι ένας χώρος στον οποίο αισθάνομαι πλήρη ελευθερία δημιουργίας…Το συναίσθημα πρέπει να γυμνάζεται, αυτό μας κάνει διορατικούς" μου είχε πει κάποτε. Πρέπει να προκληθείς για να δημιουργήσεις και είναι πολλές οι αφορμές που δίνονται για δημιουργία σε καλλιτέχνες όπως ο Γρηγόρης Βαλτινός που αναζητά τη λεπτομέρεια, την πρόκληση και το βάθος. Ενώ, το "Da" θριαμβεύει στο Ιλίσια εκείνος σχεδιάζει την επόμενη συνάντηση του με ένα ρόλο που αποτελεί πάντα όνειρο κάθε ηθοποιού στο στάδιο της ωριμότητάς του. Είναι η στιγμή, τα βιώματα της ζωής και καλλιτεχνικής δημιουργίας του να εκφραστούν, να στοχαστούν, να μετουσιωθούν, μέσα από ένα έργο τέχνης μεγάλης πνοής και ποίησης, τον "Βασιλιά Ληρ". Τον επόμενο χειμώνα ο Γρηγόρης Βαλτινός θα συναντήσει ερμηνευτικά τον σαιξπηρικός ήρωα ένα βασιλιά, έναν άνθρωπο, που είχε τα πάντα και τα έχασε... όλα! Είναι ένα έργο μέγιστης και διαχρονικής σοφίας για τα ανθρώπινα αισθήματα και πάθη. Στη σκηνή του Ιλίσια, ο Γρηγόρης Βαλτινός, θα "διαβάσει" το "Βασιλιά Ληρ" στοχαστικά σαν μια πανανθρώπινη και παντοτινά επίκαιρη τραγωδία του ανθρώπου και της κοινωνίας του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.