Ο Τουλούζ-Λοτρέκ ζωντανεύει στο Ολύμπια μέσα από ένα δυνατό υποκριτικό ντουέτο

Θανάσης Τσαλταμπάσης και Βερόνικα Αργέντζη πρωταγωνιστούν στην παράσταση “Τουλούζ Λοτρέκ - Η φαντασία της αμαρτίας” του Χριστόφορου Χριστοφή, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”.

Τουλούζ Λοτρέκ - Η φαντασία της αμαρτίας

"Τουλούζ Λοτρέκ - Η φαντασία της αμαρτίας” ονομάζεται το νέο έργο που υπογράφει ο Χριστόφορος Χριστοφής και σκηνοθετεί ο Δήμος Αβδελιώδης με τον Θανάση Τσαλταμπάση και την Βερόνικα Αργέντζη στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας”. Για τρεις βραδιές και τέσσερις παραστάσεις, από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστεί η παράσταση με θέμα τον κορυφαίο Γάλλο ζωγράφο Ανρί ντε Τουλούζ-Λοτρέκ. Ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης υπογράφει τη μουσική που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής το κουαρτέτο εγχόρδων L’anima, ενώ σε συνδυασμό με τα σκηνικά του Αριστείδη Πατσόγλου και τα κοστούμια της Βασιλικής Σύρμα δημιουργείται στο θέατρο Ολύμπια ένα παζλ σκηνών κινηματογραφικής υφής, που αποκαλύπτουν το πνεύμα και τα αισθήματα που βίωσε ο ζωγράφος τις τελευταίες μέρες της ζωής του, από την στιγμή που αρχίζουν τα συμπτώματα της ασθένειάς του έως και το τέλος στα 37 του χρόνια, το 1901.

Τουλούζ Λοτρέκ - Η φαντασία της αμαρτίας
Νίκος Κόκκας©

Το σκηνοθετικό σημείωμα του Δήμου Αβδελιώδη

"Η μοναδικότητα των έργων και της προσωπικότητας του ιδιοφυούς Τουλούζ-Λοτρέκ, ενέπνευσε τον Χριστόφορο Χριστοφή να αποδώσει με μια βιωματικής πνοής προσέγγιση το πνεύμα του. Παρά την στέρηση της αγάπης από τους γονείς του, και την περιθωριοποίησή του από την μειονεκτική εικόνα ενός σώματος νάνου, που η ασθένεια των μηριαίων οστών του τον καθήλωσε πριν μπει στην εφηβεία, ο Λοτρέκ, χωρίς ίχνος κατωτερότητας, βλέπει κατάματα την αλήθεια, με πηγαία γενναιοφροσύνη και κατάφαση για το θαύμα της ζωής, σαν ένας Μικρός Πρίγκιπας της ζωγραφικής.

Διαβάστε Επίσης

Μ’ αυτό το καθαρό βλέμμα ζωγραφίζει τους ανθρώπους αποτυπώνοντας στις μορφές τους τον βαθμό της ευτυχίας ή της δυστυχίας τους, στην προσπάθειά τους να ζήσουν την απόλαυση. Στον κόσμο της νύχτας φαίνονται όλα πιο καθαρά από την ημέρα. Δεν υπάρχουν καλές ή κακές γυναίκες αλλά γυναίκες με στιγμές ευφορίας ή απογοήτευσης. Οι αριστουργηματικοί ψυχογραφικοί πίνακές του μιλάνε διαχρονικά, για το πόσο μάταια χάνεται ο χρόνος των ανθρώπων χωρίς την πραγματική χαρά, παίζοντας στο έργο της ζωής τους έναν ρόλο που δεν τον επέλεξαν οι ίδιοι, κι από τον οποίο δεν σκέφτονται να αποδράσουν όσο ακόμη υπάρχει καιρός. Οπτική που την αναγνωρίζουμε με την ίδια ένταση και ευκρίνεια και στο λογοτεχνικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη".

Προπώληση μέσω ticketservices.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.