Η καρδιά της μουσικής χτυπάει στο "Ολύμπια"

Ολύμπια © Studio Kominis

Μετά την επιτυχημένη περσινή επανεκκίνησή του, το εμβληματικό Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας" θα φιλοξενήσει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2022-23 έναν φιλόδοξο προγραμματισμό, με την υπογραφή του Ολιβιέ Ντεκότ. 

Τα κεντρικά πρόσωπα του "Ολύμπια"

Η καρδιά της μουσικής χτυπάει στο "Ολύμπια" - εικόνα 1
Δημήτρης Μητρόπουλος

Δύο μεγάλοι κύκλοι συναυλιών αναδεικνύουν σε κεντρικά πρόσωπα της σαιζόν τον Δημήτρη Μητρόπουλο και τη Μαρία Κάλλας. Τον τόνο θα δώσει το ανέβασμα της όπερας του Μητρόπουλου "Αδελφή Βεατρίκη", η οποία θα παρουσιαστεί σε συναυλιακή μορφή με τη σοπράνο Catherine Hunold, υπό τον Pierre Dumoussaud. Η επέτειος των 100 χρόνων από τη γέννηση της μεγάλης ντίβας της όπερας θα εορταστεί με ένα αφιέρωμα που θα εγκαινιαστεί με την παρουσίαση του "Πρωτομάστορα" του Μανώλη Καλομοίρη, σε συναυλιακή μορφή. Η νέα μεγάλη παραγωγή της χρονιάς είναι η "Ιφιγένεια εν Ταύροις" του Gluck, ένα έργο-σταθμό στην καριέρα της Κάλλας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θάνος Παπακωνσταντίνου ενώ, το λαμπερό καστ θα καθοδηγήσει ο καταξιωμένος Γιώργου Πέτρου.

Η καρδιά της μουσικής χτυπάει στο "Ολύμπια" - εικόνα 2
Μαρία Κάλλας

Δύο συναυλίες θα ολοκληρώσουν τον κύκλο συναυλιών για τη μεγάλη λυρική τραγουδίστρια -  η Karine Deshayes, η Klára Kolonits και η Μαριτίνα Ταμπακοπούλου, υπό τον Sebastiano Rolli, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τιμήσουν τους σημαντικότερους ρόλους που ερμήνευσε η Κάλλας. Την Πασχαλινή εμφάνιση των αθηναικών μουσικών συνόλων, με επίκεντρο το θρησκευτικό ρεπερτόριο της Κάλλας,  θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Nikolas Nägele.

Η καρδιά της μουσικής χτυπάει στο "Ολύμπια" - εικόνα 3
© Γερ. Δομένικος
"Ο Πρίγκιπας Ιβάν και το Πουλί της φωτιάς"

Η χρονιά θα κλείσει με οχτώ παραστάσεις της αγαπημένης αθηναϊκής οπερέτας, ο "Βαπτιστικός" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πέτρου. Ακολουθώντας το όραμα της σύνδεσης της ελληνικής μουσικής παράδοσης και μετά την περσινή επιτυχία της "Κρητικοπούλας", ανεβαίνει φέτος σε συναυλιακή μορφή, η "Λιονέλλα" του Σπύρου Σαμάρα. Το έργο της αποκατάστασης της παρτιτούρας έφερε σε πέρας ο Βύρων Φιδετζής. Η όπερα "Ο Πρίγκιπας Ιβάν και το Πουλί της Φωτιάς" του Θοδωρή Αμπαζή, προσκαλεί τα παιδιά και τους νέους της πόλης στο "Ολύμπια". 

Τα Μουσικά Σύνολα της πόλης επιστρέφουν στο "σπίτι" τους

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Στο πλαίσιο των τακτικών της συναυλιών, θα απολαύσουμε την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε ένα πλούσιο συμφωνικό ρεπερτόριο, υπό τη διεύθυνση των Ελευθέριου Καλκάνη, Μιχάλη Οικονόμου, Ανδρέα Τσελίκα και Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Η Χορωδία με τη σολιστική συνεισφορά της σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη, θα παρουσιάσει στη συναυλία "The Twelve Days of Christmas" και η Big Band θα μας ξεσηκώσει με ένα εορταστικό αφιέρωμα στους Frank Sinatra και Ella Fitzgerald, μεταφέροντάς το στη "χρυσή” εποχή του swing. Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου θα πλαισιώσει αγαπημένους ερμηνευτές, όπως οι Γιώτα Νέγκα, Γλυκερία, Μανώλης Μητσιάς, Λένα Αλκαίου, Παντελής Θαλασσινός και Λάκης Χαλκιάς, ενώ, η Big Band θα συμπράξει με αξιόλογους καλλιτέχνες της jazz, όπως οι Gilad Atzmon, Λουκία Παλαιολόγου, Τάκης Πατερέλης, Κατερίνα Πολέμη, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Marianna Seas, Dat Funk, Lana Janjanin και Ανδρέας Πολυζωγόπουλος

Η καρδιά της μουσικής χτυπάει στο "Ολύμπια" - εικόνα 5
Gilad Atzmon

Στο πλαίσιο της επετείου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Δημοτική Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα παρουσιάζει ένα οδοιπορικό στο τραγούδι της Σμύρνης, μέσα από τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και του Βασίλη Τσιτσάνη. Η ιέρεια του Θεοδωράκη, Μαρία Φαραντούρη, επιστρέφει με ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την ποίηση του Μπέρτολ Μπρεχτ και το μουσικό θέατρο.

Σημαντικές συνεργασίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Η καρδιά της μουσικής χτυπάει στο "Ολύμπια" - εικόνα 6
Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Από τον εξωστρεφή σχεδιασμό της νέας καλλιτεχνικής περιόδου δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι συνεργασίες με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, όπως είναι η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ αλλά και η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης ανεβαίνουν φέτος στη σκηνή του "Ολύμπια" με νέα έργα Ελλήνων χορογράφων.

Πέρα από το πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα θα παρακολουθήσουμε τη νέα δημιουργία του Χριστόφορου Χριστοφή και του Δήμου Αβδελιώδη, με τίτλο "Τουλούζ-Λωτρέκ – Η φαντασία της αμαρτίας", ενώ, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, ένα πανόραμα παραστατικών τεχνών από την γειτονική χώρα σταθμεύει στο δημοτικό θέατρο. Συγκεκριμένα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την παράσταση "Best Regards” με τον ερμηνευτή Marco d’ Agostin, το "A posto” της διεθνώς αναγνωρισμένης χορογράφου Ambra Senatore αλλά και τρεις παραστάσεις από την κολεκτίβα Anagoor.

Βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε παραγωγή στο ανανεωμένο και φιλικό στον χρήστη site του "Ολύμπια".

Η προπώληση για όλες τις παραστάσεις του Ολύμπια πραγματοποιείται μέσω της TicketServices.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

26/04/2024

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.