Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

Το Τέρας και Εγώ

"Η ηθοποιία είναι σίγουρα μια συναρπαστική τέχνη. Ο ηθοποιός πρέπει να έχει ήθος, γνώσεις, αυτοπεποίθηση, πειθαρχία, συνέπεια, για να χτίζει την προσωπικότητα του και για να υπηρετεί την τέχνη της υποκριτικής" αναφέρει η Μαίρη Ραζή η οποία ίδρυσε το θέατρο Πρόβα και τη δική της Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, την οποία και διευθύνει μέχρι σήμερα. Με το παραπάνω σκεπτικό επέλεξε για την φετινή θεατρική σεζόν να παρουσιάσει στο Θέατρο Πρόβα μια σειρά νέων παραστάσεων αλλά και επιτυχημένων επαναλήψεων. 

"Γιαγιά Σμύρνη" του Υάκινθου Μάινα

Γιαγιά Σμύρνη

Μια παράσταση για παιδιά και για όλη την οικογένεια που θα συνεπάρει τους θεατές της, μεταλαμπαδεύοντας με θεατρικό τρόπο την γνώση για την ιστορία της όμορφης Σμύρνης. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Κοραλία Τσόγκα. Παίζουν οι Γιάννης Χαντέλης, Υάκινθος Μάινας, Ήρα Σταυροπούλου, Μαίρη Καρφάκη, Νίνα Κεφαλογιάννη και η Μαίρη Ραζή χαρίζει την φωνή της στην Γιαγιά Σμύρνη. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τα μέσα Οκτωβρίου. 

"Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού" του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Τα 4 Πόδια του Τραπεζιού

Η παράσταση που αγαπήθηκε από το κοινό ανεβαίνει για 2η χρονιά από 5 Νοεμβρίου, με αφορμή τον εορτασμό του έτους Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η διαχρονική κοινωνική σάτιρα του  "πατέρα" του νεοελληνικού θεάτρου βρίσκεται στον αντίποδα της "Αυλής των θαυμάτων", καθώς από μια λαϊκή αθηναϊκή αυλή μεταφερόμαστε στην πραγματικότητα επτά κληρονόμων που διεκδικούν την οικογενειακή βιομηχανία. Μαίρη Ραζή και Σωτήρης Τσόγκας συμπρωταγωνιστούν με τους Κώστα Δαρλάση, Κοραλία Τσόγκα, Αντώνη Ζιώγα, Άννα Πορφύρη, Υάκινθο Μάινα και Μαρία-Ελένη Μακρή στον ανανεωμένο θίασο, σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου και μουσική Διονύση Τσακνή.

"Το τέρας κι εγώ" του Σταμάτη Μαλέλη

Το Τέρας και Εγώ

Το έργο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Τεχνών με το πρώτο βραβείο Νίκος Ζακόπουλος ως το καλύτερο έργο 2016-2017 και έχοντας φθάσει τις 400 και πλέον παραστάσεις, συνεχίζει να σπάει ρεκόρ και ανεβαίνει για 7η χρονιά στο Πρόβα. Η αληθινή ιστορία ενός λαμπρού επαγγελματία που ενώ έχει κατακτήσει την κορυφή της επιτυχίας, ζει για δεκαετίες αγκαλιά με το θάνατο. Ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο, που καταγράφει με συνταρακτικές λεπτομέρειες, την μάχη που δίνει ο ήρωας με την κατάθλιψη και τον πανικό, και τον τρόπο που τελικά λυτρώνεται. Σκηνοθετεί ο Σωτήρης Τσόγκας και συμπρωταγωνιστεί με τους Μαιρη Ραζή, Κυριάκο Ντούμο και Κοραλία Τσόγκα. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 23 Νοεμβρίου.

"Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες" του Αντώνη Ζιώγα

Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες

Από την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή έως  8 Ιανουαρίου ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο παραμυθένιο ταξίδι με πολύ μουσική, χορό, τραγούδι, φάρσες, γέλιο, χρυσόσκονη και δώρα για όλα τα παιδιά. Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική  μέθοδο (interactive) και στηρίζεται στη συμμετοχή των μικρών θεατών που από τη θέση τους βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης. Οι Αντώνης Ζιώγας και Κοραλία Τσόγκα σκηνοθετούν τους Μαρία Καρφάκη, Ήρα Σταυροπούλου και Υάκινθο Μάινα.

"Η Κυρία Δεν Πενθεί" του Κώστα Μουρσελά

Η Κυρία Δεν Πενθεί

Στο σύνολο των θεατρικών έργων του, τα μονόπρακτα του Κώστα Μουρσελά αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο. Στις αρχές Ιανουαρίου ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Πρόβα η παράσταση "Η Κυρία δεν πενθεί - Συλλογή μονόπρακτων". Μια ανθολογία σχέσεων και προσώπων που αναδεικνύονται μέσα από κωμικοτραγικές και σατιρικές καταστάσεις. Η σκηνοθεσία είναι του Σωτήρη Τσόγκα. Ο θίασος θα ανακοινωθεί σύντομα.
 

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber