Τι περιμένουμε στο φετινό bio-Mechanical Festival;

Η έκτη διεξαγωγή του φεστιβάλ υπόσχεται ένα πλούσιο πρόγραμμα με 29 συναρπαστικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες και πάνω από 150 καλλιτέχνες.

Bio-mechanical festival

Το bio-Mechanical Festival επιστρέφει για 6η συνεχή χρονιά δυναμικά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα και συναρπαστικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με 29 συνολικά εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν πάνω από 150 καλλιτέχνες σε 5 διαφορετικούς χώρους, με επίκεντρο τον Πολιτιστικό Χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος στο Μικρό Βαθύ και παράλληλες δράσεις στη Χαλκίδα και στο διευρυμένο δήμο Χαλκιδέων.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την προφεστιβαλική έκθεση "Η Μυθολογία του τόπου μου" του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, της οποίας τα εγκαίνια είναι την Τετάρτη 6 Ιουλίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Δημήτρης Μυταράς. Το άνοιγμα του φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουλίου με την πρεμιέρα του έργου του Θεάτρου Χαλκίδας "Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας". Για πρώτη φορά στη σαραντάχρονη ιστορία του, το Θέατρο Χαλκίδας ανεβάζει έργο του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδας, εκεί όπου κάθε καλοκαίρι παρουσιάζεται η κεντρική θεατρική παραγωγή του.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 5 Αυγούστου, αλλά από τις 15 έως και τις 30 Αυγούστου θα υπάρχει η μεταφεστιβαλική προβολή του Βασίλη Νίκα "Βόρεια Εύβοια Κανένας Νεκρός" που θα προβάλλεται στο ανοιχτό θεατράκι Κωτσοπούλου. Φέτος το bio-Mechanical Festival έχει σκοπό να μετατρέψει την πόλη της Χαλκίδας σε σημείο πολιτιστικής συνάντησης για σχεδόν 2 ολόκληρους μήνες.

Από το 2017, το Θέατρο Χαλκίδας καθιέρωσε το bio-Mechanical festival, στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος. Η Χαλκίδα γίνεται πόλος έλξης για το κοινό, ο αρχαιολογικός χώρος του ναού της Αυλιδείας Αρτέμιδος αναγνωρίζεται, αναδεικνύεται και προστατεύεται. Η πληγωμένη περιοχή της Αυλίδας αξιοποιείται για πολιτισμό και η γνωριμία με τον τόπο και την ιστορία του γίνεται σκοπός.

Το bMF έχει όραμα να εδραιωθεί ως πολιτιστικός θεσμός, ο οποίος αναδεικνύει την ιστορία του μυθικού τόπου, παρέχοντας καλλιτεχνική στέγη, τόσο για τις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Θεάτρου Χαλκίδας, όσο και άλλων τοπικών και περιφερειακών πολιτιστικών σχημάτων. Ταυτόχρονα φιλοδοξεί να φιλοξενήσει μορφές θεαμάτων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα

Το σπαρακτικό έργο του Ρουμάνου συγγραφέα, που χωράει μέσα του την αιματοβαμμένη ιστορία των Βαλκανίων, συναντάει μια εμπνευσμένη σκηνοθεσία σε αυτή την επιδραστική παράσταση με την ξεχωριστή ταυτότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
30/11/2023

Οι έφηβοι γνωρίζουν τα στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού και της λογοτεχνίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τα παιδιά, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ο ελληνικός λαϊκός πολιτισμός στη σκηνή του ψηφιακού μας κόσμου", συνεργάζονται δημιουργικά σε τέσσερις υποομάδες: ομάδα Υποκριτικής, ομάδα Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας, ομάδα Ήχου και μουσικής και ομάδα Σκηνοθεσίας - βίντεο.

"Nέκυια": Η καθηλωτική ραψωδία του ομηρικού έπους με τον Γιάννη Αγγελάκα στη Στέγη

Μια μοναδική εμπειρία θέασης και ακρόασης με τον κορυφαίο δημιουργό της ελληνικής ροκ σκηνής στη μουσική, τον ίδιο και την Όλια Λαζαρίδου στην αφήγηση από σκηνής και τον ανερχόμενο πανευρωπαϊκά χορογράφο Χρήστο Παπαδόπουλο, στη σκηνοθεσία.

"Δωμάτιο του παιδιού": Ένα έργο που μιλά για την τραγικότητα της ύπαρξής μας στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ με τον Γιώργο Χριστοδούλου και τη Βαλέρια Δημητριάδου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο "Βυσσινόκηπος" του Άντον Τσέχοφ έρχεται στο θέατρο Θησείον

Το έργο, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Ντορίνα Ρεμεδιάκη και μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πρώτα καρέ από τη "Μαντάμ Μποβαρί" με την Πέγκυ Τρικαλιώτη

Δυναμικά συνεχίζεται η παράσταση που έφερε το μυθιστόρημα του Φλομπέρ στο Αποθήκη και εμείς βλέπουμε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα.

ΧΟΡΟΣ: We are prepared for tragedy / Η Σοφία Μαυραγάνη, ευτυχώς για μας, δεν μπορεί να κατανοήσει ένα κείμενο αν δεν το δει

Η χορογράφος που παρουσιάζει τη νέα της παράσταση στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου μίλα για ένα έργο στα όρια της διάλεξης, του χορού, της συναυλίας και θεάτρου για τις τραγωδίες που αξίζει να ζούμε και εκείνες που δεν αξίζει να ζούμε.