Τι περιμένουμε στο φετινό bio-Mechanical Festival;

Η έκτη διεξαγωγή του φεστιβάλ υπόσχεται ένα πλούσιο πρόγραμμα με 29 συναρπαστικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες και πάνω από 150 καλλιτέχνες.

Bio-mechanical festival

Το bio-Mechanical Festival επιστρέφει για 6η συνεχή χρονιά δυναμικά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα και συναρπαστικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με 29 συνολικά εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν πάνω από 150 καλλιτέχνες σε 5 διαφορετικούς χώρους, με επίκεντρο τον Πολιτιστικό Χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος στο Μικρό Βαθύ και παράλληλες δράσεις στη Χαλκίδα και στο διευρυμένο δήμο Χαλκιδέων.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την προφεστιβαλική έκθεση "Η Μυθολογία του τόπου μου" του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, της οποίας τα εγκαίνια είναι την Τετάρτη 6 Ιουλίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Δημήτρης Μυταράς. Το άνοιγμα του φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουλίου με την πρεμιέρα του έργου του Θεάτρου Χαλκίδας "Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας". Για πρώτη φορά στη σαραντάχρονη ιστορία του, το Θέατρο Χαλκίδας ανεβάζει έργο του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδας, εκεί όπου κάθε καλοκαίρι παρουσιάζεται η κεντρική θεατρική παραγωγή του.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 5 Αυγούστου, αλλά από τις 15 έως και τις 30 Αυγούστου θα υπάρχει η μεταφεστιβαλική προβολή του Βασίλη Νίκα "Βόρεια Εύβοια Κανένας Νεκρός" που θα προβάλλεται στο ανοιχτό θεατράκι Κωτσοπούλου. Φέτος το bio-Mechanical Festival έχει σκοπό να μετατρέψει την πόλη της Χαλκίδας σε σημείο πολιτιστικής συνάντησης για σχεδόν 2 ολόκληρους μήνες.

Από το 2017, το Θέατρο Χαλκίδας καθιέρωσε το bio-Mechanical festival, στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος. Η Χαλκίδα γίνεται πόλος έλξης για το κοινό, ο αρχαιολογικός χώρος του ναού της Αυλιδείας Αρτέμιδος αναγνωρίζεται, αναδεικνύεται και προστατεύεται. Η πληγωμένη περιοχή της Αυλίδας αξιοποιείται για πολιτισμό και η γνωριμία με τον τόπο και την ιστορία του γίνεται σκοπός.

Το bMF έχει όραμα να εδραιωθεί ως πολιτιστικός θεσμός, ο οποίος αναδεικνύει την ιστορία του μυθικού τόπου, παρέχοντας καλλιτεχνική στέγη, τόσο για τις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Θεάτρου Χαλκίδας, όσο και άλλων τοπικών και περιφερειακών πολιτιστικών σχημάτων. Ταυτόχρονα φιλοδοξεί να φιλοξενήσει μορφές θεαμάτων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.