Το Θέατρο Πορεία φιλοξενεί τον ηθοποιό Σωκράτη Αλαφούζο και την ταινία του "Between Black and White"

Ο Σωκράτης Αλαφούζος μαζί με την Δρ. Κλινική Ψυχολογίας Τίνια Απέργη θα συζητήσουν μαζί με το κοινό, μετά την προβολή της μικρού μήκους ταινίας του «Between Black and White».

Σωκράτης Αλαφούζος

Ο Σωκράτης Αλαφούζος, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός της ταινίας μικρού μήκους "Between Black and White" (2015) που γνώρισε μεγάλη απήχηση μέσω βραβεύσεων σε φεστιβάλ από την Ευρώπη μέχρι τον Καναδά και την Αίγυπτο, έρχεται στο Θέατρο Πορεία τη Δευτέρα 20 Ιουνίου για μια βραδιά κινηματογραφικής προβολής και συζήτησης. Στην ταινία παίζουν οι ηθοποιοί Σωκράτης Αλαφούζος, Τάσος Νούσιας, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Έκτορας Φωκαεύς, Κώστας Καζανάς, Βάνα Πεφάνη, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Ιάσονας Φωκαεύς.

Between Black and White

Ο ηθοποιός ξεκίνησε τις σπουδές στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία και τον χορό και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική έχοντας κερδίσει την υποτροφία Fulbright. Μέσα στην πολυετή καριέρα του έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνοθεσίας  ανάμεσα τους ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Γιάννης Κακλέας, Όλγα Μαλέα και πολλοί άλλοι. Η γκάμα των ερμηνειών του ξεκινάει από τον Ευριπίδη, Σαίξπηρ και φτάνει μέχρι Ανούιγ και Καμί -μεταξύ πολλών άλλων-. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του έγινε το 2012 με την ταινία μικρού μήκους "Μικρός Βασιλιάς". Από το 2016 ζει και εργάζεται στην Αμερική μετά από την χορήγηση τιμητικής βίζας που έλαβε χάρης στο πολυσχιδές έργο του. Εκεί ιδρύει το 2019 τον μη θεατρικό οργανισμό "Theatron of the Americas" με στόχο τη διάδοση της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας μέσω παραστάσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το 2022 παίρνει τη θέση του Λέκτορα στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας "Chapman", διδάσκοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στην "Αντιγόνη" του Σοφοκλή. Παράλληλα παραδίδει μαθήματα και στο Θεατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου. Από το 2014 έως το 2020 γίνεται πρεσβευτής Καλής Θελήσεως στο Σωματείο Ελίζα - Εταιρεία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού.

Between Black and White

Στην ομιλία που θα γίνει Θέατρο Πορεία θα βρίσκεται μαζί του η επιστημονική συνεργάτης του Ελίζα, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας και καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών,  Τίνια Απέργη. Η ίδια ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της Ελίζας εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ είναι γνωστή μέσα από μια σειρά δράσεων για την αφύπνιση γονέων και παιδιών σε θέματα κακοποίησης οποιασδήποτε μορφής. Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Ελίζα (όπου θα διατεθεί και μέρος των εσόδων) ιδρύεται σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS και ιδρύει τον πρώτο Ξενώνα Θεραπείας και Αποκατάστασης για κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στόχος του είναι η ενημέρωση, επαγρύπνηση  των φορέων της πολιτείας και της κοινωνίας για την προστασία και την μηδενική ανοχή στην παιδική κακοποίηση.

Η συζήτηση με τον δημιουργό, την υπεύθυνη και το κοινό θα κινηθεί γύρω από ένα ταξίδι ανακάλυψης, αναγνώρισης και αλλαγής. Με κεντρικούς άξονες την απομάκρυνση από τον φόβο, τη ντροπή, την κακοποίηση με στόχο τη διεκδίκηση των ονείρων. 

Between Black and White

Δευτέρα 20 Ιουνίου 9 μ.μ. | Τιμή εισόδου: € 10 | Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Πορεία at Victoria

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.