Τρεις λόγοι για να δούμε τις "Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες"

Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Πέντε χορευτές ο Τάσος Νίκας, η Δέσποινα Σανίδα-Κρεζιά, η Ελπινίκη Σαριπανίδου, ο Αλέξανδρος Σταυρόπουλος και η Σάνια Στριμπάκου αναζητούν στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου τις εντάσεις της συνεχούς [μετα]κίνησης από το θεωρώ στο αναθεωρώ, από το πλάθω στο αναπλάθω, από το δομώ στο αναδομώ...και ανασυνθέτουν το υλικό του έργου "South seas or other stories"/ ‘Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες’" της Μαριάννας Καβαλλιεράτου, που έτσι ποτέ δεν επαναλαμβάνεται. Η παράσταση θα παιχτεί για 4 μοναδικές παραστάσεις, από τις 26 έως τις 29 Μαΐου. Ζητήσαμε από τη χορογράφο να μας δώσει τρεις βασικούς λόγους.

Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου μας είπε για την παράσταση
 

1. Αντιπροτείνει  σε αυτές τις ανήσυχες μέρες έναν κόσμο ησυχίας. Αισθάνομαι ότι η γονιμότερη περίοδος σε μια καλλιτεχνική διαδικασία είναι η αναταραχές. Μέσα από έντονες αναταράξεις, συγκρούσεις και αντιξοότητες πυροδοτείται η ανάγκη για δημιουργία. Οι νότιες θάλασσες και άλλες ιστορίες δεν αντιπροτείνουν την ησυχία σαν στάση ζωής. Επιθυμεί να μας εισάγει στον ήσυχο κόσμο του, λίγο απόκοσμο ίσως και ίσως λίγο φαντασιακό. Δεν νομίζω ότι η τέχνη μας δίνει λύσεις, αντιθέτως μας ξεβολεύει.Θα έλεγα μάλλον ότι η πολιτική μου θέση είναι μία πρόταση να εναντιωθούμε στη βία και τη σκληρότητα που βιώνουμε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, και να μην μας τρομάζει η ησυχία που χρειαζόμαστε για να "αφουγκραζόμαστε" τον κόσμο.

South seas or other stories/ Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες

2. Διαπραγματεύται την "ρευστότητα" των καιρών μας και προσπαθεί να συμφιλιωθεί με αυτή. Μπορούμε να συμφιλιωθούμε μόνο με την φύση και τους κανόνες της η οποία μας ξεπερνά, γιατί πολλές φορές η συμφιλίωση είναι κανόνας επιβίωσης. Δεν ταυτίζω την συμφιλίωση με τον συμβιβασμό…Φιλιώνω με συνθήκες που με ξεπερνάνε.Φιλώνω  με όλους τους συνεργάτες μου , εμπνεύοντας το έδαφος για ειρηνικές και συλλογικές δουλειές.

3. Να διακρίνεις το χιούμορ που ίσως δεν είναι πάντα εμφανές. Το χιούμορ είναι για μένα τρόπος ύπαρξης και συνύπαρξης. Τρόπος επικοινωνίας, αλλά και διαφωνίας. Πάρε στα σοβαρά την δουλειά  σου, όχι τον εαυτό σου.

Περισσότερες πληροφορίες

Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 50 '

Η χορογράφος εκφράζει μια πολιτική θέση ενάντια στη βία που βιώνουμε και προτείνει να μη μας τρομάζει η ησυχία που χρειαζόμαστε για να «αφουγκραστούμε» τον κόσμο.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τρένο στο Ρουφ: Συνεχίζεται το μιούζικαλ τσέπης "Λαχτάρα για κεράσια" που έδωσε την αφορμή για τη δημιουργία της θεατρικής αμαξοστοιχίας

Η Τατιάνα Λύγαρη γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια της επιτυχημένης καλλιτεχνικής πορείας της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ με την επαναφορά της θεατρικής παράστασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προκηρύσσει διήμερη απεργία για το Προεδρικό Διάταγμα 85

Το ΣΕΗ με ομόφωνη απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος ανακοίνωσε καθολική απεργία, σαράντα μέρες μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος 85 που εξισώνει τους αποφοίτους των ανώτερων δραματικών σχολών και σχολών χορού και κινηματογράφου, αναγνωρισμένων από το υπουργείο Πολιτισμού, με απόφοιτους λυκείου. Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΕΗ.

Εξαγγελία νέας 48ωρης απεργίας των καλλιτεχνών

Πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται, με κύριο αίτημα την απόσυρση του Π.Δ. 85/2022.

Μαριλίτα Λαμπροπούλου και Κάτια Γέρου σε ένα σατιρικό θρίλερ στο Μικρό Άνεσις

Πώς συνδέονται οι σχέσεις εργασίας με τις ερωτικές σχέσεις; Το "Contractions" του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Μάικ Μπάρτλετ απαντά μέσα από το εξαιρετικό υποκριτικό ντουέτο που καθοδηγεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Πρόγραμμα για την ενίσχυση καλλιτεχνών των σύγχρονων παραστατικών τεχνών από το 2023 Ελευσίς

Μια σημαντική ευκαιρία για 15 ελληνικούς φορείς των παραστατικών τεχνών ή/και μεμονωμένους καλλιτέχνες να λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική από την Κέλλυ Διαπούλη και εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Δικτύου για την Πολιτιστική Κινητικότητα On the Move.

"Πεταλούδες στο στομάχι": Μια ελεγεία για τον έρωτα δια χειρός Ρήγου

Κλέλια Ανδριολάτου, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Ίντρα Κέιν, Δωροθέα Μερκούρη, Κωνσταντίνος Μπιμπής συναντιούνται στη νέα παράσταση έκπληξη του Κωνσταντίνου Ρήγου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Χρύσα Κατσαρίνη: "Τα πιο τραγικά γεγονότα μπορούν να γίνουν αστεία"

Η γνωστή κωμικός στην συνέντευξή της μιλά για το τελευταίο της σόλο με τίτλο "Κουβέρτα", σχολιάζει το stand up στην Ελλάδα και μοιράζεται μία όμορφη και ταυτόχρονα αστεία στιγμή πάνω στη σκηνή.