Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Τρεις λόγοι για να δούμε τις "Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες"

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Πέντε χορευτές ο Τάσος Νίκας, η Δέσποινα Σανίδα-Κρεζιά, η Ελπινίκη Σαριπανίδου, ο Αλέξανδρος Σταυρόπουλος και η Σάνια Στριμπάκου αναζητούν στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου τις εντάσεις της συνεχούς [μετα]κίνησης από το θεωρώ στο αναθεωρώ, από το πλάθω στο αναπλάθω, από το δομώ στο αναδομώ...και ανασυνθέτουν το υλικό του έργου "South seas or other stories"/ ‘Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες’" της Μαριάννας Καβαλλιεράτου, που έτσι ποτέ δεν επαναλαμβάνεται. Η παράσταση θα παιχτεί για 4 μοναδικές παραστάσεις, από τις 26 έως τις 29 Μαΐου. Ζητήσαμε από τη χορογράφο να μας δώσει τρεις βασικούς λόγους.

Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου μας είπε για την παράσταση
 

1. Αντιπροτείνει  σε αυτές τις ανήσυχες μέρες έναν κόσμο ησυχίας. Αισθάνομαι ότι η γονιμότερη περίοδος σε μια καλλιτεχνική διαδικασία είναι η αναταραχές. Μέσα από έντονες αναταράξεις, συγκρούσεις και αντιξοότητες πυροδοτείται η ανάγκη για δημιουργία. Οι νότιες θάλασσες και άλλες ιστορίες δεν αντιπροτείνουν την ησυχία σαν στάση ζωής. Επιθυμεί να μας εισάγει στον ήσυχο κόσμο του, λίγο απόκοσμο ίσως και ίσως λίγο φαντασιακό. Δεν νομίζω ότι η τέχνη μας δίνει λύσεις, αντιθέτως μας ξεβολεύει.Θα έλεγα μάλλον ότι η πολιτική μου θέση είναι μία πρόταση να εναντιωθούμε στη βία και τη σκληρότητα που βιώνουμε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, και να μην μας τρομάζει η ησυχία που χρειαζόμαστε για να "αφουγκραζόμαστε" τον κόσμο.

South seas or other stories/ Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες

2. Διαπραγματεύται την "ρευστότητα" των καιρών μας και προσπαθεί να συμφιλιωθεί με αυτή. Μπορούμε να συμφιλιωθούμε μόνο με την φύση και τους κανόνες της η οποία μας ξεπερνά, γιατί πολλές φορές η συμφιλίωση είναι κανόνας επιβίωσης. Δεν ταυτίζω την συμφιλίωση με τον συμβιβασμό…Φιλιώνω με συνθήκες που με ξεπερνάνε.Φιλώνω  με όλους τους συνεργάτες μου , εμπνεύοντας το έδαφος για ειρηνικές και συλλογικές δουλειές.

3. Να διακρίνεις το χιούμορ που ίσως δεν είναι πάντα εμφανές. Το χιούμορ είναι για μένα τρόπος ύπαρξης και συνύπαρξης. Τρόπος επικοινωνίας, αλλά και διαφωνίας. Πάρε στα σοβαρά την δουλειά  σου, όχι τον εαυτό σου.

Περισσότερες πληροφορίες

Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 50 '

Η χορογράφος εκφράζει μια πολιτική θέση ενάντια στη βία που βιώνουμε και προτείνει να μην μας τρομάζει η ησυχία που χρειαζόμαστε για να «αφουγκραζόμαστε» τον κόσμο.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μάρθα Πασακοπούλου & Άρης Παπαδόπουλος: "Μας γοήτευσε το "άγνωστο" ως στάδιο μιας τελετουργίας και το πόσο "μόδα" έχει γίνει αυτή η λέξη"

Οι δύο χορευτές και συνδημιουργοί της ομάδας arisandmartha δίνουν συνέντευξη με αφορμή τη νέα τους δουλειά "ALL THAT MATTER or notes on performing friendship", που παρουσιάζεται ξανά από τις 20 έως 22 Μαΐου στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
06/05/2022

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2022 από την Κανγκ Σου-τζιν

Διαβάστε το μήνυμα που έγραψε η χορεύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Μπαλέτου της Κορέας, Κανγκ Σου-τζιν, που επέλεξε το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, για να μοιραστεί το δικό της μήνυμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2022.

Η Άρτεμις Λαμπίρη άρχισε να χορεύει όταν πρωτοπερπάτησε και δεν έχει σταματήσει έκτοτε

Η χορογράφος της παράστασης "10: Θέλει καθημερινό πότισμα η ελευθερία μάτια μου", Άρτεμις Λαμπίρη, μοιράζεται σκέψεις και εμπειρίες σε πρώτο πρόσωπο.

Το 10ο Spring Forward κάνει την Ελευσίνα χορευτικό hot spot της Ευρώπης

Το Spring Forward δίνει χορευτικό παλμό στην πόλη της Ελευσίνας για ένα τετραήμερο. Το "παιδί" της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πλατφόρμας σύγχρονου χορού, που ακούει στο όνομα Aerowaves, θα φέρει στην πόλη 25 παραστάσεις με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χορού από την Ευρώπη και την Ασία.

"Χορευτές" στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Μια από τις παλιότερες ελληνικές ομάδες σύγχρονου οι "Χορευτές" παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά στο θέατρο Τόπος Αλλού.

Ακολουθώντας "Ίχνη της Αντιγόνης" με το φακό του #ΜeΤoo"

Ριζοσπαστική, βαθιά πολιτικοποιημένη καλλιτέχνις και με ανεξάντλητη δημιουργικότητα, η Έλλη Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου το φεμινιστικό υβριδικό show "Ίχνη της Αντιγόνης" (Traces of Antigone) που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στην Ευρώπη.