Έρχεται το "Αμαντέους" δια χειρός Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου

Το επιτυχημένο έργο του Πίτερ Σάφερ ανεβαίνει προσεχώς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Αμαντέους

Πολυαναμενόμενη η επόμενη παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με το επιτυχημένο έργο του Πίτερ Σάφερ, "Αμαντέους" που σκηνοθετεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Το έργο εμπνέεται από ένα μύθο του 19ου αιώνα, σύμφωνα με τον οποίο ο Μότσαρτ δολοφονήθηκε από τον αντίζηλό του Αντόνιο Σαλιέρι και πρωτοπαρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία το 1979 στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, το 1984, έγινε η ομώνυμη ταινία των 8 Oσκαρ, σε σενάριο του συγγραφέα και σκηνοθεσία του Μίλος Φόρμαν.

Αμαντέους
Ελίνα Γιουνανλή©

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, συνεχίζοντας την ενασχόληση με έργα που εστιάζουν σε υπαρκτά πρόσωπα (Μαρία Κάλλας, Άλαν Τούρινγκ), εμπιστεύεται ένα επιτελείο έμπειρων ηθοποιών: Νίκο Ψαρρά (Σαλιέρι), Γιάννη Νιάρρο (Β. Α. Μότσαρτ), Μαίρη Μηνά (Κωνστάνς), Γιάννη Κότσιφα (Αυτοκράτορα), κ.ά., σε μια παράσταση που επιχειρεί να αποτυπώσει την "αιώνια μάχη του Καλού με το Κακό, του Φωτός με το Σκοτάδι, του Θεού με τον Διάβολο ", στην πραγματικότητα " του Εαυτού με τον Εαυτό". Τη μουσική του Μότσαρτ σε πρωτότυπες μεταγραφές θα ερμηνεύει ένα κουιντέτο εγχόρδων σε ενορχήστρωση και μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Σιάμπου, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Όλγας Μπρούμα και οι φωτισμοί του Νίκου Βλασόπουλου. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 5/2.

Αμαντέους_Δημοτικό Πειραιά
Ελίνα Γιουνανλή©

Για το "Αμαντέους"

Ο Αντόνιο Σαλιέρι, αρχιμουσικός της αυλής του αυτοκράτορα Ιωσήφ, συναντιέται με τον νεαρό Αμαντέους. Καθώς η συνάντησή τους μετατρέπεται σε ανηλεή σύγκρουση, η αιώνια μάχη αποκαλύπτεται. Και μέσα από την αποκάλυψη αυτή, αντικρίζουμε την δική μας μάχη να αντιμετωπίσουμε την ζωή. Να αντιμετωπίσουμε την ύπαρξή μας. Και να καταφέρουμε, ίσως, το μεγαλύτερο επίτευγμα του ανθρώπου. Να ζήσουμε σε επαφή με τον Εαυτό.

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Αμαντέους

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Ο μύθος γύρω από τη δολοφονία του Μότσαρτ από τον Αντόνιο Σαλιέρι ενέπνευσε το διάσημο έργο, που ανεβαίνει με τη μουσική του συνθέτη να ερμηνεύεται ζωντανά από κουιντέτο εγχόρδων σε πρωτότυπες μεταγραφές των έργων του (από τον Δ. Σιάμπο).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αποκλειστικό: Τον "Πουπουλένιο" σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης την επόμενη σεζόν

Το Σύγχρονο Θέατρο ξεκινά τη νέα σεζόν με ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης παγκόσμιας δραματουργίας, όπου παίζουν οι Αργύρης Αγγέλου, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αλέκος Συσσοβίτης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/07/2024

Το "Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον" έρχεται δυναμικά για τρίτη σεζόν

Η παράσταση των C for Circus με θέμα το sex trafficking, την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε η Βαλέρια Δημητριάδου, επανέρχεται στο θέατρο Άνεσις.

Αποκλειστικό: Demy, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Ιαν Στρατής πρωταγωνιστούν στο "Ωραία μου κυρία" της Θέμιδας Μαρσέλλου

Μαθαίνουμε τα λαμπερά ονόματα που θα αποτελέσουν τον θίασο της νέας λαμπερής παραγωγής που ετοιμάζει η σκηνοθέτρια στο θέατρο Παλλάς.

"Τι Ομάδα Είσαι Ρε;": Μια παράσταση που σκοράρει κατά της οπαδικής βίας

Η εταιρεία θεάτρου αντίqρηση παρουσιάζει μια καθηλωτική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαυρόπουλου, ανοίγοντας διάλογο για το φαινόμενο της οπαδικής βίας στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

"Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός": Η "Ιφιγένεια των Ταύρων" στο Γεντί Κουλέ

Η νέα παράσταση του Χριστόφορου Χριστοφή έρχεται στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, συνδέοντας μια Ιφιγένεια, έναν Πυλάδη, έναν Ορέστη και κάποιον Άντον Τσέχοφ σε ένα άχρονο αντάμωμα.

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η νέα παράσταση που ανεβάζει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Στη Ρωσία θα μας μεταφέρει από τον Οκτώβριο η παράσταση που σκηνοθετεί ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, με τον θίασο να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Μιχάλη Οικονόμου, τον Παντελή Δεντάκη και τον Σταύρο Σβήγκο.

Ο "Γιοσίρου Γιαμαγκούσι" μάς δίνει ραντεβού από Οκτώβριο

Η παράσταση σε κείμενο του Γιάννη Κεντρωτά και σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου -κάτι ανάμεσα σε μαύρη κωμωδία και αστυνομικό θρίλερ- επιστρέφει στο Olvio.