Οι πρώτες εικόνες από το «Λευκό δωμάτιο»

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες από το αλληγορικό «Λευκό δωμάτιο» του Αλέξη Σταμάτη που ανεβαίνει από τον Μάνο Κρατζογιάννη με τους Πέγκυ Σταθακοπούλου, Εύα Σιμάτου, Δημήτρης Τσίκλης, Σμαράγδα Σμυρναίου.

Οι πρώτες εικόνες από το «Λευκό δωμάτιο»

Από τους πιο αγαπητούς σύγχρονες Έλληνες συγγραφείς ο Αλέξης Σταμάτης, το καθημερινό και το προσωπικό τα μεταμορφώνει με την πένα του σε κάτι σπάνιο, για εκείνους που αφήνονται να τους συνεπάρει η αφήγηση. Το «Σκότωσε ο,τι αγαπάς», τα «Δακρυγόνα», οι «Κρυψώνες», το «Innerview» είναι κάποια από τα έργα του που είχα την ευκαιρία να παρουσιαστούν στο θέατρο και φέτος, στη λίστα προστίθεται το «Λευκό δωμάτιο». Η αλληγορία με πρωταγωνίστριες την Μπλανς Ντιμπουά από το «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς και την Έντα Γκάμπλερ από το ομώνυμο έργο του Χένρικ Ίψεν αποκαλύπτει την κουζίνα της δημιουργίας του συγγραφέα και του ηθοποιού μέσα από το θέατρο, τους χαρακτήρες, την επινόηση και την πραγματικότητα.

Ο Μάνος Καρατζογιάννης σκηνοθέτης, ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σταθμός το επέλεξε και το σκηνοθετεί με πρωταγωνιστές τους: Πέγκυ Σταθακοπούλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Εύα Σιμάτου, Δημήτρη Τσίκλη (από 28/10).

Οι πρώτες εικόνες από το «Λευκό δωμάτιο» - εικόνα 1
Σμαράγδα Σμυρναίου

Ο Σταθμός είναι το θέατρο που δίνει σταθερά ψήφο εμπιστοσύνης στα σύγχρονα έργα χωρίς να αποκλείει τα κλασικά. Στη δήλωση του για το φετινό πρόγραμμα ο Μάνος Καρατζογιάννης υπογραμμίζει: «Είναι στιγμές που δεν μπορείς να κάνεις πρόγραμμα. Όχι, γιατί δεν ξέρεις αν θα υλοποιηθεί αλλά γιατί είναι τόσα αυτά που θες να πεις που δεν ξέρεις από που να αρχίσεις και που να σταματήσεις. Σαν τον ερωτευμένο που το χέρι του, όταν χαϊδεύει δεν ξέρει πια καλά – καλά που πάει…Με το κέρδος ότι κρατήσαμε ζωντανή την από απόσταση - λόγω της πανδημίας - σχέση μας μέσα από μια σειρά ψηφιακών δράσεων, επανερχόμαστε στο ανακαινισμένο Θέατρο Σταθμός με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα βασισμένο σε τρεις θεματικές ενότητες στις οποίες εργαζόμαστε από τον πρώτο μέχρι και τον φετινό πέμπτο χρόνο της λειτουργίας μας. Ετερότητα, Νεοελληνικό έργο και Μικρά Κλασικά αποτελούν τους κύριους άξονες του καλλιτεχνικού μας προγράμματος που φέτος, λόγω των συνθηκών, θα ανακοινωθεί σε τρία μέρη και φιλοδοξεί να πει όσα θέλουμε όλοι να πούμε».

Οι πρώτες εικόνες από το «Λευκό δωμάτιο» - εικόνα 2
Εύα Σιμάτου, Δημήτρη Τσίκλη

Στο «Λευκό δωμάτιο» τη μουσική συνέθεσε ο Δημήτρης Τσάκας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Άση Δημητρολοπούλου, ο φωτισμός του Αλέξανδρου Αλεξάνδρου και το Video του Παντελή Μάκκα. Συμμετέχουν (voice off): στον ρόλο του Χένρικ Ίψεν ο Δημήτρης Καταλειφός και στον ρόλο του Τενεσί Ουίλιαμς ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φίλιππος Σοφιανός: "Χρήσιμο είναι το θέατρο που μπαίνεις μέσα και δεν βγαίνεις ήσυχος"

Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης με σημαντική καριέρα στο χώρο του θεάτρου του σινεμά και της τηλεόρασης επιζητά ένα χρήσιμο θέατρο που δεν στοχεύει στη διασκέδαση, αλλά στην ψυχαγωγία και με αφορμή την "Ολεάννα" του Ντέιβιντ Μάμετ που ανεβαίνει για 2η χρονιά στο θέατρο Άνεσις, μιλά στο "α" για το αριστοτεχνικά γραμμένο έργο που αγγίζει το επίκαιρο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
27/11/2022

Ψάχνεις αφορμή να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα" στο θέατρο Ζίνα;

Ρωτήσαμε τον Τόλη Παπαδημητρίου, συγγραφέα και σκηνοθέτη της τρελής κωμωδίας, να μας δώσει τέσσερις λόγους για να δούμε την παράσταση και να τι μας είπε.

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.