Έτοιμος για περιοδεία ο Καραϊσκάκης του Λάκη Λαζόπουλου

Μόλις ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων της παράστασης «Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη» που φέρνει κοντά τους Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Λάκη Λαζόπουλο, Ελένη Ουζουνίδου και Σπύρο Γραμμένο.

Έτοιμος για περιοδεία ο Καραϊσκάκης του Λάκη Λαζόπουλου

«Η σάτιρα είναι ένα πουλί που πετάει ελεύθερο. Ο καθένας μπορεί να το πυροβολήσει και να το σκοτώσει» έχει δηλώσει ο Λάκης Λαζόπουλος κι όσες βολές κι αν έχει δεχθεί συνεχίζει να «πετά» και να αποδομεί μέσω της σκληρής σάτιρας την ελληνική, κυρίως, πραγματικότητα. Ο δεινός σχολιαστή, Λάκης Λαζόπουλος, αυτή τη φορά αντλώντας έμπνευση από την τεράστια στρατιωτική ιδιοφυΐα του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, έγραψε την «πατριωτική» κωμωδία «Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη». Σ’ αυτήν την καλοκαιρινή θεατρική παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, που θα περιοδεύσει σε όλη τη χώρα από τον Ιούλιο (πρεμιέρα στις 29-30/6, 1-2/7, Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης) το κοφτερό μυαλό του Λάκη Λαζόπουλου συνάντησε την ευέλικτη ματιά του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και την αποδεδειγμένα κωμική βλέμμα της Ελένης Ουζουνίδου, αλλά και του τραγουδοποιού Σπύρου Γραμμένου.

Έτοιμος για περιοδεία ο Καραϊσκάκης του Λάκη Λαζόπουλου - εικόνα 1

Μια μάζωξη στον Κάτω Κόσμο με κεντρικό πρόσωπο τον απόντα Καραϊσκάκη είναι το θέμα της κωμωδίας «Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη», κι αν προσπαθήσουμε να φανταστούμε το περιεχόμενο της παράστασης κατά πάσα πιθανότητα θα πέσουμε έξω γιατί ο Λάκης Λαζόπουλος χειρίζεται μοναδικά τον αυτοσχεδιασμό. Πάντως, ο καμβάς του έργου φαίνεται να πατά πάνω στην προσωπικότητα του Έλληνα επαναστάτη, που αρχικά υπήρξε κλέφτης και, στη συνέχεια, σπουδαίος αρματολός και στρατηγός της Επανάστασης του 1821. Ο Καραϊσκάκης παρά την έλλειψη μόρφωσής διέθετε ισχυρό στρατηγικό δαιμόνιο, είχε ανυπέρβλητη αποφασιστικότητα, πάθος, διέθετε άφθονο χιούμορ και ήταν αθυρόστομος. «Ο Καραϊσκάκης, λαϊκός και αριστοφανικός, παρέχει άφθονο υλικό για κωμωδία» διαβάζουμε στο δελτίο τύπου. «Ο ίδιος είχε ένα πηγαίο χιούμορ, που το χρησιμοποιούσε όχι μόνο για να διασκεδάζει τους συναγωνιστές του, αλλά και για να εκτονώνει τις εντάσεις που φούντωναν μέσα στις άγριες πολεμικές συνθήκες που ζούσαν και για να βάζει στη θέση τους τους αντιπάλους του, σ’ όποιο στρατόπεδο κι αν ανήκαν. Ενώ ο προκλητικός του τρόπος και η αθυροστομία του, ακόμα κι απέναντι στην εξουσία, έχουν μείνει θρυλικά».

Ο Καραϊσκάκης, δικάστηκε, προδόθηκε και δολοφονήθηκε ύπουλα…Οι συντελεστές της παράστασης μας καλούν να γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21, να μάθουμε και να παραδειγματιστούμε με επίκεντρο έναν επαναστάτη που με ανυπέρβλητη αποφασιστικότητα και απροσμέτρητο πάθος αγωνίστηκε για την Ελευθερία. Η πρώτη παράσταση στην Αττική θα δοθεί την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Προπώληση από εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".