Καταγγελία της Υρώς Μανέ κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Η συζήτηση για τη «Σφαγή της Χίου», τη νέα καλλιτεχνική πρόταση της Υρώ Μανέ έγινε η αφορμή να καταγγείλει η γνωστή ηθοποιός τον Λευτέρη Γιοβανίδη για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Καταγγελία της Υρώς Μανέ κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη κοινοποίησε η ηθοποιός και πρώην πρόεδρος του ΣΕΗ, Υρώ Μανέ, την καταγγελία της κατά του καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Λευτέρη Γιοβανίδη. Τον κατηγορεί για φραστική επίθεση που δέχθηκε στη διάρκεια επίσημης επαγγελματικής συζήτησης που είχε μαζί του για μια νέα παραγωγή με θέμα την Σφαγή της Χίου (1822). Παρόντες μάλιστα ήταν ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Πειραιά Ιωσήφ Βουράκη και η συνεργάτιδας του καλλιτεχνικού διευθυντή Θεοδώρα Καπράλου. Το θέμα της παράστασης είχε τεθεί και το προηγούμενο διάστημα υπό συζήτηση και σύμφωνα με τις δηλώσεις της κύριας Μανέ βρισκόταν σε αναμονή της απάντησης του. Γι’ αυτό ενέπλεξε τον κ. Βουράκη προκειμένου να διευκολύνει στην, μεταξύ τους, συνεννόηση. Η ηθοποιός καταγγέλλει πως η αναίτια έκρηξη θυμού και προσβολών την έκαναν να αισθανθεί ταπεινωμένη και προσβεβλημένη.
Να σας θυμίσουμε πως η σχέση της Υρώς Μανέ με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ήταν αρκετά ζεστή πριν συμβεί το εν λόγω περιστατικό καθώς στη σκηνή του είχε παρουσιάσει την επιτυχημένη «Ρένα» από το 2018.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Lebensraum": Ένα μονόπρακτο πείραμα για την καλοσύνη

Το επίκαιρο έργο του Θανάση Τριαρίδη που εμπνέεται από την ναζιστική, επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στο Faust.

Το Μικρό Εθνικό συζητά στην διημερίδα "Έφηβοι, θέατρο και κοινωνία"

Το εφηβικό θέατρο βρίσκεται στο επίκεντρο της διήμερης εκδήλωσης που διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο" στο Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά.

"Ζορμπάς": Όσα είπαν οι πρωταγωνιστές και οι συντελεστές για την παράσταση

Πάρτε μία πρώτη γεύση από την θεατρική μεταφορά του εμβληματικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη μέσα από τα λόγια του θιάσου.

Στον "Κωλόκαιρο" πρωταγωνιστεί ο Στάθης Σταμουλακάτος στο "Τζένη Καρέζη"

Το νέο έργο του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου, απότοκο της τάσης του σκληρού ρεαλισμού, σκηνοθετεί ο Γιώργος Παλούμπης, με φόντο ένα παρακμιακό νυχτερινό κέντρο της Ελευσίνας.

Ο Τουλούζ-Λοτρέκ ζωντανεύει στο Ολύμπια μέσα από ένα δυνατό υποκριτικό ντουέτο

Θανάσης Τσαλταμπάσης και Βερόνικα Αργέντζη πρωταγωνιστούν στην παράσταση "Τουλούζ Λοτρέκ - Η φαντασία της αμαρτίας" του Χριστόφορου Χριστοφή, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Γεια - The musical": Ξεκίνησε η προπώληση

Τον Νοέμβριο αναμένεται η πρεμιέρα του μιούζικαλ με θίασο-έκπληξη που ετοιμάζει ο Δημήτρης Μαλισσόβας, αντλώντας έμπνευση από το "Γεια" της Δέσποινας Βανδή, σε μουσική και στίχους του Φοίβου.