Το Flux Laboratory Athens μεταμορφώνεται σε διαστημικό σταθμό

Το πρότζεκτ «The Space Cadet» αποτελεί τον καρπό απ’ το residency της Χλόης Αλιγιάννη – μια διασταύρωση μεταξύ χορογραφίας και αστροφυσικής.

Το Flux Laboratory Athens μεταμορφώνεται σε διαστημικό σταθμό

Το Flux Laboratory στην Πλάκα, το οποίο είναι ενεργό από το 2019 και παράγει πολύπλευρη καλλιτεχνική δράση, διερευνώντας διαρκώς νέες συνεργασίες καλλιτεχνικών κλάδων με κύριο ενδιαφέρον το σώμα και το χορό, παρουσιάζει ένα νέο πρότζεκτ που ακούει στο όνομα «The Space Cadet». Πρόκειται για τον καρπό που προέκυψε απ’ τη φιλοξενία της ερευνήτριας-χορογράφου Χλόης Αλιγιάννη και παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή (έως 13 Δεκεμβρίου) στα διαδικτυακά κανάλια του χώρου, ενώ μελλοντικά θα ταξιδέψει ως pop up έκθεμα στον δημόσιο χώρο.

Τι είναι, όμως, το «The Space Cadet»; Το πρότζεκτ διερευνά μεθοδολογικές διασταυρώσεις μεταξύ χορογραφίας και αστροφυσικής. Ο χώρος του Flux Laboratory Athens έχει μετατραπεί σε έναν διαστημικό σταθμό μέσω μιας πρωτότυπης εγκατάστασης (φωτισμός από Άννα Σμπώκου), η οποία ενεργοποιείται από τον χορευτή Άγγελο Αποστολίδη (Fuerza Negra). Με τη χρήση κίνησης, φωτός και ήχου, ο χώρος της περφόρμανς και ο χορευτής φαίνεται να μεταφέρονται συνεχώς σε μέρη, καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις.

Τι θέλει το Flux Laboratory και η Χλόη Αλιγιάννη από εμάς; Να συμμετάσχουμε στην κατασκευή ενός ηχοτοπίου με υλικό το οποίο έχουμε καταγράψει απ’ τις προσωπικές μας διαδρομές με ΙΧ, ποδήλατα, λεωφορεία, τρένα, αεροπλάνα ή οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς, ώστε να συμπληρώσουμε τα αρχεία που συλλέγει και αξιοποιεί η καλλιτέχνιδα από μετακινήσεις ανθρώπων ανά τον κόσμο. Μπορείτε να στείλετε τα δικά σας ηχητικά αρχεία στο c.aligianni@gmail.com.

Δυστυχώς, λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν μπορούμε να απολαύσουμε τις πρόβες από κοντά, αλλά η διαδικασία μεταδίδεται μέσω Instagram και Facebook.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.