Νέο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από το Faust

Ο καλλιτεχνικός πολυχώρος Faust στηρίζει τον σύγχρονο πολιτισμό, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, με τη δημιουργία του Faust Culture.

Νέο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από το Faust

Ο καλλιτεχνικός πολυχώρος Faust έχοντας δέκα χρόνια δυναμικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας, με 1.500 θεατρικές παραστάσεις, 1.200 συναυλίες και πολλά μικρά και μεγάλα σεμινάρια αλλά και εκθέσεις, φέτος καινοτομεί με τη δημιουργία του Faust Culture. Ένα καινούργιο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης που θα στεγάζεται σε δύο ειδικά διαμορφωμένους και πλήρως εξοπλισμένους ορόφους του κτιρίου του στην καρδιά της Αθήνας.

Νέο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από το Faust - εικόνα 1
Αλεξάνδρα Καζάζου © Karol Jarek

Με σύνθημα «Ένας τόπος συνάντησης. Μία σχολή δημιουργίας. Ένας τρόπος εξέλιξης.» το Faust Culture θα παρέχει τη δυνατότητα για ουσιαστική επιμόρφωση όλων των συμμετεχόντων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, πάνω στην καλλιτεχνική δημιουργία, την πολιτισμική πράξη και την προσωπική ανάπτυξη. Μέσα από κύκλους σεμιναρίων, εργαστηρίων, παρουσιάσεων και ομαδικών δράσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από αναγνωρισμένους επαγγελματίες της Τέχνης, του Πολιτισμού και των Επιστημών του Ανθρώπου, οι οποίοι θα αναλύσουν τα εργαλεία της δουλειάς τους και τις τεχνικές της δημιουργίας τους. Μεταξύ άλλων οι Βασίλης Παπαβασιλείου, Τάκης Τζαμαργιάς, Άκης Δήμου, Ειρήνη Μουντράκη, Δημήτρης Καταλειφός, Άκης Σακελλαρίου, Ιώ Βουλγαράκη, Μαρία Μαγκανάρη, Λευτέρης Χαρίτος, Λίλλυ Μελεμέ, Μελίνα Μάσχα, Σίμος Κακάλας, Ραφίκα Σαουίς, Ζωζώ Λιδωρίκη, Αλεξάνδρα Καζάζου, Πέτρος Κούρτης, Ελίνα Πανταλέων, Γιώργος Ανδρέου, Άννα Καραμήτσου είναι λίγοι μόνο από αυτούς που θα διδάξουν στο Faust Culture.

Νέο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από το Faust - εικόνα 2
Εργαστήριο της Ραφίκα Σαουίς

Ενδεικτικά το πρώτο εξάμηνο θα πραγματοποιηθούν 4 κύκλοι σεμιναρίων. Σεμινάρια θεωρίας κειμένων, γραφής και δραματουργίας, σεμινάρια σκηνοθεσίας, υποκριτικής, κίνησης, φωτογραφίας και φωτισμών, σεμινάρια αυτογνωσίας, επικοινωνίας και προσωπικής ανάπτυξης και τέλος σεμινάρια μουσικής, ρυθμού, performance και σώματος.

i Πληροφορίες: www.faustculture.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα και αξίζει να τις αναζητήσετε.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.

Ματωμένα χώματα

Χωρίς να επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις ή να καινοτομεί, η παράσταση του Γιώργου Παλούμπη πάνω στο εμβληματικό μυθιστόρημα καταφέρνει να επιβληθεί χάρη στο νεύρο, το δυναμισμό και τον ωραίο θίασο.