Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα

Οι Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άρης Σερβετάλης και Ορφέας Αυγουστίδης πρωταγωνιστούν στο μπεκετικό έργο που βγαίνει σε περιοδεία.

Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα που θα περιοδεύσει στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας με ένα πολύ δυνατό πρωταγωνιστικό καρέ: Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άρης Σερβετάλης και Ορφέας Αυγουστίδης. Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα (15-17/7), ενώ θα ακολουθήσουν το Θέατρο Πέτρας (22/7), το Βεάκειο (23-24/7) και το Κηποθέατρο Παπάγου (28-30/7).

Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα - εικόνα 1

Μετά τον «Ρινόκερο» του Ευγένιου Ιονέσκο, ο Γιάννης Κακλέας καταπιάνεται με ακόμη ένα σπουδαίο έργο του θεάτρου του παραλόγου και μάλιστα καθοριστικό για το θέατρο του 20ού αιώνα. Καθώς ο σπουδαίος νομπελίστας συγγραφέας ήταν αυτός που επανατοποθέτησε τα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης στον πυρήνα της δραματουργίας· κι αυτό είναι που καθιστά το «Περιμένοντας τον Γκοντό» διαχρονικά επίκαιρο και ειδικά σε μια συγκυρία που μας ώθησε να κοιτάξουμε τα πράγματα από μέσα.

Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα - εικόνα 2

Ο άνθρωπος προσεγγίζεται από τον Μπέκετ με κατανόηση και χιούμορ μέσα από μια κωμωδία που παρωδεί την τραγωδία της ύπαρξης του. Την ελπίδα του Βλαδίμηρου και του Εστραγκόν ότι ο Γκοντό θα έρθει και θα δώσει λύση στα αναπάντητα και στα μελλούμενα αποδομεί σταδιακά ο συγγραφέας για να υπογραμμίσει τη ματαιότητα της αναμονής και της πίστης σε έναν από μηχανής θεό που δεν θα έρθει ποτέ.

Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα - εικόνα 3

Συμπρωταγωνιστούν ο Άρης Κακλέας και η Αγγελική Τρομπούκη, η οποία συνυπογράφει και την κινησιολογία της παράστασης μαζί με τον Άρη Σερβετάλη. Τα κοστούμια είναι της Ηλένιας Δουλαδίρη και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα - εικόνα 4
Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα - εικόνα 5

Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα - εικόνα 6

Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα - εικόνα 7

Περισσότερες πληροφορίες

Περιμένοντας τον Γκοντό

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Το πιο γνωστό έργο του Ιρλανδού νομπελίστα, κι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά του θεάτρου του παραλόγου, παρωδεί την προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει την ίδια του την ύπαρξη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.