Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα

Οι Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άρης Σερβετάλης και Ορφέας Αυγουστίδης πρωταγωνιστούν στο μπεκετικό έργο που βγαίνει σε περιοδεία.

Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα που θα περιοδεύσει στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας με ένα πολύ δυνατό πρωταγωνιστικό καρέ: Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άρης Σερβετάλης και Ορφέας Αυγουστίδης. Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα (15-17/7), ενώ θα ακολουθήσουν το Θέατρο Πέτρας (22/7), το Βεάκειο (23-24/7) και το Κηποθέατρο Παπάγου (28-30/7).

Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα - εικόνα 1

Μετά τον «Ρινόκερο» του Ευγένιου Ιονέσκο, ο Γιάννης Κακλέας καταπιάνεται με ακόμη ένα σπουδαίο έργο του θεάτρου του παραλόγου και μάλιστα καθοριστικό για το θέατρο του 20ού αιώνα. Καθώς ο σπουδαίος νομπελίστας συγγραφέας ήταν αυτός που επανατοποθέτησε τα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης στον πυρήνα της δραματουργίας· κι αυτό είναι που καθιστά το «Περιμένοντας τον Γκοντό» διαχρονικά επίκαιρο και ειδικά σε μια συγκυρία που μας ώθησε να κοιτάξουμε τα πράγματα από μέσα.

Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα - εικόνα 2

Ο άνθρωπος προσεγγίζεται από τον Μπέκετ με κατανόηση και χιούμορ μέσα από μια κωμωδία που παρωδεί την τραγωδία της ύπαρξης του. Την ελπίδα του Βλαδίμηρου και του Εστραγκόν ότι ο Γκοντό θα έρθει και θα δώσει λύση στα αναπάντητα και στα μελλούμενα αποδομεί σταδιακά ο συγγραφέας για να υπογραμμίσει τη ματαιότητα της αναμονής και της πίστης σε έναν από μηχανής θεό που δεν θα έρθει ποτέ.

Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα - εικόνα 3

Συμπρωταγωνιστούν ο Άρης Κακλέας και η Αγγελική Τρομπούκη, η οποία συνυπογράφει και την κινησιολογία της παράστασης μαζί με τον Άρη Σερβετάλη. Τα κοστούμια είναι της Ηλένιας Δουλαδίρη και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα - εικόνα 4
Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα - εικόνα 5

Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα - εικόνα 6

Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα - εικόνα 7

Περισσότερες πληροφορίες

Περιμένοντας τον Γκοντό

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Το πιο γνωστό έργο του Ιρλανδού νομπελίστα, κι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά του θεάτρου του παραλόγου, παρωδεί την προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει την ίδια του την ύπαρξη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα

Το σπαρακτικό έργο του Ρουμάνου συγγραφέα, που χωράει μέσα του την αιματοβαμμένη ιστορία των Βαλκανίων, συναντάει μια εμπνευσμένη σκηνοθεσία σε αυτή την επιδραστική παράσταση με την ξεχωριστή ταυτότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
30/11/2023

Οι έφηβοι γνωρίζουν τα στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού και της λογοτεχνίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τα παιδιά, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ο ελληνικός λαϊκός πολιτισμός στη σκηνή του ψηφιακού μας κόσμου", συνεργάζονται δημιουργικά σε τέσσερις υποομάδες: ομάδα Υποκριτικής, ομάδα Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας, ομάδα Ήχου και μουσικής και ομάδα Σκηνοθεσίας - βίντεο.

"Nέκυια": Η καθηλωτική ραψωδία του ομηρικού έπους με τον Γιάννη Αγγελάκα στη Στέγη

Μια μοναδική εμπειρία θέασης και ακρόασης με τον κορυφαίο δημιουργό της ελληνικής ροκ σκηνής στη μουσική, τον ίδιο και την Όλια Λαζαρίδου στην αφήγηση από σκηνής και τον ανερχόμενο πανευρωπαϊκά χορογράφο Χρήστο Παπαδόπουλο, στη σκηνοθεσία.

"Δωμάτιο του παιδιού": Ένα έργο που μιλά για την τραγικότητα της ύπαρξής μας στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ με τον Γιώργο Χριστοδούλου και τη Βαλέρια Δημητριάδου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο "Βυσσινόκηπος" του Άντον Τσέχοφ έρχεται στο θέατρο Θησείον

Το έργο, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Ντορίνα Ρεμεδιάκη και μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πρώτα καρέ από τη "Μαντάμ Μποβαρί" με την Πέγκυ Τρικαλιώτη

Δυναμικά συνεχίζεται η παράσταση που έφερε το μυθιστόρημα του Φλομπέρ στο Αποθήκη και εμείς βλέπουμε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα.

ΧΟΡΟΣ: We are prepared for tragedy / Η Σοφία Μαυραγάνη, ευτυχώς για μας, δεν μπορεί να κατανοήσει ένα κείμενο αν δεν το δει

Η χορογράφος που παρουσιάζει τη νέα της παράσταση στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου μίλα για ένα έργο στα όρια της διάλεξης, του χορού, της συναυλίας και θεάτρου για τις τραγωδίες που αξίζει να ζούμε και εκείνες που δεν αξίζει να ζούμε.