Η Μαρία Κορινθίου αναμετράται με έναν συγκλονιστικό μονόλογο

Κυκλοφορησε το πρώτο trailer της παράστασης «Τζόρνταν» των Άνν Ρέινολντς και Μόιρα Μπουφίνι, που κάνει πρεμιέρα στα μέσα Οκτωβρίου στο Alhambra Art Theatre.

Η Μαρία Κορινθίου αναμετράται με έναν συγκλονιστικό μονόλογο

Στο ρόλο της Σίρλεϋ Τζόουνς ανεβαίνει από τις 4 Νοεμβρίου η Μαρία Κορινθίου στη σκηνή του Alhambra Art Theatre σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αϊβάζη. Ο συγκλονιστικός μονόλογος «Τζόρνταν» των Άνν Ρέινολντς και Μόιρα Μπουφίνι, αποκαλύπτει την αληθινή ιστορία της Σίρλεϋ, μιας γυναίκας κρατούμενης στη φυλακή για τη δολοφονία του γιου της και αποτυχημένης αυτόχειρα, που δίχασε την κοινή γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας τη δεκαετία του ’80. Το έργο παίχτηκε πρώτη φορά στο θέατρο Lilian Baylis Studio στο Sadler's Wells του Λονδίνου τον Απρίλιο του 1992, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές, ενώ τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου έργου από την Ένωση Αμερικανών Σεναριογράφων.

Η Μαρία Κορινθίου αναμετράται με έναν συγκλονιστικό μονόλογο - εικόνα 1

Θα δούμε τη Μαρία Κορινθίου σε έναν πολύ διαφορετικό ρόλο από αυτούς που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, ο οποίος ίσως ανοίγει ένα νέο κύκλο στην πορεία της γνωστής ηθοποιού. Το «Τζόρνταν» είναι άλλωστε ένα έργο-στοίχημα για κάθε ηθοποιό που καλείται να ενσαρκώσει την τραγική αυτή ηρωίδα -μια σύγχρονη Μήδεια. Όχι μόνο λόγω της μονολογικής φύσης του έργου, αλλά κυρίως λόγω της τραγικότητας της αληθινής αυτής ιστορίας που αποτυπώνεται από τις δύο συγγραφείς χωρίς υπερβολές και με αξιοπρέπεια ως προς την καταρρακωμένη Σίρλεϋ, την οποία στερήθηκε στην πραγματική της ζωή.

Η Μαρία Κορινθίου αναμετράται με έναν συγκλονιστικό μονόλογο - εικόνα 2

Την ιστορία αποκάλυψε η ίδια η Σίρλεϋ μέσα στη φυλακή στη συγκρατούμενή της Άνν Ρέινολντς και μία από τις δύο συγγραφείς του έργου (η οποία είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, για φόνο της κοιμισμένης μητέρας της με σφυρί και αφέθηκε ελεύθερη μετά από δύο χρόνια).

Η Μαρία Κορινθίου αναμετράται με έναν συγκλονιστικό μονόλογο - εικόνα 3

Το «Τζόρνταν», που σκηνοθετεί ο σύζυγος της ηθοποιού Γιάννης Αϊβάζης, σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη, τοποθετεί τη Σίρλεϋ Τζόουνς στην αίθουσα αναμονής του δικαστηρίου, όπου περιμένει την απόφαση των ενόρκων και θυμάται τα γεγονότα που την οδήγησαν μέχρι εκεί. Τα σκηνικά υπογράφει η Μαρία Φιλίππου, την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Δημήτρης Ίσαρρης και τους φωτισμούς ο Νίκος Βούλγαρης. Στην παράσταση δανείζουν τις φωνές τους ο Τάσος Νούσιας και ο Γιάννης Αϊβάζης.

i«Τζόρνταν» | Alhambra Art Theatre | Από 4 Νοεμβρίου | Προπώληση μέσω www.ticketplus.gr | www.alhambra-art-theatre.gr | fb: @alhambraarttheatre | instagram: @alhambraarttheatre

Περισσότερες πληροφορίες

Τζόρνταν

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Αυτός ο μονόλογος βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Σίρλεϊ Τζόουνς, της παιδοκτόνου και αποτυχημένης αυτόχειρα, που συντάραξε την κοινή γνώμη της Βρετανίας στα ’80s.

Αλάμπρα

Στουρνάρη 53

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.