20 καλλιτέχνες από 4 χώρες σε ένα πρότζεκτ

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «ImPArt» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

20 καλλιτέχνες από 4 χώρες σε ένα πρότζεκτ

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμπράττει με τέσσερις επιφανείς καλλιτεχνικούς οργανισμούς -το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου από την Ελλάδα, το Sommertheater Pusteblume από τη Γερμανία, το Oriente Occidente Festival της Ιταλίας και το NCA Small Theatre από την Αρμενία- στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «ImPArt» (Immediate Performing Arts), που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου (8 μ.μ.) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Περισσότεροι από 20 καλλιτέχνες από τις τέσσερις χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία και Αρμενία) εμπνέονται από τους στόχους του καινοτόμου αυτού ευρωπαϊκού έργου, που αφορά τη δημιουργία παραστάσεων χορού, χοροθεάτρου, μουσικού θεάτρου, εγκαταστάσεων-περφόρμανς κ.ά., οι οποίες όχι μόνο θα είναι άμεσα προσβάσιμες από κάθε κοινό, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες, αλλά και από επαγγελματίες καλλιτέχνες με αναπηρία.

20 καλλιτέχνες από 4 χώρες σε ένα πρότζεκτ - εικόνα 1

Την πρωτοβουλία του «ImPArt» απαρτίζουν οι περφόρμανς «Gravity and Other Attractions», «The Little Prince» και η εγκατάσταση-περφόρμανς «Re:construction». Και οι τρεις εμπνέονται και πειραματίζονται πάνω στα μέσα προσβασιμότητας (υπερτιτλισμός, διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, ακουστική περιγραφή), τα οποία λειτουργούν για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες ως δημιουργικά εργαλεία σκηνικής έκφρασης, τα οποία διαμορφώνουν μια σύγχρονη αισθητική της πρόσβασης.

iΕναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος | 8.00 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία διανέμονται μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης από τα ταμεία της ΕΛΣ |

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Επετειακή παράσταση του Athens English Comedy Club στο θέατρο Ελιάρτ

Το πρώτο, και μοναδικό, εξ ολοκλήρου αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα κλείνει τρία χρόνια παρουσίας και γιορτάζει με μία επετειακή παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Out of Spring": Νέες αναγνώσεις στο χορογραφικό έργο του Νιζίνσκι

Δουλεύοντας με τις έννοιες της ανασύστασης, της αντιγραφής και του αν-αρχείου, η arisandmartha επιχειρεί μια επαναπροσέγγιση του πρωτότυπου έργου.

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

"Ανθρώπινη φωνή": Ένας εξομολογητικός μονόλογος με τη Λουκία Μιχαλοπούλου

Στην "Ανθρώπινη φωνή" του Ζαν Κοκτό θα απολαύσουμε τη Λουκία Μιχαλοπούλου, μια ηθοποιό αφοσιωμένη, πολύτιμα δημιουργική και γενναιόδωρη, που έχει συναντηθεί θεατρικά με σημαντικούς καλλιτέχνες και έχει αξιοποιήσει την εμπειρία της αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

Θέατρο Tempus Verum: Με ανατρεπτικό ρεπερτόριο τη νέα σεζόν 2022-23

Με σύγχρονη ματιά και νέους δημιουργούς μπαίνει στον θεατρικό χειμώνα ο θεατρικός οργανισμός του Κεραμεικού.