6 θεατρικά ραντεβού στο Summer Nostos Festival

Stand up comedy, ακροβατικά, παραμύθια και χορευτικές παραστάσεις έρχονται στη μεγάλη καλοκαιρινή διοργάνωση.

6 θεατρικά ραντεβού στο Summer Nostos Festival

Stand up comedy, ακροβατικά, παραμύθια και χορευτικές παραστάσεις έρχονται στη μεγάλη καλοκαιρινή διοργάνωση.

«Circus Cosmos»

6 θεατρικά ραντεβού στο Summer Nostos Festival - εικόνα 1

Ο stand-up comedian Γιώργος Χατζηπαύλου και ο μάγος Μαρκ Μίτον συνεργάζονται με διεθνείς καλλιτέχνες του παραδοσιακού και του σύγχρονου τσίρκου και υπόσχονται ένα εφευρετικό, γοητευτικό και αινιγματικό θέαμα για όλη την οικογένεια (Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, 23-24/6).

«Bells & spells»

6 θεατρικά ραντεβού στο Summer Nostos Festival - εικόνα 2

Η Ορελιά Τιερέ-Τσάπλιν, εγγονή του Τσάρλι Τσάπλιν και κόρη των διάσημων τσιρκολάνων Βικτόρια Τσάπλιν και Ζαν-Μπατίστ Τιερέ, στήνει ένα θέαμα πατώντας στους δύο πυλώνες της οικογενειακής της παράδοσης. Θα τη δείτε να παίζει με μουσικά κουτιά που παραλογίζονται και τοίχους που ανοίγουν, αφηγούμενη την ιστορία μιας κλεπτομανούς (Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, 26/6).

«Seven to the seventh»

6 θεατρικά ραντεβού στο Summer Nostos Festival - εικόνα 3

Αυτό το project-έκπληξη δημιουργήθηκε πάνω σε μια ιδέα της χορογράφου Άνα Σάντσεζ-Κόλμπεργκ από το Πουέρτο Ρίκο και του Theatre en Corps Collectif σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και προσκαλεί τους θεατές σε έναν «παγκόσμιο χορό» με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών (Κανάλι, 24-30/6)

«Οι δραπέτες της σκακιέρας»

6 θεατρικά ραντεβού στο Summer Nostos Festival - εικόνα 4

Μια περιπέτεια σε τόπους μακρινούς, σε δάση με φύλλα που μεταμορφώνονται σε πεταλούδες και λιβάδια με τετράφυλλα τριφύλλια μας προτείνει ο Ευγένιος Τριβιζάς που έγραψε το κείμενο και ο Γιώργος Κουρουπός που συνέθεσε τη μουσική γι’ αυτό το μαγικό ονειρόδραμα (Λαβύρινθος, 23-27/6)

«Circus Outdoors»

6 θεατρικά ραντεβού στο Summer Nostos Festival - εικόνα 5

Η βόλτα στο «Νιάρχος» αυτές τις ημέρες κρύβει εκπλήξεις, αφού στους εξωτερικούς χώρους του πάρκου που σφύζει από ζωή ακροβάτες και ζογκλέρ θα διασκεδάζουν τα παιδιά με τα νούμερα και τα κόλπα τους (Αγορά, 23-28/6, Ξέφωτο, 23-30/6)

«One. One & one»

6 θεατρικά ραντεβού στο Summer Nostos Festival - εικόνα 6

Η ισραηλινή ομάδα χορού Vertigo Dance Company παρουσιάζει μια επετειακή παράσταση για τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της, παίζοντας με τις έννοιες της συνύπαρξης και της ανακύκλωση, δυο στοιχεία που αποτελούν και τις βασικές αρχές της ομάδας (Κανάλι, 23/6).

iSummer Nostos Festival | Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» | 23-30/6 | Είσοδος Ελεύθερη | Δείτε περισσότερα highlights εδώ και το πλήρες πρόγραμμα εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

One. One & One

  • Σύγχρονος Χορός

H διαρκής εξερεύνηση της ανθρώπινης φύσης, η σύνδεση του ανθρώπου και της τέχνης με τη γη βρίσκονται στον πυρήνα της αυτής της χορογραφίας, στο πλαίσιο της οποίας οκτώ χορευτές εμφανίζονται πρώτα σε δυναμικό σόλο και στη συνέχεια σε συνάντηση με τους υπολοίπους.

Seven to Seventh

  • Performance

Project-έκπληξη που προσκαλεί τους πολίτες σε έναν «παγκόσμιο χορό», με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, στη σκηνή που έχει στηθεί στο Κανάλι.

Circus Cosmos

  • Σύνθετο Θέαμα

Το stand up συναντά τις τεχνικές του τσίρκο σε αυτήν την παράσταση του stand up comedian Γιώργου Χατζηπαύλου και του μάγου Μαρκ Μίλτον.

Οι δραπέτες της σκακιέρας

  • Μουσικό Παραμύθι

Ονειρόδραμα για όλη την οικογένεια, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, σε μουσική Γιώργου Κουρουπού. Παρουσιάζεται στον Λαβύρινθο.

Circus outdoors

  • Ακροβατικό Θέαμα
  • Διάρκεια: 60 '

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες δρόμου εμφανίζονται «αιφνιδιαστικά» για να διασκεδάσουν τους επισκέπτες του Summer Nostos Festival με τα εντυπωσιακά και τολμηρά κατορθώματά τους.

Bells & Spells

  • Σκηνικό-Εικαστικό Δρώμενο

Η εγγονή του Τσάρλι Τσάπλιν και κόρη του καλλιτεχνικού ζεύγους Βικτόρια Τσάπλιν - Ζαν-Μπατίστ Τιερέ, πρωταγωνιστεί με τον παρτενέρ της Τζέιμι Μαρτίνεζ σε ένα θέαμα που αξιοποιεί τις τεχνικές του τσίρκου.

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.