Το Bob Theatre Festival επιστρέφει ανανεωμένο και διαδραστικό

Στη 12η χρονιά του, το Bob Theatre Festival μετακομίζει στο Θέατρο Κιβωτός και έρχεται με διαφορετικές και πρωτότυπες ιδέες γεμάτες νεανική δροσιά και ορμή.

Το Bob Theatre Festival επιστρέφει ανανεωμένο και διαδραστικό

Το Bob Theatre Festival επανέρχεται φέτος στο Θέατρο Κιβωτός από τις 10 ως τις 16 Ιουνίου. Στο διασκεδαστικό πρόγραμμά του, περιλαμβάνονται παραστάσεις, ο διαγωνισμός Scratch Night και φέτος για πρώτη φορά, οι θεατές καλούνται να συμμετέχουν σε πρωτότυπα διαδραστικά παιχνίδια.

Το Bob Theatre Festival επιστρέφει ανανεωμένο και διαδραστικό - εικόνα 1
«Αλάσκα»

Τα παιχνίδια που εγκαινιάζονται είναι ειδικά φτιαγμένα για το φεστιβάλ και υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όλες τις μέρες του φεστιβάλ, αφού πλέον οι θεατές δεν μένουν στην παρακολούθηση και την ψηφοφορία, αλλά ενεργοποιούνται και εμπλέκονται άμεσα. Την αρχή κάνει την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 9.15 μ.μ. το «Game of Prawns» που θα στέψει τον Prawn King, μετά από δοκιμασίες, κουίζ, ερωτήσεις γνώσεων και πολλές δοκιμασίες. Έπειτα, την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. έρχεται το «Finding ΝΩΕ» , το διαδραστικό κυνήγι θησαυρού, στο οποίο μέσα από ένα app, οι συμμετέχοντες καλούνται να γυρίσουν όλο τον Κεραμικό για να βρουν τα 7 χαμένα ζώα και να τα επιστρέψουν στην… Κιβωτό. Last but not least, την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 10.30 μ.μ. οι θεατές μπορούν να κάνουν τη σκηνή δική τους, έχοντας 2 λεπτά να κάνουν lip sync όποιο τραγούδι θέλουν, στον επιτυχημένο διαγωνισμό «Lip Sync Battle».

Το Bob Theatre Festival επιστρέφει ανανεωμένο και διαδραστικό - εικόνα 2
«Τα Καβουράκια»

Το Bob Festival έχει εδραιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς που δίνουν ευκαιρία σε νεανικές ομάδες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, κάνοντας τα πρώτα βήματά τους στο θεατρικό τοπίο της πόλης. Μέσα από τις προηγούμενες εκδόσεις του φεστιβάλ έχουν αναδειχθεί ομάδες που πλέον συνεχίζουν σταθερά τις παραστάσεις τους. Όχημά τους το Scratch Night, στο οποίο διαγωνίζονται 14 ομάδες παρουσιάζοντας 15’ από μία παράστασή τους. Έπειτα από δύο προκριματικούς και τον τελικό, η επιτροπή μαζί με το κοινό δίνουν στη νικήτρια από τις 14 ομάδες, το έπαθλο των €1000, ένα πλήρες mentoring σχετικά με τις μελλοντικές παραγωγές τους και την δυνατότητα να παίξει την παράστασή της σε κάποιο Αθηναϊκό Θέατρο από την επόμενη σεζόν.

Το Bob Theatre Festival επιστρέφει ανανεωμένο και διαδραστικό - εικόνα 3
«Ενισχυτική Διδασκαλία»

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, συμπληρώνουν και εμπλουτίζουν μερικές ολοκληρωμένες παραστάσεις. Την πρώτη μέρα, Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 9 μ.μ. ακριβώς, η Νατάσα Εξηνταβελώνη υποδέχεται τις νεανικές ομάδες και το κοινό για ένα μάθημα στην «Ενισχυτική Διδασκαλία» με τη συνοδεία μουσικής ή της Imiterasu. Σημειώνονται απουσίες. Τη σκυτάλη παίρνει το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 8 μ.μ. η ομάδα peach of art, που εμφανίστηκε στο περσινό Bob Theatre Festival, παρουσιάζει την παράσταση τα «Καβουράκια», την αιτία διαπληκτισμού ανάμεσα στο Βασίλη Τσιτσάνη και την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου το 1955. Αμέσως μετά, στις 10 μ.μ. η ομάδα Lorem Ipsum που εμφανίστηκε στο Bob Theatre Festival το 2016, παρουσιάζει την «Αλάσκα» το μακρινό μέρος στο χάρτη που μπορεί να βρίσκεται ακόμη και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Bob Theatre Festival 2019

  • Φεστιβάλ

«Ενισχυτική διδασκαλία» των Χριστίνας Μαριάνου, Νατάσας Εξηνταβελώνη (Δευτ. 10/6, 9 μ.μ.), «Game of prawns», διαδραστικό παιχνίδι με δοκιμασίες κι ερωτήσεις γνώσεων (Τρ. 11/6, 9.15 μ.μ.), «Finding Νώε», διαδραστικό κυνήγι θησαυρού στον Κεραμεικό μέσω app (Τετ. 12/6, 7.30 μ.μ.), πρώτος προκριματικός Scratch Night (Πέμ. 13/6, 6.30 μ.μ.). Την Παρ. 14/6 δεύτερος προκριματικός Scratch Night (6.30 μ.μ.) και «Lip sync battle», μια μάχη όπου το μόνο που μετράει είναι η σκηνική παρουσία (10.30 μ.μ.). Το Σάβ. 15/6 «Τα καβουράκια» από την ομάδα Peach of Art (7.30 μ.μ.) και «Αλάσκα» από την ομάδα Lorem Ipsum (9.15 μ.μ.). Τελικός Scratch Night (Κυρ. 16/6, 6 μ.μ.)

Κιβωτός

Πειραιώς 115

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα και αξίζει να τις αναζητήσετε.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.

Ματωμένα χώματα

Χωρίς να επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις ή να καινοτομεί, η παράσταση του Γιώργου Παλούμπη πάνω στο εμβληματικό μυθιστόρημα καταφέρνει να επιβληθεί χάρη στο νεύρο, το δυναμισμό και τον ωραίο θίασο.