Η οικογένεια Μπέζου στο Προσκήνιο

Ο Γιάννης Μπέζος και η κόρη του Ηρώ μοιράζονται την ίδια αγάπη για το θέατρο αλλά και για τη μουσική και ξεκινούν μια σειρά μουσικών εμφανίσεων.

Η οικογένεια Μπέζου στο Προσκήνιο

Ο Γιάννης Μπέζος και η κόρη του Ηρώ μοιράζονται την ίδια αγάπη για το θέατρο αλλά και για τη μουσική. Μια σειρά μουσικών εμφανίσεων κάτω από τον τίτλο «Κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη» στο θέατρο Προσκήνιο το επιβεβαιώνει (11-12, 18-19, 25-26/2). Κάτω από τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη ερμηνεύουν μελοποιημένα ποιήματα των Μανόλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Θεοδωράκη και Τάσου Λειβαδίτη.

«Με έργο λυρικό, γνήσια επαναστατικό και κυρίως ευγενικό, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι συνομιλούν με το χρόνο όπως όλοι οι γνήσιοι καλλιτέχνες» εξηγεί στο σημείωμά του ο Γιάννης Μπέζος την επιλογή των συγκεκριμένων ποιητών. Το πρόγραμμα σκοπό έχει να ζωντανέψει τα υπέροχα ποιητικά λόγια μέσα από σπάνιες μελωδίες, «όχι σαν μνημόσυνο αλλά σαν υπενθύμιση ότι η Ελλάδα έχει και την ακριβή της εκδοχή». Να θυμίσουμε πως ο Γιάννης Μπέζος πρωταγωνιστεί, στο ίδιο θέατρο, στην κλασική κωμωδία «Υπάρχει και φιλότιμο».

Περισσότερες πληροφορίες

«Κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη...»

  • Μουσική παράσταση

Ο Γιάννης και η Ηρώ Μπέζου παρουσιάζουν μια παράσταση αφιερωμένη στους λεγόμενους «Ποιητές της Ήττας» Μανόλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Θεοδωράκη και Τάσο Λειβαδίτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Out of Spring": Νέες αναγνώσεις στο χορογραφικό έργο του Νιζίνσκι

Δουλεύοντας με τις έννοιες της ανασύστασης, της αντιγραφής και του αν-αρχείου, η arisandmartha επιχειρεί μια επαναπροσέγγιση του πρωτότυπου έργου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

"Ανθρώπινη φωνή": Ένας εξομολογητικός μονόλογος με τη Λουκία Μιχαλοπούλου

Στην "Ανθρώπινη φωνή" του Ζαν Κοκτό θα απολαύσουμε τη Λουκία Μιχαλοπούλου, μια ηθοποιό αφοσιωμένη, πολύτιμα δημιουργική και γενναιόδωρη, που έχει συναντηθεί θεατρικά με σημαντικούς καλλιτέχνες και έχει αξιοποιήσει την εμπειρία της αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

Θέατρο Tempus Verum: Με ανατρεπτικό ρεπερτόριο τη νέα σεζόν 2022-23

Με σύγχρονη ματιά και νέους δημιουργούς μπαίνει στον θεατρικό χειμώνα ο θεατρικός οργανισμός του Κεραμεικού.

Το Εθνικό Θέατρο συζητάει για το #MeToo

"Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo" είναι το θέμα της πρώτης συζήτησης που διοργανώνει φέτος η πρώτη σκηνή της χώρας, με στόχο να θέσει επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη.