Οι Vasistas παίζουν στην αγγλικανική εκκλησία

Η διαπολιτισμική ομάδα παρουσιάζει ένα έργο με την υπογραφή του Ευθύμη Φιλίππου.

Οι Vasistas παίζουν στην αγγλικανική εκκλησία

Σε διαδικασία έρευνας και πειραματισμού βρίσκονται από το 2005 η Αργυρώ Χιώτη και η διαπολιτισμική ομάδα Vasistas. Έχουμε δει παραστάσεις τους σε θέατρα αλλά και σε απρόσμενους χώρους, όπως η ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και, τώρα, η αγγλικανική ­εκκλησία Αγίου Παύλου (28/1-18/2).

Οι «Απολογίες 4 & 5», γραμμένες από τον Ευθύμη Φιλίππου ειδικά για την ομάδα Vasistas, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2016, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ένα πολυφωνικό τραγούδι, ένας γυναικείος Χορός και η ιλαροτραγική «δίκη» ενός ζευγαριού μπλέκουν σε μια αλλόκοτη αλληγορία για την έννοια της κοινότητας. Παίζουν οι Εύη Σαουλίδου, Ευθύμης Θέου, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Ματίνα Περγιουδάκη, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Ελένη Βεργέτη και Αργυρώ Χιώτη.

Περισσότερες πληροφορίες

Απολογίες 4 & 5

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Ένα πολυφωνικό τραγούδι, ένας γυναικείος Χορός και η ιλαροτραγική δίκη ενός ζευγαριού μπλέκουν σε μια αλλόκοτη αλληγορία για την έννοια της κοινότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός": Από τη Νάξο στον Βοτανικό

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου πρωταγωνιστεί στο έργο "Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός" που κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο του εορτασμού του "Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης" στη Νάξο και το χειμώνα θα παιχτεί στο Vault.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2022

Δυο θεατρικά ραντεβού στο City Theater

Ανάμεσα στις πολλές μουσικές προτάσεις που μας χαρίζει το City Garden Festival by Christmas Theater υπάρχουν δυο θεατρικές που δεν πρέπει να χάσετε. Ποιες είναι αυτές;

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.