Μια «Υπόσχεση» από τον Αλεξέι Αρμπούζοφ στον Φούρνο

Η Ελεάννα Σαντοριναίου ανεβάζει το έργο «Η Υπόσχεση – Καημένε μου Μάρικ» του σπουδαίου Αλεξέι Αρμπούζοφ με νεανική πνοή και δημιουργικότητα.

Μια «Υπόσχεση» από τον Αλεξέι Αρμπούζοφ στον Φούρνο

Η Ελεάννα Σαντοριναίου μπήκε δυναμικά στο θέατρο ξεκινώντας με παραστάσεις για παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών. Μάλιστα η παράσταση της «Μήλα ζάχαρη κανέλα» παίζεται στο θέατρο Φούρνος εδώ και μια δεκαετία σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Φέτος αποφάσισε να δοκιμάζει πιο οργανωμένα τις δυνάμεις της στο θέατρο ενηλίκων με ένα υπέροχο έργο, που σκιαγραφεί τους ενθουσιασμούς, τα πρώτα πάθη και τις βαθιές συγκινήσεις των νέων.

Στο έργο του Αλεξέι Αρμπούζοφ «Η Υπόσχεση – Καημένε μου Μάρικ» τρεις έφηβοι, η Λίκα, ο Λεονίντικ και ο Μάρικ γνωρίζονται κάτω από τις αντίξοες συνθήκες του πολέμου. Μαζί προσπαθούν να επιβιώσουν, να ερωτευτούν και να ονειρευτούν ένα καλύτερο μέλλον. Όταν τελειώσει ο πόλεμος και τα παιδιά ενηλικιώνονται, καλούνται να διαχειριστούν τα όνειρα που έκαναν, τις υποσχέσεις που έδωσαν ο ένας στον άλλον, καθώς και τις σχέσεις που δημιούργησαν.

Μια «Υπόσχεση» από τον Αλεξέι Αρμπούζοφ στον Φούρνο - εικόνα 1

Η φιλία και η καθάρια αγάπη βρίσκονται στον βαθύτερο πυρήνα όλης της δραματουργίας του Αρμπούζοφ και η Ελεάννα Σαντοριναίου διασκευάζοντας και σκηνοθετώντας το έργο σκύβει πάνω σ’ αυτήν με συναίσθημα και σκεπτικισμό.

Όπως είπε η ίδια στο «α»: «Η «Υπόσχεση – Καημένε μου Μάρικ» είναι ένα έργο πολυεπίπεδο και βαθιά αισιόδοξο. Το ενδιαφέρον είναι ότι μέσα από το πέρασμα του χρόνου και μέσα από αντίξοες συνθήκες όλα αλλάζουν. Οι χαρακτήρες, η πολιτική κατάσταση, οι εποχές… Τίποτα δε μένει σταθερό και οι ήρωές μας πρέπει να επαναπροσδιορίζουν τους εαυτούς τους και την ίδια τους τη ζωή συνεχώς. Όμως αυτό που μένει σταθερό – και εκεί έγκειται και το ενδιαφέρον – είναι η ελπίδα και η σκέψη ότι πάντα πρέπει να συνεχίζουν και να κοιτούν μπροστά.
Το έργο δείχνει ότι η ευτυχία και η αισιοδοξία κρύβονται ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες και σκοπός μας είναι να μπορούμε αυτό να το αναγνωρίζουμε και μέσα από αυτό να μην χάνουμε την ελπίδα μας. Με τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, με εκατοντάδες νέους να φεύγουν από τη χώρα για να βρουν την τύχη τους κάτω από καλύτερες συνθήκες και με αυτούς που μένουν να αγωνίζονται να φτιάξουν μία ζωή, που κάπως να μοιάζει με αυτήν που είχαν σαν παιδιά και αυτήν που τους υποσχέθηκαν, ένα τέτοιο κείμενο πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό ερέθισμα και μία δόση αισιοδοξίας για ένα κοινό που τόσο χρειάζεται κάτι αισιόδοξο. Ο σκοπός μας είναι βλέποντας την παράσταση να μπορεί κάποιος να στοχαστεί και να ονειρευτεί».

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Φούρνος τη Δευτέρα 28/1.

Παίζουν οι ηθοποιοί Παναγιώτης Γαβρελάς, Κόνυ Ζήκου και Ερρίκος Μηλιάρης. Η μουσική είναι του Φάνη Ζαχόπουλου και τα σκηνικά- κοστούμια της Γιωργίνας Γερμανού.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης

Περισσότερες πληροφορίες

Η υπόσχεση - Καημένε μου Μάρικ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Τρεις έφηβοι γνωρίζονται υπό αντίξοες συνθήκες, κατά τη διάρκεια του πολέμου, ερωτεύονται, ονειρεύονται έναν κόσμο ειρηνικό και αναμετριούνται με τα ίδια τους τα όνειρα σε μια κλασική ιστορία ενηλικίωσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
11/08/2022

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.

Σε ποιο έργο θα δούμε τον Liam Ireland;

Τον ηθοποιό της νέας γενιάς, Liam Ireland, που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική "Γη της ελιάς", θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Βουρνάς σε έργο του Ντένις Κέλι.

Ο Δημήτρης Λάλος στο ρόλο του Σοπέν

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας με σολίστ την πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου συντροφεύουν τον ηθοποιό Δημήτρη Λάλο στην παράσταση-συναυλία που θα δούμε στο Ηρώδειο.