Οι πρεμιέρες της εβδομάδας έχουν έντονες κοινωνικές ανησυχίες

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα με balkan καταγωγή, οι αναγεννησιακοί ήρωες του Μολιέρου και μία λόγια ρέγγα πρωταγωνιστούν στις νέες θεατρικές παραστάσεις της εβδομάδας.

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας έχουν έντονες κοινωνικές ανησυχίες

«Romeo + Ιουλιέτα»

Το Εθνικό Θέατρο της Κροατίας και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης συμπράττουν σε μια σύγχρονη εκδοχή της πιο διάσημης ιστορίας αγάπης. Ο Κροάτης Romeo συναντά κι ερωτεύεται την Ελληνίδα Ιουλιέτα σε μια βαλκανική πόλη του σήμερα, που μαστίζεται από τη βία και την εγκληματικότητα. H σκηνοθεσία ­είναι του Λευτέρη Γιοβανίδη. (Πόρτα, 21-24/1)

«Περιπέτειες μιας λογίας ρέγγας»

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας έχουν έντονες κοινωνικές ανησυχίες - εικόνα 1

Ο σουρεαλιστικός κωμικός μονόλογος πραγματεύεται τις αλλαγές που υφίσταται ο άνθρωπος σε περιόδους οικονομικής κρίσης, μιλώντας για την προσφυγιά, τον ξεριζωμό και τη διαφορετικότητα. Ο Κωνσταντίνος Δέδες υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία, με τη Βίβιαν Κοντομάρη στο ρόλο της ρέγγας. (Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», από 17/1)

«Hahnemann vol. 1»

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας έχουν έντονες κοινωνικές ανησυχίες - εικόνα 2

Η θεατρική ομάδα Coeval I C.I.C. ανεβάζει –υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Άννας Δανέζη– μια παράσταση devised theatre, στην οποία διασταυρώνονται η τέχνη του θεάτρου με την επιστήμη της ομοιοπαθητικής και την τηλεοπτική σειρά «Doctor Foster» του Μάικ Μπάρτλετ. (Μπάγκειον, από 21/1)

«Οι ψευτοσπουδαίες»

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας έχουν έντονες κοινωνικές ανησυχίες - εικόνα 3

Η Μαίρη Βιδάλη και η Γωγώ Ατζολετάκη ερμηνεύουν τις «κάλπικες σοφολογιότατες» σε ένα αναγεννησιακό σαλόνι της καλής κοινωνίας, μέσα από την κοφτερή ματιά του Μολιέρου. Με τη χιουμοριστική δια­κωμώδηση των ψευτοδιανοούμενων της εποχής του, ο συγγραφέας καταφέρνει να είναι ακόμη επίκαιρος. (Διάχρονο, από 19/1)

«Ένας αριθμός [A number]»

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας έχουν έντονες κοινωνικές ανησυχίες - εικόνα 4

Το βραβευμένο έργο της Κάριλ Τσέρτσιλ, που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Ανδρέα Γ. Ανδρέου, είναι μια αλληγορία για τον σύγχρονο κόσμο αλλά και για τη σχέση μεταξύ πατέρα και γιου· και όλα αυτά μέσα από μια ­οδυνηρή αποκάλυψη και μια ­μοιραία συνάντηση. («Bios», από 21/1)

Περισσότερες πληροφορίες

Romeo + Ιουλιέτα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Ο Κροάτης Ρομέο συναντά κι ερωτεύεται την Ελληνίδα Ιουλιέτα κάπου στα σημερινά Βαλκάνια, σε μια διασκευή του κλασικού αριστουργήματος του Σαίξπηρ.

Hahnemann vol. 1

  • Devised Theatre
  • Διάρκεια: 200 '

Εμπνευσμένη από το «Doctor Foster» του Μάικ Μπάρτλετ, αυτή είναι η πρώτη θεατρική παράσταση που ενώνει την τέχνη του θεάτρου με την ομοιοπαθητική.

Οι ψευτοσπουδαίες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Το μοναδικό έργο του Μολιέρου με γυναίκες στους κεντρικούς ρόλους διακωμωδεί τους ψευτοδιανοούμενους και την καλή κοινωνία της εποχής του.

Ένας αριθμός [A number]

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Μια αλληγορία για τον σύγχρονο κόσμο, τη σχέση πατέρα και γιου αλλά και τα όρια του επιτρεπτού.

Περιπέτειες μιας λογίας ρέγγας

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Ο σουρεαλιστικός κωμικός μονόλογος μιλάει για την προσφυγιά, τον ξεριζωμό, τη διαφορετικότητα αλλά και την αλλαγή του ίδιου του ανθρώπου σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Πόρτα

Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.