Ένα «μαγικό» θεατρικό αναλόγιο στο Σταύρος Νιάρχος

Με έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ού αιώνα μας φέρνει πιο κοντά το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Ένα «μαγικό» θεατρικό αναλόγιο στο Σταύρος Νιάρχος

Μετά τον Γιώργο Σεφέρη και τον Κωνσταντίνο Καρυωτάκη, το Θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «Παραβάσεις», που φέτος είναι αφιερωμένο στα διηγήματα σπουδαίων λογοτεχνών, εξερευνά το έργο ενός ακόμη «μεγάλου συγγραφέα του 20ού αιώνα» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ, η ηθοποιός Εύη Σαουλίδου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Αργυρώς Χιώτη, ερμηνεύει το διήγημα «Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρας και της άσπλαχνης γιαγιάς της». Οι μουσικοί Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος (βιολοντσέλο) και Φαίδων Μηλιάδης (βιολί) θα συνοδεύσουν την ερμηνεία της.

Μια τραγική ανθρώπινη ιστορία αλλά και μια μαγική παραβολή για την κατάχρηση εξουσίας και την κοινωνική αδικία, από τον εκπρόσωπο του μαγικού ρεαλισμού, που αντιμετωπίζει το μη πραγματικό και το αλλόκοτο ως κάτι καθημερινό, σε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα έργα του. Η Ερέντιρα είναι ένα όμορφο κορίτσι που βιώνει μυστικιστικά οράματα. Όταν, εξαιτίας ενός ατυχήματος, το σπίτι της γιαγιάς της καταστρέφεται ολοσχερώς, εκείνη την εκδίδει ώστε να αποζημιωθεί για την καταστροφή. Η Ερέντιρα κάνει πλούσια τη γιαγιά της και, τελικά, καταφέρνει να λυτρωθεί μέσα από τα οράματά της. Όπως και σε όλο του το έργο, έτσι και σ’ αυτό το διήγημα, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες αποτυπώνει την ομορφιά αλλά και την τραγωδία της Λατινικής Αμερικής, με έναν τρόπο μαγικό...

i «Παραβάσεις» | «Φάρος» Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος | Κυριακή 18 Νοεμβρίου | 17:00 | Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org.

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ταξιδέψτε με το Εθνικό Θέατρο" στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

Μια νέα έκθεση του Εθνικού σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καταργεί κάθε είδους σύνορα μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

"Ποντικοπαγίδα": Νέες Φωτογραφίες από τον ανανεωμένο θίασο

Νέα πρόσωπα μπαίνουν φέτος στο καστ της επιτυχημένης παράστασης σε σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή που ξεκινά σε λίγες μέρες, η οποία μεταφέρει το θρυλικό μυστήριο της Αγκάθα Κρίστι από τα 50’s σε μια απομονωμένη πανσιόν στην Ελλάδα κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 90’.

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.