Ποιος θα αντικαταστήσει τον Αντώνη Φωνιαδάκη στην ΕΛΣ;

Ο Μύρων Μιχαηλίδης τον επέλεξε και επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Γιώργου Κουμεντάκη αποχωρεί από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ο Αντώνης Φωνιαδάκης. Ανάθεση ή διαγωνισμός θα ορίσει τον επόμενο διευθυντή του μπαλέτου της ΕΛΣ;

Ποιος θα αντικαταστήσει τον Αντώνη Φωνιαδάκη στην ΕΛΣ;

Έντεκα μήνες διήρκησε η θητεία του Αντώνη Φωνιαδάκη ως Διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και παρά την αρχική του διάθεση να παίξει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας νέα σημαντικής σελίδας στην ιστορία της ΕΛΣ με την μεταστέγαση της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τελικά δεν θα είναι εδώ για να συμβάλει. «Οι υποχρεώσεις μου στο εξωτερικό δεν θα μου επιτρέψουν να συνεχίσω από τη θέση του Διευθυντή Μπαλέτου» δηλώνει ο ίδιος, θα συνεχίσει όμως τη συνεργασία του με την ΕΛΣ, ως ‘Resident Choreographer’ στις δύο επόμενες καλλιτεχνικές περιόδους: μία κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2017/18 και μία το 2018/19.
Το φορτίο των διοικητικών υποχρεώσεων σε μια τέτοια θέση είναι μεγάλο και δικαίως επανέρχεται το ερώτημα κατά πόσο θα πρέπει να γίνεται απευθείας ανάθεση ή διαγωνισμός για την ανάληψη τέτοιων θέσεων. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Γιώργος Κουμεντάκης δεν έχει αποφασίσει ακόμα επί της διαδικασίας, οπότε αναμένουμε τις αποφάσεις του τον Σεπτέμβριο. Όσο για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της επόμενης σεζόν δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα που διαμόρφωσε ο Αντώνης Φωνιαδάκης για το Μπαλέτο της ΕΛΣ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο συζητάει για το #MeToo

"Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo" είναι το θέμα της πρώτης συζήτησης που διοργανώνει φέτος η πρώτη σκηνή της χώρας, με στόχο να θέσει επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2022

"The Music Critic": Αυτή την παράσταση ποιος θα τολμήσει να την κρίνει;

Ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζον Μάλκοβιτς συνοδευόμενος από ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο, πρωταγωνιστεί στο "The Music Critic" Αλεξέι Ιγκούντεσμαν, μια υβριδική και σαρκαστικά απολαυστική μουσικοθεατρική παράσταση.

Η "Ζιζέλ" από την Οδησσό στη σκιά της Ακρόπολης

Το όνειρο κάθε χορεύτριας είναι να ερμηνεύσει τη "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ. Το χορογραφικό αριστούργημα της ρομαντικής περιόδου, ζωντανεύει από το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο, την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου.

Έχει φώς η σκιά; Η Αλεξάνδρα Καζάζου απαντά στο Θησείον

Μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Αlbert Camus "Ο Ξένος" από την Transatlantic Group παρουσιάζεται στο Θησείον - Ενα θέατρο για τις τέχνες.

"Μπεντ": Έρχεται το σπουδαίο έργο του Μάρτιν Σέρμαν στο θέατρο Χώρα

Το αριστούργημα του αμερικανού συγγραφέα που έχει ως θέμα τον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών στη ναζιστική Γερμανία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Στην "Κόκκινη κλωστή" "συνεργάζονται" αντικείμενα κοινής χρήσης και μουσικές νότες

Η ιστορία της απόδρασης μιας γυναίκας από το αφιλόξενο Εδώ και Τώρα και ο πολυτάραχος βίος της ξετυλίγονται σαν όνειρο σε μια μοναδική περφόρμανς.

"Τι είδε ο μπατλερ" στο θέατρο Άλμα;

Μια ξέφρενη κωμωδία γεμάτη γέλιο και ανατροπές, που σατιρίζει με καυστικό τρόπο τα ήθη της σύγχρονης κοινωνίας.