Κριστόφ Χάγκελ: «Ο Μότσαρτ ήταν ένα είδος πανκ στην εποχή του ροκοκό»

Τι γίνεται όταν Μότσαρτ έρχεται ξαφνικά στον 21ο αιώνα εξηγεί ο μαέστρος και πιανίστας Κριστόφ Χάγκελ μιλώντας μας για το μουσικοχορευτικό «Breakin’ Mozart» που έρχεται στην Τεχνόπολη.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Κριστόφ Χάγκελ: «Ο Μότσαρτ ήταν ένα είδος πανκ στην εποχή του ροκοκό»

Τι γίνεται όταν Μότσαρτ έρχεται ξαφνικά στον 21ο αιώνα μας λεει ο μαέστρος και πιανίστας Κριστόφ Χάγκελ μιλώντας μας για το «Breakin’ Mozart» που θα παιχτεί στην Τεχνόπολη.

Κριστόφ Χάγκελ: «Ο Μότσαρτ ήταν ένα είδος πανκ στην εποχή του ροκοκό» - εικόνα 1

Η βασική ιδέα του «Breakin’ Mozart» ήταν η συγχώνευση της νεανικής κουλτούρας και της υψηλής κουλτούρας, η συνάντηση του κόσμου του Μότσαρτ με τον κόσμο του Urban dance: breakdance, hiphopμ, ακροβατικά. Έχουμε μετατρέψει την μουσική του Μότσαρτ, σε ορισμένα σημεία, σε σύγχρονες beat εκδοχές και υπήρξε μια συνολική προσπαθεί να συνδυάσουμε χορογραφίες και ιστορίες από την κουλτούρα των νέων με τον Μότσαρτ: breakdance μάχες, love stories. Ο Μότσαρτ βρίσκεται ξαφνικά στον 21ο αιώνα, σε μια κλίκα και πάλι και πρέπει να τα βγάλει πέρα με αυτούς τους νεαρούς όπως και το αντίθετο. Στο τέλος θα υπάρξει μια συμβίωση και μια φιλία , αλλά εκτός από αυτό ο Μότσαρτ θα σταθεί ένας πολύτιμος βοηθός στα χτυποκάρδια της νεανικής αγάπης.

Είναι μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, για τους λάτρεις του Μότσαρτ και τους οπαδούς του breakdance, για αυτούς που αγαπούν τον σύγχρονο χορό, για τα παιδιά, τους νέους και τους ενήλικες, με λίγα λόγια, για όλη την οικογένεια. Η μουσικοχορευτική παράσταση «Breakin’ Mozart» μια καλή εισαγωγή στην μουσική του Μότσαρτ. Μπορεί κανείς επίσης να μάθει πολλά για το πρόσωπο του συνθέτη, ο οποίος θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ένα είδος πανκ στην εποχή του ροκοκό.

Περισσότερες πληροφορίες

Breakin’ Mozart

  • Μουσικοχορευτική

Ο μουσικός, μαέστρος και σκηνοθέτης όπερας Christoph Hagel διευθύνει παντοιοτρόπως την παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα breakdance DDC, σε ένα θέαμα που συνδυάζει για πρώτη φορά το breakdance με τη μουσική του Μότσαρτ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Hotel Amour

Τέσσερις ιστορίες που διαδραματίζονται σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής τροφοδοτούν τη νέα δουλειά του μουσικού διδύμου και γίνονται αφορμή για ένα απολαυστικό μιούζικαλ, που ανεβαίνει με υψηλές δόσεις ενέργειας, χιούμορ και εκρηκτικές ερμηνείες. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
01/01/2026

Cleansed

Ο Δημήτρης Καραντζάς φωτίζει την αγάπη μέσα στην απόλυτη βία, σε ένα εμβληματικό έργο ακραίας προσωπικής γραφής. | Powered by Uber

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Η "Δούκισσα της Πλακεντίας" διαθέτει ισχυρή αισθητική ταυτότητα και μια βαθιά συναισθηματική ερμηνεία· θα απογειωνόταν, όμως, αν το κείμενο τολμούσε λιγότερη αφήγηση και περισσότερη σύγκρουση, λιγότερη πληροφορία και μεγαλύτερη δραματουργική πυκνότητα. | Powered by Uber

Το ελληνικό stand up comedy στα καλύτερά του

Από ολοκαίνουργια σόλο και double bill μέχρι παραστάσεις-σταθερές αξίες που εδώ και χρόνια γεμίζουν τις αίθουσες, το stand up comedy βρίσκεται σε φόρμα. Διάλεξε συνεπιβάτη, μοιράσου ένα UberTaxi και με την επιλογή του Split fare μπορείς να μοιράσεις το κόστος της διαδρομής χωρίς άγχος.

"Το καταραμένο παιδί" παραμένει στη σκηνή του Θεάτρου Arroyo

Η παράσταση "Το καταραμένο παιδί" του Μπαλζάκ συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στο Θέατρο Arroyo με εορταστική προσφορά εισιτηρίου. Μάθετε περισσότερα.

Συνεχίζουν οι "Δούλες" στο Άττις-Νέος Χώρος

Στον προγραμματισμό της παράστασης "Οι δούλες" του Ζαν Ζενέ στο Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος προστίθενται δύο νέες ημερομηνίες: τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.

Με ποιον ήρωα της σκηνής θέλω να κάνω ρεβεγιόν

Οι θεατρικοί ήρωες μπαίνουν στο επίκεντρο του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν κι έχουμε λόγους που τους επιλέγουμε. Ποιοι είναι;