Κριστόφ Χάγκελ: «Ο Μότσαρτ ήταν ένα είδος πανκ στην εποχή του ροκοκό»

Τι γίνεται όταν Μότσαρτ έρχεται ξαφνικά στον 21ο αιώνα εξηγεί ο μαέστρος και πιανίστας Κριστόφ Χάγκελ μιλώντας μας για το μουσικοχορευτικό «Breakin’ Mozart» που έρχεται στην Τεχνόπολη.

Κριστόφ Χάγκελ: «Ο Μότσαρτ ήταν ένα είδος πανκ στην εποχή του ροκοκό»

Τι γίνεται όταν Μότσαρτ έρχεται ξαφνικά στον 21ο αιώνα μας λεει ο μαέστρος και πιανίστας Κριστόφ Χάγκελ μιλώντας μας για το «Breakin’ Mozart» που θα παιχτεί στην Τεχνόπολη.

Κριστόφ Χάγκελ: «Ο Μότσαρτ ήταν ένα είδος πανκ στην εποχή του ροκοκό» - εικόνα 1

Η βασική ιδέα του «Breakin’ Mozart» ήταν η συγχώνευση της νεανικής κουλτούρας και της υψηλής κουλτούρας, η συνάντηση του κόσμου του Μότσαρτ με τον κόσμο του Urban dance: breakdance, hiphopμ, ακροβατικά. Έχουμε μετατρέψει την μουσική του Μότσαρτ, σε ορισμένα σημεία, σε σύγχρονες beat εκδοχές και υπήρξε μια συνολική προσπαθεί να συνδυάσουμε χορογραφίες και ιστορίες από την κουλτούρα των νέων με τον Μότσαρτ: breakdance μάχες, love stories. Ο Μότσαρτ βρίσκεται ξαφνικά στον 21ο αιώνα, σε μια κλίκα και πάλι και πρέπει να τα βγάλει πέρα με αυτούς τους νεαρούς όπως και το αντίθετο. Στο τέλος θα υπάρξει μια συμβίωση και μια φιλία , αλλά εκτός από αυτό ο Μότσαρτ θα σταθεί ένας πολύτιμος βοηθός στα χτυποκάρδια της νεανικής αγάπης.

Είναι μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, για τους λάτρεις του Μότσαρτ και τους οπαδούς του breakdance, για αυτούς που αγαπούν τον σύγχρονο χορό, για τα παιδιά, τους νέους και τους ενήλικες, με λίγα λόγια, για όλη την οικογένεια. Η μουσικοχορευτική παράσταση «Breakin’ Mozart» μια καλή εισαγωγή στην μουσική του Μότσαρτ. Μπορεί κανείς επίσης να μάθει πολλά για το πρόσωπο του συνθέτη, ο οποίος θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ένα είδος πανκ στην εποχή του ροκοκό.

Περισσότερες πληροφορίες

Breakin’ Mozart

  • Μουσικοχορευτική

Ο μουσικός, μαέστρος και σκηνοθέτης όπερας Christoph Hagel διευθύνει παντοιοτρόπως την παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα breakdance DDC, σε ένα θέαμα που συνδυάζει για πρώτη φορά το breakdance με τη μουσική του Μότσαρτ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Στάση// Ποτάμι": Μια θεατρική παράσταση που αφουγκράζεται το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Το νέο έργο της Σοφίας Γουργουλιάννη, σε σκηνοθεσία Σοφέλπης Στάικου, εστιάζει στην αγάπη που κρύβεται μέσα στην απώλεια, ανεβαίνει στο ΙΣΟΝ

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/02/2026

"Αρχιτέκτων", ο Γιώργος Παπαπαύλου: Παράταση παραστάσεων στο θέατρο 104

Η σουρεαλιστική, υπαρξιακή ελληνική κωμωδία της Φώφης Τρέζου με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπαπαύλου, συνεχίζει μέχρι Μάρτιο στο θέατρο 104.

"Μικρός Έγιολφ" : Δυνατό έργο της τελευταίας περιόδου της ιψενικής δραματουργίας

Ένα έργο που εστιάζει στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο την κοινωνική καταγγελία είναι ο "Μικρός Έγιολφ" που σκηνοθετεί ο Ντίνος Ψυχογιός στο ΠΛΥΦΑ.

Τελευταίες παραστάσεις για τον βραβευμένο "Δεσμώτη" στο Olvio

Το βραβευμένο έργο της Νατάσας Σίδερη, που φωτίζει τα αόρατα δεσμά του χρέους παίζεται για λίγο ακόμα, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου.

Ο Γιάννης Αποσκίτης στα "Σαλόνια Γλώσσας" του Εθνικού Θέατρου

Τα "Σαλόνια Γλώσσας" επιστρέφουν στο Εθνικό Θέατρο με τον Γιάννη Αποσκίτη και το έργο "Οι Υπάλληλοι". Μια διεισδυτική ματιά στη σύγχρονη εργασιακή αλλοτρίωση, την remote απομόνωση και την επέλαση της AI στην ανθρώπινη καθημερινότητα.

Οι θεατρικές πρεμιέρες του ερχόμενου Σαββατοκύριακου (14-15/02)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία το Σαββατοκύριακο (14-10/2) και ξεχωρίζουν.

"Δάκρυ στο Φίδι": Tελευταίες παραστάσεις για το έργο της Hippo Theatre Group

Μια σύγχρονη θεατρική σύνθεση σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ράπτη, εμπνευσμένη από τον σκοτεινό και ποιητικό κόσμο του Δημοσθένη Βουτυρά, με τους Αλέξανδρο Μιχαηλίδη και Βασίλη Πέτρου επί σκηνής