Ξεκίνησαν οι προπωλήσεις στο Πορεία

Το Θέατρο Πορεία ανεβάζει τον πήχη, ποντάροντας τη νέα σεζόν σε δύο περσινές επιτυχίες και μια ολοκαίνουργια παραγωγή.

Ξεκίνησαν οι προπωλήσεις στο Πορεία

Το Θέατρο Πορεία ανεβάζει τον πήχη, ποντάροντας τη νέα σεζόν σε δύο περσινές επιτυχίες και μια ολοκαίνουργια παραγωγή.

«Η μεγάλη χίμαιρα»

Ξεκίνησαν οι προπωλήσεις στο Πορεία - εικόνα 1

Παράσταση-φαινόμενο, με 60.000 θεατές και ασταμάτητα sold out στις 250 φορές που παίχτηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Καραγάτσης μοιάζει να μας λέει πως ο έρωτας είναι μια φρεναπάτη, υπάρχουν μόνο πάθη, ορμές, συμφέρον και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου κατάφερε να μεταφέρει στη σκηνή τη μεγάλη συγκίνηση που μπορεί να μας χαρίσει το έργο μαζί και το καλό θέατρο. Θα το δούμε για τρίτη συνεχή χρονιά με την ίδια διανομή και σταθερή πρωταγωνίστρια την αιθέρια Αλεξάνδρα Αϊδίνη. (Από 28/9)

«Οι τρεις αδερφές»

Ξεκίνησαν οι προπωλήσεις στο Πορεία - εικόνα 2

Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά, Λένα Παπαληγούρα: οι τρεις πρωταγωνίστριες μαζί με τους υπόλοιπους –υποδειγματικά επιλεγμένους από τον Δημήτρη Τάρλοου– ηθοποιούς ζουν το υπαρξιακό και πολιτικοκοινωνικό μεγαλείο του Ρώσου μεγάλου συγγραφέα κι ενδίδουν στο σκηνικό παιχνίδι ανάμεσα στο εγώ του ηθοποιού και το εγώ του ρόλου, σε μια σκηνοθεσία που αποκαλύπτει την τραγικότητα, την ιλαρότητα και την αέναη μοντερνικότητα του τσεχοφικού έργου. (Από 26/10)

«Οι τρεις ευτυχισμένοι»

Ξεκίνησαν οι προπωλήσεις στο Πορεία - εικόνα 3

Ο Γιάννης Χουβαρδάς δεν σκηνοθετεί συχνά κωμωδίες, όμως όταν το κάνει επιλέγει έργα που έχουν ένα σκοτεινό φόντο μέσα στο οποίο συμβαίνουν οι κωμικές καταστάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «Τουρκαρέ» του Αλέν-Ρενέ Λεσάζ στο Αμόρε το 2000. Φέτος αποφάσισε να ανεβάσει Ευγένιο Λαμπίς. Η φάρσα του Γάλλου δαιμόνιου συγγραφέα έχει τις ρίζες της στην παράδοση της κωμωδίας ηθών και μια λοξή ατμόσφαιρα δημιουργείται λόγω των αλλεπάλληλων παρεξηγήσεων. Στο συγκεκριμένο έργο φέρνει τους ήρωές του στα άκρα για να κάνει εμάς να αναμετρηθούμε με το αιώνιο ερώτημα: «Είναι τελικά εφικτή η ευτυχία;» Παίζουν οι Ιωάννα Κολλιοπούλου, Χρήστος Λούλης, Λαέρτης Μαλκότσης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Λένα Παπαληγούρα, Άλκηστις Πουλοπούλου, Δημήτρης Τάρλοου. (Από 21/1)

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μεγάλη Χίμαιρα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 150 '

Το ερωτικό μελόδραμα της Γαλλίδας Μαρίνα Μπαρέ συνεχίζει για τρίτη σεζόν, σε μια επική πλέον παράσταση που μεταφέρει στη σκηνή τη μεγάλη συγκίνηση του βιβλίου.

Τρεις αδερφές

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 180 '

Δεκαπέντε ηθοποιοί δίνουν προσωπικό ρεσιτάλ και η σκηνοθεσία αποκαλύπτει την ιλαροτραγική μοντερνικότητα του έργου και μαζί μια απρόβλεπτη... ελληνικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.