Η Λίνα Σακκά σε πρώτο πρόσωπο για την «Κυρία της νύχτας»

«Η δύναμη του πάθους είναι τεράστια, απόλυτη» λεει στο «α» η Λίνα Σακκά μιλώντας για τη θεατρική μεταφορά του αισθηματικού θρίλερ του Γιάννη Μάρη «Κυρία της νύχτας».

Η Λίνα Σακκά σε πρώτο πρόσωπο για την «Κυρία της νύχτας»

Η πρωταγωνίστρια Στην προσωπικότητά της Λιάνας Πέρεζ αυτό που με τρομάζει είναι το μέγεθος της εμμονής της στο στόχο της και αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ή δύναμη που αντλεί για να τον πετύχει. Έχει πάθος και η δύναμη του πάθους πιστεύω ότι είναι τεράστια, απόλυτη. Ανάλογα με την ωριμότητα του καθενός μπορεί να μετουσιωθεί σε δημιουργικότητα σε γνώση και σοφία ή στην απόλυτη καταστροφή.

Ο συγγραφέας Ο Γιάννης Μαρής δεν είναι ούτε συναισθηματικός ούτε ηθικολόγος, περιγράφει με ποιητική ωμότητα αν μου επιτρέπετε την έκφραση συμπεριφορές πλαισιωμένες από υποκρισία και με καλυμμένη ευγένεια. Θεωρώ ότι έχει ένα ηδονοβλεπτικό ύφος με στοιχεία σάτιρας της ηθικολογίας. Λατρεύει την δύναμη της γοητείας και του έρωτα.

Η Λίνα Σακκά σε πρώτο πρόσωπο για την «Κυρία της νύχτας» - εικόνα 1

Η παράσταση Το να γίνει θεατρικό ένα μυθιστόρημα με το ύφος, την ατμόσφαιρα της εποχής του ‘50, τον σχεδόν ποιητικό λόγο του Μαρή και την επιτήδευση στη συμπεριφορά της αστικής κοινωνίας ήταν η μεγάλη πρόκληση και η απόδοση τους ένα στοίχημα για την παράσταση. Η υπόθεση διαδραματίζεται στην Αθήνα. Υποστηρίζοντας την άποψη που λέει ότι ο κόσμος δεν αλλάζει, αλλάζει μόνο το περιτύλιγμα της κάθε εποχής πιστεύω ότι ή Αθηνά του σήμερα έχει πολλά κοινά με την Αθηνά του ‘ 50.

Περισσότερες πληροφορίες

Η κυρία της νύχτας

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Νουάρ θεατρική μεταφορά του ανέκδοτου αστυνομικού μυθιστορήματος με πρωταγωνίστρια μια μοιραία γυναίκα-εκδικητή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ποντικοπαγίδα": Νέες Φωτογραφίες από τον ανανεωμένο θίασο

Νέα πρόσωπα μπαίνουν φέτος στο καστ της επιτυχημένης παράστασης σε σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή που ξεκινά σε λίγες μέρες, η οποία μεταφέρει το θρυλικό μυστήριο της Αγκάθα Κρίστι από τα 50’s σε μια απομονωμένη πανσιόν στην Ελλάδα κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 90’.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
29/09/2022

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.