Πίντερ περιπατητικός στον Πειραιά

O καλός σκηνοθέτης Γιάννης Μόσχος ανεβάζει ένα από τα σπουδαιότερα και ερωτικότερα έργα του Βρετανού νομπελίστα, την «Προδοσία» (1978), ως παράσταση περιπατητική: Καθεμία από τις εννιά σκηνές του έργου παίζεται σε άλλο σημείο του κτιρίου.

Πίντερ περιπατητικός στον Πειραιά

O καλός σκηνοθέτης Γιάννης Μόσχος ανεβάζει ένα από τα σπουδαιότερα και ερωτικότερα έργα του Βρετανού νομπελίστα, την «Προδοσία» (1978), ως παράσταση περιπατητική: Καθεμία από τις εννιά σκηνές του έργου παίζεται σε άλλο σημείο του κτιρίου.

Πίντερ περιπατητικός στον Πειραιά - εικόνα 1

Ένα ερωτικό τρίγωνο. Ο σύζυγος (Γιώργος Γλάστρας), η σύζυγος (Μαρία Σκουλά) και ο «κολλητός» τους και –επί μια δεκαετία– εραστής της τελευταίας (Νίκος Ψαρράς). Ο Χάρολντ Πίντερ μας ταξιδεύει στο χρόνο αυτής της σχέσης αγάπης και προδοσίας με ένα αλγοριθμικό φλασμπάκ: κάθε σκηνή είναι κι ένα πισωγύρισμα στο χρόνο βάσει της υποκειμενικής ανάμνησης, όμως, του καθενός εκ των τριών προσώπων. Η παράσταση-περιήγηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μας ταξιδεύει, επιπλέον, και σε μια άλλη διάσταση: το χώρο. Με ένα τέτοιο σκεπτικό, ο καλός σκηνοθέτης Γιάννης Μόσχος ανεβάζει ένα από τα σπουδαιότερα και ερωτικότερα έργα του Βρετανού νομπελίστα, την «Προδοσία» (1978), ως παράσταση περιπατητική: Καθεμία από τις εννιά σκηνές του έργου παίζεται σε άλλο σημείο του κτιρίου – στη σκηνή, το μπαρ, το φουαγιέ, ακόμη και τα κλιμακοστάσια! (από τις 7/3)

Περισσότερες πληροφορίες

Προδοσία

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Το χρονικό μιας τριγωνικής σχέσης σε μια παράσταση που θέλει τους θεατές να περιηγούνται μαζί με τους ηθοποιούς διάφορους χώρους του θεάτρου, όπου εξελίσσεται το έργο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ανεξάρτητα κράτη" : Εναρξη προπώλησης για την καλοκαιρινή περιοδεία

Μια παράσταση που μίλησε για την αλήθεια, την εξουσία και τη σιωπή επιστρέφει το καλοκαίρι του 2026 σε ανοιχτά θέατρα. Τα "Ανεξάρτητα Κράτη" συνεχίζουν να ταράζουν συνειδήσεις, αυτή τη φορά κάτω από open air θέατρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2026

Οι νικητές των Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2024

Ποιοι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό απέσπασαν τα βραβεία, ποιοι τους επαίνους και το σκεπτικό των κριτικών επιτροπών πίσω από την απόφαση.

"Ιβάνοφ" και "Φονιάς βάζουν τον Πειραιά στο επίκεντρο των θεατρικών επιλογών

Ο "Ιβάνοφ" και ο "Φονιάς, έγκλημα και αθώωση" έχουν ήδη μετατρέψει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σημείο αναφοράς της φετινής θεατρικής σεζόν, με αλλεπάλληλες sold out παραστάσεις.

Ο Οδυσσέας Σταμούλης και η μεταμόρφωσή του σε "Φιάκα", στον πιο αξιαγάπητο απατεώνα του ελληνικού θεάτρου

Με αφορμή την ελληνική κωμωδία που έχουν ήδη χειροκροτήσει 10.000 θεατές, ο Οδυσσέας Σταμούλης μιλά για τον δικό του "Φιάκα". Μια συζήτηση για το γέλιο, τη μουσική παράδοση και το καθημερινό πολιτιστικό γλέντι που στήνεται στο Από Μηχανής Θέατρο.

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Φεβρουαρίου

Πληθωρική και ασυγκράτητη από πρεμιέρες, η φετινή σεζόν συνεχίζει δυναμικά τον Φεβρουάριο με ξένη δραματουργία, σύγχρονα ελληνικά έργα και stand-up σε πρώτες παρουσιάσεις. Αυτές είναι οι νέες γραφές, οι τολμηρές διασκευές και οι ιδιαίτερες σκηνικές αναγνώσεις που θα δούμε.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης και το Φιλοσοφικό Θέατρο

Το νέο βιβλίο του Θεοδόση Πελεγρίνη "Το Φιλοσοφικό Θέατρο" παρουσιάζεται στο Θέατρο Μπέλλος, φωτίζοντας τη ζωντανή συνάντηση φιλοσοφίας και θεάτρου.

Θεατρική παράσταση από τον Γιώργο Αλκαίο;

Ο Γιώργος Αλκαίος σκηνοθετεί την πρωτότυπη κωμωδία-φάρσα ‘Ο Ημιυπαίθριος’, που έγραψε με τον Στράτο Αγιοστρατίτη, όπου χάος, σουρεαλισμός και κοινωνική σάτιρα μπλέκονται, στη σκηνή του Coronet.