Κουίζ για θεατρόφιλους: Ποιά είναι η κυρία με το σκουφάκι;

Είναι αγνώριστη στη φωτογραφία, όμως είναι τόσο γνωστή και αγαπητή στο θεατρόφιλο κοινό. Ποια είναι άραγε η κυρία με το σκουφάκι;

Κουίζ για θεατρόφιλους: Ποιά είναι η κυρία με το σκουφάκι;

Είναι αγνώριστη στη φωτογραφία, όμως είναι τόσο γνωστή και αγαπητή στο θεατρόφιλο κοινό. Ποια είναι άραγε η κυρία με το σκουφάκι;

Κουίζ για θεατρόφιλους: Ποιά είναι η κυρία με το σκουφάκι; - εικόνα 1

Εθνικό θησαυρό τη χαρακτήρισε ο Ρόμπερτ Ουίλσον, και συμφωνούμε μαζί του. Οι ερμηνείες της είναι πάντα μοναδικές, είτε παίζει Παπαδιαμάντη, που της πάει πολύ, είτε αρχαίους τραγικούς, Λόρκα, Μπρεχτ, Μπέκετ.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος
του «Θεάτρου της Άνοιξης» και μόνιμο μέλος του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. Σημαντική είναι ωστόσο η προσφορά της και στο Εθνικό Θέατρο, καθώς είναι γέννημα-θρέμμα της σχολής, έχει παίξει σε παραστάσεις και έχει διδάξει για πολλά χρόνια στη Σχολή του Εθνικού.

Δοκίμασε την εμπειρία
της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στο ΔΗΠΕΘΕ Βόλου τη δεκαετία του ’90 και το 2007 στην Πάτρα, έχοντας πάντα την επιθυμία να αγκαλιάσει όλες τις μορφές τέχνης που συνδυάζουν μουσική, λόγο, δράση και εικαστικά.

Φέτος, σκηνοθέτησε ξανά
μια παλιά της επιτυχία για τους μικρούς θεατρόφιλους και ετοιμάζεται να συμπρωταγωνιστήσει μαζί με άλλες τρεις γυναίκες ηθοποιούς στο θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» από τις 3/12.

To μαντέψατε; Είναι η Λυδία Κονιόρδου στο «Παιχνίδι του τέλους (Endgame)» του Σάμιουελ Μπέκετ.

Περισσότερες πληροφορίες

Το παιχνίδι του τέλους (Endgame)

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Στο έργο-σταθμός του 20ού αιώνα, ο Μπέκετ βυθομετρά και, με ακρίβεια νυστεριού, αναδεικνύει όλη την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης με όπλο το χιούμορ και την αισιοδοξία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.

Η τραγικωμωδία "Κάθε πέρσι και του χρόνου" παίρνει σάρκα και οστά στο Θέατρο Αλάμπρα

Μια παράσταση σχόλιο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας – πλημμυρισμένη από έξυπνο χιούμορ, φαρσικά στοιχεία και άφθονη μουσική.

"Μεταμορφώσεις": Μια σκοτεινή performance τσίρκου και μουσικής στο Red Jasper

Για λίγες παραστάσεις ανεβαίνει το έργο που στέκεται με ευφάνταστο σκηνικό τρόπο απέναντι στη μισθωτή σκλαβιά, σε σκηνοθεσία TsiRat και Ines Perot.