Σε «Σπίτι από Γέφυρες» μεταμορφώθηκε το ΠΚ

Μέσα σε μιαν ακατανόητη πραγματικότητα ο χορογράφος Παύλος Κουρτίδης στήνει τις δικές του γέφυρες επικοινωνίας από τη σκηνή του θεάτρου ΠΚ.

Σε «Σπίτι από Γέφυρες» μεταμορφώθηκε το ΠΚ

Οι παραστάσεις του ανασαίνουν και διαχωρίζουν τη θέση του από το χορευτικό υπερθέαμα, χωρίς ωστόσο να είναι φτωχές από εικόνες και νοήματα. Κάθε άλλο. Ο Παύλος Κουρτίδης χρησιμοποιώντας μια χορογραφική γλώσσα, ικανή να συνεπάρει με το ρυθμό και την έντασή της, συνεκτική και πρωτότυπη, αλλά συγχρόνως παράξενα οικεία, πλάθει έναν τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα στους χορευτές και το κοινό. Ανθρωποκεντρικά θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τα έργα του λαμβάνοντας υπ’ όψιν την προηγούμενη δουλειά του, το «Τρελόσπιτο», μια παράσταση εμπνευσμένη από την περίπτωση ενός άνθρωπου που τα είχε όλα και βρέθηκε στην αντίπερα όχθη όταν η νόσος του χτύπησε την πόρτα.

Σε «Σπίτι από Γέφυρες» μεταμορφώθηκε το ΠΚ - εικόνα 1

Φέτος, στην παράσταση «Σπίτι από γέφυρες» βάζει, με ένα τρόπο, και πάλι τον άνθρωπο στο επίκεντρο. «Οι γέφυρες στην παράσταση ζωντανεύουν και είναι αυτές που κινούν τα νήματα μέσα στο σπίτι. Ένα σπίτι που μεταλλάσσεται στον μικρόκοσμο του οικοδεσπότη και ξεδιπλώνεται αναζητώντας ένα χέρι βοηθείας για να γεφυρώσει τους δύο κόσμους της λογικής και της τρέλας. Εδώ κανένα ύψος, κανένα κενό δεν μένει αγεφύρωτο». Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της παράστασης έκανε ο Βασίλης Τσεντούρος. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Ιωάννας Πανταζοπούλου. Επί σκηνής εμφανίζονται οι: Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κορίνα Παλάσκα, Όλια Μουρουζίδου, Ελιάν Ρουμιέ, Ίρις Κατράκη Παύλου, Άγγελος Αντωνάκος, Χρίστος Καφετζής, Παύλος Κουρτίδης και ο ηθοποιός Μιχαήλ Άνθης ο οποίος υπογράφει και τα κείμενα της παράστασης.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπίτι από γέφυρες

  • Χοροθέατρο
  • Διάρκεια: 70 '

Ένα σπίτι που μεταλλάσσεται στον μικρόκοσμο του οικοδεσπότη και ξεδιπλώνεται αναζητώντας ένα χέρι βοηθείας για να γεφυρώσει τους δύο κόσμους της λογικής και της τρέλας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το κτίριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης αποκαθιστά το ΥΠΠΟΑ

Το έργο εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη διάσωση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2022

"F-X": Η μοναξιά μέσα από την κουλτούρα του Instagram στο θεατρικό του Νίκου Νικολαΐδη

Στο Θέατρο 104 ανεβαίνει η θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Michael Stampe.

Δημήτρη Αγιοπετρίτη -Μπογδάνο, γιατί να δούμε το "Μπιλ και Λου" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου;

Ο σκηνοθέτης και εμπνευστής της παράστασης "Μπιλ και Λου" μάς δίνει πέντε λόγους για να μην τη χάσουμε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τo Αθηνόραμα προκηρύσσει διαγωνισμό Ανεύρεσης Νεοελληνικού Θεατρικού Έργου

Δείτε τους όρους, την κριτική επιτροπή, το έπαθλο και τις προθεσμίες για τη συμμετοχή σας.

"Συνομιλώντας με συνεργάτες" για τον Κάφκα στο Θέατρο Άττις

Ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος υποδέχεται συνεργάτες του και μελετητές του Καφκικού έργου "Αναφορά για μια Ακαδημία", για μία ανοιχτή στο κοινό συζήτηση, με αφορμή το κείμενο του μεγάλου Τσέχου συγγραφέα και τις διαστάσεις του.

"Δυσαρμονίες": Επίκαιρο έργο που ασκεί κριτική στην κοινωνία ανεβάζει ο Αντώνης Αντωνίου

Η Θεατρική του Αντώνη Αντωνίου συνεχίζει να αναζητεί έργα που καθρεφτίζουν οικεία κακά. Μέσα στον Δεκέμβριο περιμένουμε την πρεμιέρα του έργου "Δυσαρμονίες" της Τζόις Κάρολ Όουτς, με τους Αντώνης Αντωνίου και Νατάσα Ασίκη.

Ποια η σχέση των θεατρικών "Free Freaks" με τον διαδικτυακό ήρωα Mr. Freeman;

Ο ανατρεπτικός διαδικτυακός ήρωα, Mr. Freeman, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο παγκόσμιο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα τα βίντεό του να μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες μόλις κυκλοφορούν, ενέπνευσε τον Κώστα Δελακούρα για τη δημιουργία παράστασης. Διαβάστε όσα μας είπε.