Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Αλέξανδρος Μυλωνάς: «Μου αρέσει ο τρόπος που ο Βίσνιεκ κάνει να φαίνονται κωμικά τα απολύτως τραγικά.»

Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς απαντά σε έξι ερωτήσεις με αφορμή το ανέβασμα του έργου «Ζητείται κλόουν ηλικιωμένος» του Ματέι Βίσνιεκ στη Β΄ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Αλέξανδρος Μυλωνάς: «Μου αρέσει ο τρόπος που ο Βίσνιεκ κάνει να φαίνονται κωμικά τα απολύτως τραγικά.»

Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς απαντά σε έξι ερωτήσεις με αφορμή το ανέβασμα του έργου «Ζητείται κλόουν ηλικιωμένος» του Ματέι Βίσνιεκ στη Β΄ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας.

Αλέξανδρος Μυλωνάς: «Μου αρέσει ο τρόπος που ο Βίσνιεκ κάνει να φαίνονται κωμικά τα απολύτως τραγικά.» - εικόνα 1

Πως φαίνεται αλήθεια ο κόσμος μέσα από τα μάτια ενός κλόουν;
Σε όλες τις εποχές ο κλόουν είναι μια μορφή που κινείται έξω από τις συμβάσεις. Ένα πλάσμα που έχει τα πόδια του στη γη και το κεφάλι του στον ουρανό. Δεν είναι ηθοποιός, δεν είναι χορευτής, δεν είναι μουσικός, είναι τα πάντα και τίποτα.
Ποιος συμβολισμός κρύβεται πίσω από την επιλογή αυτών των τριών παλαίμαχων κλόουν;
Όλοι οι ήρωες στο έργο υπερασπίζουν τη δική του προσωπική αλήθεια ο καθένας με απόλυτο πάθος. Ο Πεπίνο, ο κλόουν που ερμηνεύω εγώ πιστεύει πως είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός που η αξία του δεν αναγνωρίστηκε.
Το έργο αφήνει να φανεί μια υπαρξιακή αγωνία;
Η κοινή αγωνία είναι για το τέλος που πλησιάζει. Ο χρόνος που κυλά και που μας αφήνει πίσω.
Τι σας αρέσει στη δραματουργία του γαλλόφωνου Ρουμάνου συγγραφέα;
Δεν είχε τύχει να δω ή να διαβάσω Βίσνιεκ στο παρελθόν. Μου αρέσει ο τρόπος που κάνει να φαίνονται κωμικά τα απολύτως τραγικά. Είναι μια απόφαση να βλέπεις τον κόσμο μ’ αυτά τα μάτια. Το "Ζητείται Κλόουν Ηλικιωμένος" απαγορεύτηκε από τη λογοκρισία στη Ρουμανία, την πατρίδα του συγγραφέα, επί εποχής Τσαουσέσκου, όπως και όλα τα έργα του. Ο ίδιος γράφει πως αυτό που ονομάζουν κάποιοι θέατρο του παραλόγου, ο ίδιος το έζησε τα χρόνια εκείνα στους δρόμους της πατρίδας του.
Μια συγκίνηση όπως αυτή του θεάτρου μπορεί να μας κινητοποιήσει;
Σε όλες τις περιπτώσεις που οι άνθρωποι συναντιούνται και μετέχουν σε κάτι, η συγκίνηση αυτής της συμμετοχής είναι η μόνη που μπορεί να μας κινητοποιήσει. Το θέατρο είναι φτιαγμένο για να κάνει ακριβώς αυτό.
Στο έργο συνυπάρχουν η κωμωδία, το γκροτέσκ και το παράλογο;
Στο έργο και θα γελάσετε - ελπίζουμε- και θα συγκινηθείτε και όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι αυτά πάνω στα οποία προσπαθούμε να ισορροπήσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sellia Georges: "Mia" Ελληνοαμερικάνα στη Σαντορίνη

Δεν χαίρεσαι εύκολα τόσο ζεστή και κλασάτη έξοδο φαγητού όσο στο "Mia’s", στην Οία. Ξεχωριστή γεύση, αλλά και αγκαλιά, θέα και συναίσθημα, καθώς και γνώση με βάθος. Η δημιουργός του έχει μεγαλώσει μέσα στα εστιατόρια στο Σικάγο και μέσα σε δέκα μήνες μετέτρεψε μια σουίτα σε γοητευτικό εστιατόριο.

12/05/2022

Βίβιαν Στεργίου: "Αν είχα γεννηθεί παλιότερα, δε θα κάναμε αυτήν την κουβέντα..."

Η Βίβιαν Στεργίου θεωρείται η συγγραφέας της γενιάς των millenials. Με το δεύτερο βιβλίο της, το "Δέρμα", επιβεβαιώνει αυτή την άποψη, με την πυκνότητα, το βάθος και το χιούμορ των διηγημάτων της.

Οι Γιώργος Δικαίος και Εμμανουήλ Κοντός μας μιλούν για τις "Βάκχες" της ομάδας Επτάρχεια

Οι δύο σκηνοθέτες της παράστασης "Βάκχαι, μία συλλογική αφήγηση" μιλούν στο "α" για την δημιουργία της μέσα από την καλλιτεχνική σύμπραξη μιας ομάδας σημαντικών συνεργατών.

Madrugada: "Πάντα νιώθαμε πως η μουσική μας ήταν γραφτό να παίζεται σε στάδια"

Η ιδιαίτερα αγαπητή μπάντα από τη Νορβηγία μας μίλησε για τη μουσική επανεκκίνηση, το νέο άλμπουμ και την επερχόμενη συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο, σε μια συνέντευξη τύπου με φόντο την Ακρόπολη.

Μάρθα Πασακοπούλου & Άρης Παπαδόπουλος: "Μας γοήτευσε το "άγνωστο" ως στάδιο μιας τελετουργίας και το πόσο "μόδα" έχει γίνει αυτή η λέξη"

Οι δύο χορευτές και συνδημιουργοί της ομάδας arisandmartha δίνουν συνέντευξη με αφορμή τη νέα τους δουλειά "ALL THAT MATTER or notes on performing friendship", που παρουσιάζεται ξανά από τις 20 έως 22 Μαΐου στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ.

Το μέλλον και η πάλη για τα πνευματικά δικαιώματα του ελληνικού ρεπερτορίου

Στον απόηχο της ανοιχτής επιστολής της Αυτοδιαχείρισης παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της "ΕΔΕΜ" σχετικά με το σενάριο ένωσης των δύο οργανισμών και το μέλλον των πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Θοδωρής Δημητρίου (Λευκή Συμφωνία): "Το ενδιαφέρον μου είναι τα πρωταρχικά συναισθήματα και οι εικόνες που γεννιούνται από στίχους και μουσική να συνεχίζουν να ταξιδεύουν"

Λίγο πριν την παρουσίαση του "Σαν τον Ήλιο" ο τραγουδιστής της ιστορικής μπάντας μας μιλάει για την ιστορία, την επανένωση και τον επόμενο δίσκο που ετοιμάζουν.