Το ΕΛΙΒΙΠ γιορτάζει με μια έκδοση την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πρόκειται για ένα βιβλίο-αφιέρωμα, σε δίγλωσση έκδοση, για μεταφράστριες και μεταφραστές και παρουσιάζει 29 διαδρομές προς την ελληνική γλώσσα.

ΕΛΙΒΙΠ

Στις 9 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού (ΕΛΙΒΙΠ) παρουσιάζει την έκδοση 29 διαδρομές προς την ελληνική γλώσσα. Η δίγλωσση αυτή έκδοση (ελληνικά, αγγλικά) είναι ένα βιβλίο-αφιέρωμα σε μεταφράστριες και μεταφραστές που συμμετέχουν στο GreekLit, το πρόγραμμα για την επιδότηση μεταφράσεων τίτλων κάθε κατηγορίας της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής σε άλλες γλώσσες.

Μέσα από τις 29 διαδρομές προς την ελληνική γλώσσα οι συγγραφείς του τόμου περιγράφουν τη συνάντησή τους με την ελληνική γλώσσα, τα μοναδικά χαρακτηριστικά που βρίσκουν σε αυτήν και το γιατί επιλέγουν -και επιμένουν- να τη μεταφράζουν.  Αν η μετάφραση είναι το σημαντικότερο όχημα μιας γλώσσας και μιας λογοτεχνίας προς το διεθνές αναγνωστικό κοινό, το ΕΛΙΒΙΠ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με "μεταφραστικές" ιστορίες από τα ελληνικά προς 18 γλώσσες.  

Πληροφορίες:

Δευτέρα 09/02 στις 12.00

ΕΛΙΒΙΠ-Στρατηγού Καλλάρη 50, Π. Ψυχικό, 15452

Δήλωση συμμετοχής εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Biennale που φέρνει όλο τον κόσμο της κεραμικής στην Ρόδο

Η Biennale of Contemporary Keramics 2026 επιστρέφει στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, μετατρέποντάς την σε σημείο συνάντησης της κεραμικής τέχνης μέσα από εκθέσεις και δράσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2026

Insular animisms: ένας καλλιτεχνικός φόρος τιμής στις Σπέτσες

Έξι δημιουργοί εργάζονται και ενώνουν την τέχνη τους στο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών Anargyros Art Residency, προσεγγίζοντας αφηγήσεις, μύθους, παρελθόν και μέλλον με επίκεντρο το ιστορικό νησί.

Μυρωδιά καλοκαιριού με εικαστική έκθεση σε έναν ιστορικό χώρο

Η ομαδική έκθεση στον Ελληνογαλλικό σύνδεσμο υποδέχεται το καλοκαίρι με φωτογραφία, ζωγραφική και αγιογραφία, με έργα βγαλμένα από ονειρικά θερινά τοπία.

Που θα δούμε τη γκαρνταρόμπα της ταινίας Maria Callas;

Φέτος το καλοκαίρι το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί τα αυθεντικά σχέδια του βραβευμένου ενδυματολόγου Massimo Cantini Parrini, με κοστούμια που φορέθηκαν από την Angelina Jolie στην ταινία Maria.

Αν σας αρέσει το ιστορικό βιβλίο, αυτή η έκθεση σας περιμένει

Είτε προτιμάτε ένα επιστημονικό έργο, είτε ένα μυθιστόρημα, στην 2η Έκθεση Ιστορικού Βιβλίου θα βρείτε πλούσια βιβλιογραφία από διάφορους εκδοτικούς οίκους.

Όλες οι αλλαγές που θα γίνουν για τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχανών στην Κρήτη

Η αρχιτεκτονική πρόταση ανάδειξης του κτηρίου αξιοποιεί τα ιδιαίτερα μορφολογικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του, ενσωματώνοντάς τα στη μουσειακή λειτουργία.

Μια έκθεση - πέρασμα από τη Μαρίνα Καρέλλα

Τα νέα έργα της εικαστικού δημιουργούν έναν χώρο καλλιτεχνικής μετάβασης, ταξιδεύοντάς μας σε ένα πλούσιο σύμπαν μαγικού ρεαλισμού.