
you are invited
Ο εμβληματικός φωτογράφος Juergen Teller μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε τον ιδιαίτερο εικαστικό του κόσμο, μέσα στο νέο χώρο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση: το Onassis Ready εγκαινιάζεται στις 19 Οκτωβρίου με ένα αναδρομικό φωτογραφικό πρότζεκτ, που εστιάζει σε σε σημαδιακά γεγονότα και καθοριστικές συναντήσεις από τη σπουδαία σταδιοδρομία του Teller.
Van Gogh: The Immersive Experience

Μία έκθεση-υπερθέαμα κάνει στάση στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή. Η υπερπαραγωγή "Van Gogh: The Immersive Experience", που έχει παρουσιαστεί σε 30+ χώρες παγκοσμίως, συνδυάζει τέχνη με τεχνολογία και μας παρασύρει σε ένα πολύ ιδιαίτερο συναισθηματικό ταξίδι στο έργο του εμβληματικού ζωγράφου, αγγίζοντας και αποκαλύπτοντας τον μύθο του μέσω μιας μοναδικής βιωματικής εμπειρίας. Από 22/10.
Ιστορίες από το Αρχείο της Εθνικής Πινακοθήκης

Μέσα στο φθινόπωρο, η εικαστικός Νατάσα Μπιζά θα παρουσιάσει μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που αφορά το ιστορικό αρχείο της Εθνικής Πινακοθήκης. Η Μπιζά συγκέντρωσε σημαντικά γεγονότα από τις παρυφές της μουσειολογικής και θεσμικής ιστορίας του μουσείου, αλλά και της πολιτιστικής ιστορίας της Ελλάδας. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν σε μία ξεχωριστή έκθεση στον Ενδιάμεσο Χώρο της Πινακοθήκης, με στόχο τη μελέτη ζητημάτων της θεσμικής κριτικής και της εικαστικής απόδοσης του υλικού πολιτισμού και των ιστορικών αρχείων.
all aboard

Το artefact athens μπαίνει σε έναν ακόμη ασυνήθιστο χώρο και παρουσιάζει μία ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από διαφορετικές γενιές και χώρες. Πρωταγωνιστής το αεροδρόμιο της Αθήνας και συγκεκριμένα το Express Facility, κτίριο που βρίσκεται παράλληλα με τον δυτικό διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης. Εκεί, οι εικαστικοί παρουσιάζουν εγκαταστάσεις, γλυπτά, βίντεο, ζωγραφικά έργα και επιτελεστικές δράσεις που δίνουν ζωή στο κτίριο ως "αρχείο ανασταλμένων προθέσεων" και το μετατρέπουν σε πεδίο αναστοχασμού. Εγκαίνια: 8/10 (7-11 μ.μ.).
Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.