
Τρείς νέες συλλογές διηγημάτων κυκλοφόρησαν μόλις από τις εκδόσεις Πατάκη. Ανακαλύψτε τα βιβλία και τις περιλήψεις τους στη συνέχεια του κειμένου.
"Φάλτσα κεφαλής" του Γιώργου Σκαμπαρδώνη
Στη νέα συλλογή διηγημάτων του, ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης μάς παραδίδει δεκαέξι απρόβλεπτες ιστορίες. Άπληστους περίπατους, με μάτι νηστικό, μέσα από χωματόδρομους, στον βυθό της θάλασσας, σε συνεργεία και στο Αγιονόρος, παντού συναντάει μαγεία και "φάλτσα κεφαλής".
"Όχι, μην μπαίνετε στον κόπο" του Βαγγέλη Σέρφα
Το συγγραφικό ντεμπούτο του Βαγγέλη Σέρφα. Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Σαλαμίνα, Μενίδι, φτωχογειτονιές, άγονα χωράφια, νεκροταφεία πλοίων στις παρυφές της πόλης. Δεκατρείς ιστορίες που με τραχύτητα και ευαισθησία αποκαλύπτουν ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που έχει μείνει στη σκιά.
"Πολλών ετών αγόρι" του Νίκου Αδάμ Βουδούρη
Δεκατέσσερις ιστορίες µε πρωταγωνιστές µικρά, µεγάλα και µεγαλύτερα αγόρια. Η πρώιµη ενηλικίωση, η παρατεταµένη εφηβεία, η πρώτη ερωτική µύηση, οι ασαφείς αναµνήσεις από την παιδική ηλικία, οι γονείς, οι φίλοι, οι ορέξεις των άλλων, τα ρούχα των άλλων και, κυρίως, τα λόγια των άλλων σε ένα βιβλίο για αγόρια που, αν και µεγαλώσανε, µείνανε παράξενα παιδάκια γερασµένα.