Η έκθεση του Δημήτρη Μουγκού και το κινηματογραφικό αφιέρωμα του Cinobo Όπερα φέρνουν μια δόση Θεσσαλονίκης στην Αθήνα

Η Αθήνα υποδέχεται μια καλλιτεχνική εκδήλωση, με την έκθεση "Κάνα Δυο Φωτογραφίες" και ένα δυναμικό κινηματογραφικό αφιέρωμα που αναδεικνύει τη ζωντάνια της ραπ κουλτούρας της Θεσσαλονίκης.

Κάνα Δυο Φωτογραφίες

Η καλλιτεχνική σκηνή της Αθήνας αποκτά νέο χρώμα με την άφιξη της viral έκθεσης "Κάνα Δυο Φωτογραφίες" στο Cinobo Όπερα. Μετά τη θριαμβευτική της υποδοχή στη Θεσσαλονίκη το 2023, η έκθεση του φωτογράφου Δημήτρη Μουγκού μεταφέρει την ενέργεια και τη μαγεία της Θεσσαλονίκης στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Η έκθεση, που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, είναι μια φωτογραφική εγκατάσταση που αναδεικνύει τη γοητεία του αστικού τοπίου της Θεσσαλονίκης, καθώς και τις στιγμές από τις συναυλίες του ΛΕΞ. Ο Δημήτρης Μουγκός, με τη χαρακτηριστική του ματιά, αποτυπώνει τη ζωντάνια και την ατμόσφαιρα της ραπ κουλτούρας, μετατρέποντας το φουαγιέ του Cinobo Όπερα σε μια εντυπωσιακή γκαλερί.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 4 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο, προσκαλώντας τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τις φωτογραφικές αφηγήσεις και να βυθιστούν στη δημιουργική ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, το Cinobo Όπερα ετοιμάζει ένα τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα αφιερωμένο στην urban culture. Το κινηματογραφικό αφιέρωμα θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας μια επιλογή από ταινίες που εξερευνούν τη σχέση της πόλης με τη μουσική, τη τέχνη και τον κοινωνικό ιστό. Το πρόγραμμα του κινηματογραφικού αφιερώματος, καθώς και οι τίτλοι των ταινιών και οι καλλιτέχνες που θα προλογίσουν τις προβολές, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Cinobo Όπερα

Ακαδημίας 57

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μουσική, συζητήσεις και νυχτερινές περιπέτειες τον Φεβρουάριο στο Μουσείο Κάλλας

Πολυδιάστατος θα είναι ο χαρακτήρας του Μουσείου Μαρία Κάλλας το Φεβρουάριο, με ένα πρόγραμμα που εκτείνεται από την ελληνική μουσική ως ξεναγήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2026

Περνάμε κάθε μέρα στο Μουσείο Μπενάκη με δράσεις και εκδηλώσεις για όλους

Αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη, δράση για μικρά παιδιά, θεματικές ξεναγήσεις, αποκριάτικα events και άλλα πολλά μας περιμένουν τον Φεβρουάριο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (02-08/02)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Φεβρουάριος στο Σπίτι του Ελύτη με συναυλίες, ξεναγήσεις και ομιλίες

Ο δεύτερος μήνας του έτους φέρνει τρεις σημαντικές εκδηλώσεις, διαφορετικές μεταξύ τους, η μια εκ των οποίων είναι δωρεάν (με προκράτηση θέσης).

Ο Κωνσταντίνος Σακελλαρίου μάς ταξιδεύει στη "Χώρα της Αμφιλογίας"

Ένας νέος καλλιτέχνης που δίνει στις σουρεαλιστικές φόρμες μια νέα προοπτική.

Φεβρουάριος με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής

ECHO Rising Stars, Μανώλης Μητσιάς, Άμλετ, ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού αλλά και samba με τους Quilombo μας περιμένουν στο πρόγραμμα αυτού του μήνα.

Μια καλλιτεχνική εγκατάσταση για το δημόσιο χώρο βρίσκει καταφύγιο στην Τοσίτσα 3

Το Dream State μεταμορφώνει το κτίριο σε έναν ζωντανό οργανισμό που αναπνέει, κοιμάται και ονειρεύεται - ανοιχτά, δημόσια, αδιάκοπα.