Νέες αφίξεις στο Cycladic Shop με αφορμή την έκθεση της Cindy Sherman

Η νέα συλλογή του πωλητηρίου του μουσείου είναι εμπνευσμένη από την έκθεση για τη διάσημη Αμερικανίδα φωτογράφο.

Cindy Sherman Cycladic Shop Paris Tavitian © Museum of Cycladic Art

Εμπνευσμένη από την έκθεση "Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα", η νέα συλλογή του Cycladic Shop περιλαμβάνει συλλεκτικά T-shirts, posters, υφασμάτινα τσαντάκια και postcards με έργα-ορόσημα της Cindy Sherman, σχεδιασμένα αποκλειστικά για την έκθεση, με την ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδος και της Hauser & Wirth.

Στο Cycladic Shop θα βρείτε επίσης τον δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) συνοδευτικό κατάλογο της έκθεσης (264 σελίδων) με επισκόπηση των 102 έργων της, καθώς και φωτογραφικό υλικό από την παρουσίασή τους στους χώρους του Μεγάρου Σταθάτου. Την έκδοση προλογίζουν η Κασσάνδρα Μαρινοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και η Αφροδίτη Γκόνου, Σύμβουλος Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Στον κατάλογο περιλαμβάνεται επίσης κείμενο της Flavia Frigeri, ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας στη National Portrait Gallery του Λονδίνου. 
Ακόμη, στο Cycladic Shop θα βρείτε επιλεγμένες εκδόσεις σχετικά με την διάσημη Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα.

Cindy Sherman Cycladic Shop
Paris Tavitian © Museum of Cycladic Art
Ο δίγλωσσος συνοδευτικός κατάλογος της έκθεσης "Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα" περιλαμβάνει μία επισκόπηση των 102 έργων της έκθεσης, καθώς και φωτογραφικό υλικό από την παρουσίασή τους στους χώρους του Μεγάρου Σταθάτου. Επιμέλεια έκδοσης: Μαρία Μπασαγιάννη
Cindy Sherman Cycladic Shop
Paris Tavitian © Museum of Cycladic Art
T-shirt με εκτύπωση φωτογραφίας της Cindy Sherman, στο πλαίσιο της έκθεσης "Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα". "Untitled Film Still #21", 1978 © Cindy Sherman. Με την ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδος και της Hauser & Wirth

Yπενθυμίζεται πως η έκθεση "Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα" φιλοξενείται στο Μέγαρο Σταθάτου έως τις 4 Νοεμβρίου 2024. Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση με περισσότερα από 100 φωτογραφικά έργα της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδος στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται έργα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών Untitled Film Stills (1977-1980), καθώς και από τις σειρές Rear Screen Projections (1980), Centerfolds (1981) και Color Studies (1981-1982).  Η έκθεση πραγματοποιείται με κύριο χορηγό την Rolex. 

Μπορείτε να παραγγείλετε κομμάτια από τη νέα συλλογή και ηλεκτρονικά, με αποστολή των αγορών σας στο χώρο σας ή όπου εσείς επιλέξετε σε όλο τον κόσμο.

Ωράριο λειτουργίας Cycladic Shop: Δευτ., Τετ., Παρ., Σαβ.: 10 π.μ. – 5 μ.μ., Πεμ.: 10 π.μ. – 8 μ.μ., Κυρ.: 11 π.μ. – 5 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα

  • Αφιερώματα

Περισσότερα από εκατό έργα της Cindy Sherman παρουσιάζονται στην έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο Μέγαρο Σταθάτου. Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση με φωτογραφικά έργα της διάσημης Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας στην Ελλάδα, στην οποία θα παρουσιαστούν έργα-ορόσημα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών "Untitled Film Stills" (1977-1980), καθώς και από τις σειρές "Rear Screen Projections" (1980), "Centerfolds" (1981) και "Color Studies" (1982). Η Sherman μεταμορφώνεται σε διάφορους επινοημένους χαρακτήρες που απαθανατίζει σε διαφορετικά σκηνικά, αναλαμβάνοντας η ίδια όλους τους ρόλους που απαιτούνται για τη δημιουργία των έργων της. Η έκθεση εστιάζει στη γυναίκα, την ταυτότητα και την απεικόνισή της, διερευνώντας, μέσα από τους χαρακτήρες των έργων της Sherman, μεγάλο εύρος των γυναικείων στερεότυπων και θέτοντας ερωτήματα που παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση "Λίλα Ντε Νόμπιλι, Υλικά Ονείρων"

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τον επιμελητή της έκθεσης Ερρίκο Σοφρά.

Το εικαστικό σύμπαν της Λυδίας Δαμπασίνα στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Το "Red Line, Κόκκινη γραμμή, Ligne rouge" έχει ήδη ανοίξει για το κοινό.

Χαρακτικά δημιουργών μιας άλλης γενιάς συνομιλούν με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών στο Electra Art Space

Ο παράλληλος χώρος της Γκαλερί Σκουφά εγκαινιάζει μία νέα έκθεση λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Μια έκθεση ζωγραφικής στο πνεύμα των γιορτών

Η ζωγράφος Εβίτα Κανέλλου δημιουργεί έργα γεμάτα ελπίδα και αισιοδοξία.

Ιστορίες φωτός και αγάπης με αφηγήτρια τη Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Στις ιστορίες φωτός και αγάπης με αφηγήτρια τη Σάσα Σταμάτη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη θυμόμαστε πως τα παραμύθια έφτασαν ως εμάς.

ΕΜΣΤ: Παράλληλες δράσεις για την έκθεση "Θαλασσόκαμπος"

Ειδικές προβολές και μία ξενάγηση με αφορμή την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης.