Ο Βαγγέλης Γκόκας και ο Βασίλης Βασιλακάκης "αναζητούν αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες"

Οι δύο καταξιωμένοι ζωγράφοι και φίλοι συνυπάρχουν, συνεκθέτουν και συνομιλούν μέσα από το έργο τους.

Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες Βαγγέλης Γκόκας, Campo Santo, 2010, δίπτυχο,λάδι σε καμβά, 24Χ36 εκ. το καθένα

Το dreamideamachine resident- Athens, παρουσιάζει την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, 6-9 μ.μ., την έκθεση "Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες" με έργα της συλλογής Χρίστου Χριστοφή, όπου συνυπάρχουν, συνεκθέτουν και συνομιλούν μέσα από το έργο τους δύο καταξιωμένοι ζωγράφοι και φίλοι, ο Βαγγέλης Γκόκας, Καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (γ.1969) και ο Βασίλης Βασιλακάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (γ.1968).

Οι δύο καλλιτέχνες έχοντας κοινές αφετηρίες, συνεχίζουν τον μεταξύ τους διάλογο για τη ζωγραφική. Τη σχέση της με το παρόν, τη μνήμη και την ιστορία, την αλληλεπίδρασή της με άλλα μέσα όπως η φωτογραφία, η λογοτεχνία και ο κινηματογράφος.

Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες
Βασίλης Βασιλακάκης, Κούτσουρο ΙΙ, 2021, λάδι σε χαρτί, 35Χ40 εκ.

Στην έκθεσή τους συμμετέχει και ο συγγραφέας-φωτογράφος Φώτης Θαλασσινός (γ.1977). Συνοδεύει τα έργα του Γκόκα και του Βασιλακάκη με κείμενά του, καθιστώντας τα δίπτυχα εικόνας και λόγου. Ο ίδιος αναφέρει: "Η προσωπική μου ματιά έχει να κάνει με τις απροσδόκητες, αναπάντεχες και καινοφανείς εικόνες. Εξοικειώνω τον κόσμο με ό,τι πριν διέλαθε την προσοχή του, με ό,τι όλοι αντιπαρέρχονται αφήνοντας αμαρτωλά ανείδωτες τις πιο εκλεπτυσμένες και παρθένες απεικονισμένες συγκινήσεις".

Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες
Βαγγέλης Γκόκας, Άτιτλο (after Rembrandt), 2014, λάδι σε ξύλο,25Χ20 εκ.

Info: dreamideamachine resident- Athens | 26/2-3/3 | Ωράριο λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 12-2 μ.μ. & 5-8 μ.μ., Σαβ.-Κυρ.: 12-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Silent Night με βουβό σινεμά στο ΕΜΣΤ

Χριστουγεννιάτικες προβολές στο CineFIX.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

Λίνα Μενδώνη: "Η Ελλάδα αποκτά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που της αξίζει"

Εγκρίθηκαν οι προωθημένες μελέτες για την επέκταση και αναβάθμιση του ΕΑΜ.

Last call για την έκθεση του Juergen Teller στο Onassis Ready

Το "you are invited" θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ένα ταξίδι στον κόσμο της μνήμης κάνει ο καλλιτέχνης Γιώργος Ασημακόπουλος

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του Ασημακόπουλου.

Τι είναι το "Βάλε" και το "Σπαθόλαδο" που μπήκαν στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας;

Από τα φυτά και τα φάρμακα μέχρι τους χορούς και τις φωτιές: Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας σύμφωνα με την UNESCO διευρύνεται.

Τετραήμερο χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίου από τα ΑΣΚΙ

Οι επισκέπτες στο παζάρι βιβλίων των ΑΣΚΙ θα αποκτήσουν παλιά και νέα βιβλία, σπάνιες εκδόσεις, λευκώματα, tote bags και σημειωματάρια.

Αναδρομή στα όσα έγιναν τη φετινή καλλιτεχνική χρονιά στην γκαλερί Art Project Space

Η γκαλερί μάς περιμένει για το κλείσιμο της χρονιάς με έργα που αγαπήσαμε.