Παρακολουθήστε τη συζήτηση με τη Νομπελίστρια Όλγκα Τοκάρτσουκ σε ζωντανή μετάδοση

Στο Onassis Channel θα μεταδοθεί ζωντανά η εκδήλωση αφιερωμένη στην Πολωνή συγγραφέα.

Όλγκα Τοκάρτσουκ

H συζήτηση με τη Νομπελίστρια συγγραφέα Όλγκα Τοκάρτσουκ που έγινε sold-out, μεταδίδεται ζωντανά από την Κεντρική Σκηνή της Στέγης την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, 8.30 μ.μ. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος και επιμελητής εκδόσεων, Γρηγόρης Μπέκος.

Μπορεί να αλλάξει ο κόσμος, αν συνεχίσουμε να τον κοιτάμε με τον ίδιο τρόπο; Συγγραφέας μυθιστορημάτων όπως "Το Αρχέγονο και άλλοι καιροί", "Πλάνητες" και "Τα βιβλία του Ιακώβ", η Όλγκα Τοκάρτσουκ πληροφορήθηκε ότι της απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας την ώρα που ταξίδευε οδικώς, καθώς βρισκόταν σε κίνηση, κάτι απολύτως ταιριαστό στην περίπτωσή της. Γιατί, με το "εξαιρετικά πνευματώδες και ευφυές" έργο της, η Πολωνή συγγραφέας "επικεντρώνεται στη μετανάστευση και στην εμπειρία της πολιτισμικής μετάβασης". Η Τοκάρτσουκ τιμήθηκε από τη Σουηδική Ακαδημία με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2018 "για την αφηγηματική της φαντασία η οποία με εγκυκλοπαιδικό πάθος αναπαριστά το πέρασμα ορίων ως τρόπο ζωής".

Με ύφος εντελώς προσωπικό, διακριτό και άμεσα αναγνωρίσιμο, η Τοκάρτσουκ συνδυάζει στη γραφή της την πραγματικότητα και τη μυθοπλασία, αξιοποιεί τις λαϊκές παραδόσεις και την ιστορία, αντανακλώντας παράλληλα την προσήλωσή της στις θεωρίες του Carl Jung, ενώ έχει καταφέρει να θεωρείται η κορυφαία πεζογράφος της σημερινής Πολωνίας και μια από τις επιφανέστερες παγκοσμίως δημιουργούς της Ευρώπης. 

Διαβάστε Επίσης

Η θεατρική σεζόν της Στέγης ξεκίνησε με μια παράσταση βασισμένη σε ένα μυθιστόρημά της. Τρεις μήνες μετά τo αριστουργηματικό έργο "Οδήγησε το αλέτρι σου πάνω από τα οστά των νεκρών", από τη διάσημη ομάδα των Complicité που συγκλόνισε το κοινό, η Όλγκα Τοκάρτσουκ έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης σε μια συζήτηση για τη λογοτεχνία, την κοινωνία και την τέχνη της τρυφερότητας. 

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα πολωνικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά και την ελληνική νοηματική γλώσσα. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ μέσω livestreaming.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όλα τα must-see του Comicdom CON Athens 2024

Αυτά είναι τα events της μεγάλης γιορτής κόμικς που αξίζει να δεις στην Τεχνόπολη (17-19/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/05/2024

"Inertia": Αναζητώντας τα συστατικά για την αθανασία μέσω της τέχνης

Η Stella Zhong παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα.

Μη χάσετε τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2024

Η φετινή απονομή θα γίνει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Comicdom CON Athens 2024.

Η έκθεση "Youths" διαπραγματεύεται την έννοια της "νεανικότητας"

Οι δέκα καλλιτέχνες/νιδες/α που συμμετέχουν στην εικαστική έκθεση αναζητούν τις υποκειμενικές τους ταυτότητες και διαμορφώνουν προτάσεις στην κοινή συνθήκη μιας έκθεσης που θέλει να πετύχει νέες συνθέσεις και να ανοίξει λόγους και διαλόγους συνύπαρξης αλλά και πρόκλησης

Ο "Ελληνικός Κόσμος" γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δύο ξεχωριστές δωρεάν δράσεις

Με μία παραγωγή εικονικής πραγματικότητας στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Smart Subs και με την έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη συμμετέχει ο "Ελληνικός Κόσμος" στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Εκεί που γεννήθηκαν οι θρύλοι": Κορυφαίοι σταρ της Ευρώπης μοιράζονται άγνωστες ιστορίες από τα ανοιχτά γήπεδα που μεγάλωσαν

Οι θρύλοι που σήκωσαν τρόπαια, γνώρισαν τη δόξα και έγραψαν ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ, αλλά και οι ήρωες της γειτονιάς, επιστρέφουν εκεί όπου όλα ξεκίνησαν, με την υπογραφή του Γιάννη Σταυρουλάκη.

Επιγραφικό Μουσείο και This Is Athens City Festival γιορτάζουν μαζί τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του φετινού εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων είναι "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".