Το 5o International Forum of Performance Art στρέφει το βλέμμα στον μετα-άνθρωπο

Το φεστιβάλ επιστρέφει για ένα τετραήμερο στην πόλη της Δράμας, με τη θεματική : “The Posthumanisms and the Metaverses Condition”.

5o International Forum of Performance Art

To 5o International Forum of Performance Art θα διεξαχθεί στις 22-24 Σεπτεμβρίου στην Δράμα με ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα. 

Οι συμμετέχοντες ομιλητές και περφόρμερ καλούνται να πλαισιώσουν τις παρουσιάσεις τους βάσει της θεματικής: "The Posthumanisms and the Metaverses Condition”. Κεντρικοί καλεσμένοι της διοργάνωσης είναι ο Jaroslaw Fret, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι και ιδρυτής του Teatr Zar και η διεθνούς φήμης περφόρμερ Alwynne Pritchard.

Στο τριήμερο forum συμμετέχουν επίσης θεωρητικοί και καλλιτέχνες από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Μπαχτσετζής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Γεώργιος Αραμπατζής, Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Χρυσή Καραπαναγιώτη, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η Δρ.Μάρω Γαλάνη, ΕΕΠ στο Πανεπιστήμιο Πατρών,, η Δρ.Πηνελόπη Χατζηδημητρίου, Διδάσκουσα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο εικαστικός-κιν/φιστης Γιώργος Δρίβας, η Δρ. Ελένη Γκίνη, Διδάσκουσα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου και ο εικαστικός Βασίλης Αλεξάνδρου, Μαρία Χαρέλα. περφόρμερ.

Παράλληλα, περφόρμανς θα παρουσιάσουν και άλλοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα η Monika Wachowicz, ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος, ο Ιωάννης Μονογυιός, ο Γιάννης Σταμενίτης, ο Γιώργος Λαμπριανίδης, η Πόπη Βουλγαρούδη και ο Θεόδωρος Κυψελίδης, Μάρω Θεοδοσίου.

Στο πλαίσιο του International Forum of Performance Art πραγματοποιείται φιλοξενία (residency) 20 φοιτητών, σε πλαίσιο εκπαιδευτικού εργαστηρίου, από σχολές τεχνών της χώρας και συγκεκριμένα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι φοιτητές θα συμμετέχουν σε 4 εκπαιδευτικά εργαστήρια και ένα masterclass από το IRPA-almakalma, ενώ στην διάρκεια του προγράμματος θα παρουσιάσουν την τελική τους περφόρμανς. 

Για τέταρτη χρονιά, παράλληλα με το ζωντανό πρόγραμμα στην πλατφόρμα της διοργάνωσης (www.ifpa.gr) θα προβάλλεται το Viewing Room. Στο Viewing Room θα φιλοξενηθούν 26 έργα video art και digital performance δημιουργών από 8 χώρες τα οποία επιλέχθηκαν μετά από ανοιχτή πρόσκληση (open call).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συμφωνική συναυλία "στον απόηχο της γιορτής" με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών: Ο Κύκλος "Συμφωνικές βραδιές" συνεχίζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου με δύο νέους καλλιτέχνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/12/2025

Το Open House Athens φιλοξενεί το 3ο Ετήσιο Συνέδριο του Open House Europe

Ένα διήμερο για τη διαφύλαξης της κληρονομιάς του αύριο.

Πότε θα γεμίσει η έκθεση All Eyes on Palestine με μουσική και ήχους της Γάζας

All Eyes on Palestine: Η έκθεση μας παρακινεί να δούμε την Παλαιστίνη, θα γεμίσει στις 28 Δεκεμβρίου με μουσική και ήχους της Γάζας.

Οι εκθέσεις που θα δούμε στο Μουσείο Μπενάκη το 2026

Νέα εικαστικά πρότζεκτ στα παραρτήματα του μουσείου.

Νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Έντεκα νέες προτάσεις για κάθε αναγνωστικό γούστο, από τη λογοτεχνία και το θρίλερ μέχρι τα παιδικά και τα βιβλία για γονείς.

Η "κοσμογονία" ζωγραφικής στην ANiMA Gallery παρατείνεται κατά μια εβδομάδα

"Γένεσις – Κοσμογονία": Η έκθεση του Λάμπρου Σταυρόπουλου στην ANiMA Gallery παρατείνεται κατά μία βδομάδα

Αυτές οι εργασίες έγιναν στο Ανάκτορο της Αρχαίας Πέλλας που άνοιξε ξανά για το κοινό

Αποκαταστάθηκε ο τόπος, που γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος. Τα επόμενα βήματα του Υπουργείου Πολιτισμού για το Ανάκτορο της Πέλλας.