Παρουσίαση του βιβλίου "Graphic Novel και ολοκαύτωμα" στον Ιανό

Την παρουσίαση συντονίζει ο Κώστας Λασκαράτος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αλβέρτος Ταραμπουλούς, Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.

«Graphic Novel και ολοκαύτωμα»

Την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 6 μ.μ., η Αλυσίδα Πολιτισμού Ianos και οι εκδόσεις Ροπή, σε συνεργασία με την Ισραηλική Κοινότητα Αθηνών διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου των Γεωργία Καραντώνα και Τασούλα Τσιλιμένη, με τίτλο "Graphic Novel και ολοκαύτωμα", που παρέχει διδακτικές προτάσεις και εφαρμογές για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Την παρουσίαση συντονίζει ο Κώστας Λασκαράτος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αλβέρτος Ταραμπουλούς, Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιαννικοπούλου Αγγελική, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup), Σκιτσογράφος, μεταδιδακτορικός ερευνητής ΤΠΤΕ, Παν. Αιγαίου. Λέων Ναρ, φιλόλογος, συγγραφέας και οι συγγραφείς του βιβλίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του Ιανού.

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το βιβλίο "Graphic Novel και ολοκαύτωμα" προσφέρει μια σύντομη εισαγωγή στο πεδίο των Πολιτισμικών Σπουδών, των Σπουδών του Τραύματος, των Λογοτεχνικών Σπουδών και των Σπουδών των Κόμικς. Επιχειρείται μια σύντομη αναφορά στο graphic novel και ειδικότερα, μια ιστορική αναδρομή στο holocaust graphic novel (graphic novel για το Ολοκαύτωμα). Η ποικιλία και η ρευστότητα αναπροσαρμογής αυτής της κατηγορίας των graphic novels την καθιστούν έναν εξελισσόμενο κλάδο της αναπαράστασης του Ολοκαυτώματος, εγκαθιδρύοντας ένα καινοτόμο μέσο σύλληψης της πολιτισμικής μνήμης. Η συγκεκριμένη κατηγορία graphic novel αξιοποιείται εκπαιδευτικά τις τελευταίες δεκαετίες για την προσέγγιση του ιστορικού θέματος του Ολοκαυτώματος και της γενοκτονίας, ευρύτερα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια καλλιτεχνική εγκατάσταση για το δημόσιο χώρο βρίσκει καταφύγιο στην Τοσίτσα 3

Το Dream State μεταμορφώνει το κτίριο σε έναν ζωντανό οργανισμό που αναπνέει, κοιμάται και ονειρεύεται - ανοιχτά, δημόσια, αδιάκοπα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2026

Φεβρουάριος στην Εθνική Πινακοθήκη με πολλές εκπλήξεις

Εκθέσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις περιμένουν τους επισκέπτες του μουσείου.

Λίγο έμεινε για να δεις αυτές τις εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Finissage για δύο εικαστικά πρότζεκτ που εγκαινιάστηκαν τον Νοέμβριο στο μουσείο.

Πώς θα σας φαινόταν να επισκεφτείτε δύο μουσεία της Αθήνας μέσα σε μια νύχτα;

Αν αγαπάτε τα μυστήρια, τότε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου σας περιμένει μια μοναδική εμπειρία στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Μουσείο Μαρία Κάλλας.

"Η ζωγραφική ως εννοιολογικό μέσο" το θέμα των ομιλιών στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Οι ομιλίες θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στα αγγλικά, είναι δωρεάν για το κοινό και θα επισφραγιστούν με την έκδοση "Conversations Vol. II".

Αναμνήσεις από την παλιά Πλάκα σε ένα ανακαινισμένο ημιυπόγειο

Η έκθεση "Πάμε σαν άλλοτε" θα διαρκέσει ως τις 19 Απριλίου συνομιλώντας με τον χώρο, τον χρόνο και τη συλλογική μνήμη της παλιάς Αθήνας.

Το αντιφασιστικό πρότζεκτ του ινστιτούτο Γκαίτε θα έρθει και στην Αθήνα

Τα εγκαίνια του "Antifascism: Now" θα λάβουν χώρα στο Μόναχο στις 30/1 και από κει θα ξεκινήσει το πολυετή ταξίδι του διασυνορικού πρότζεκτ.