"The (W)Ηole New History of Art": Η Ανδριάνα Βερβέτη "διασκευάζει" φημισμένα έργα τέχνης

Η έκθεση στη Batagianni περιλαμβάνει σχέδια με σινική μελάνη.

«The (W)Ηole New History of Art»

H γκαλερί Batagianni παρουσιάζει μια ενότητα έργων της Ανδριάνας Βερβέτη με τίτλο "The (W)Ηole New History of Art", η οποία αποτελείται από σχέδια με σινική μελάνη. Η έκθεση κάνει εγκαίνια το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου και την επιμελείται ο Αλέξανδρος Αβρανάς.

The (W)Ηole New History of Art

Στην ενότητα αυτή η καλλιτέχνιδα "διασκευάζει" έργα που η ιστορία της τέχνης έχει καταξιώσει για πάντα και στα οποία εικονίζονται πρόσωπα εξουσίας της εποχής τους, που σήμερα θα μπορούσαμε να τα θεωρούμε αρχέτυπα του ρόλου τους. Τα παρουσιάζει με άθικτη περιβολή αλλά με σάρκα σε κατάσταση προχωρημένης σήψης παρά το ότι είναι εν ζωή και με πλήρη επίγνωση της ισχύος και της θέσης τους.

The (W)Ηole New History of Art

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν και παρά την διάβρωση τους, τα πρόσωπα αυτά διατηρούν ολόκληρη την διαβρωτική τους δύναμη. Η Βερβέτη παρουσιάζει άρχοντες, ιερωμένους, δικαστές, κεφαλαιοκράτες, ισχυρούς του τύπου και άλλων μορφών εξουσίας που γνωρίζουν πώς να διατηρούν μεταξύ τους σκοτεινούς δεσμούς, προκειμένου να είναι, ανά πάσα στιγμή, σε ετοιμότητα για να ασκούν οργανωμένη πίεση σε αυτούς που θα έπρεπε εξ' ορισμού να υπερασπίζονται και να προστατεύουν. Αυτή η συνθήκη στασιμότητας που επιβάλλουν σε όσους εξουσιάζουν ακυρώνει την προωθούμενη ψευδαίσθηση ότι ο κόσμος αλλάζει.

Εγκαίνια: 14/1 (12-4 μ.μ.)

Info: Batagianni |14/1-18/2 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ. 4 - 8 μ.μ., Σαβ. 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Gallery Batagianni

Αντήνορος 17, Παγκράτι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να χάσεις το φετινό Παζάρι Βιβλίου

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου συνεχίζει να μας υποδέχεται στην Κλαυθμώνος κι εμείς συγκεντρώσαμε 5 λόγους (συν μια... τολμηρή ιδέα) για τους οποίους αξίζει να το επισκεφτείτε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
04/02/2026

"Η κουλτούρα της πτώσης σκοτώνει" σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαμπρινίδη

Νέα έκθεση του καλλιτέχνη στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ.

"Η μνήμη υφαίνεται ξανά" με μια έκθεση στη Νάξο

Στις 14 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση που υπογράφουν με έργα από χαρτί, ύφασμα, γύψο, πηλό, μέταλλο, βίντεο και οσμή επτά καλλιτέχνιδες.

Με ελεύθερη είσοδο, μια επίκαιρη κουβέντα για τη συναίνεση με τη Vanessa Springora

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 στις 19:00 θα συζητήσει με αφορμή τη μεταφορά του βιβλίου της "Η Συναίνεση" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

NoExcuse#2: Ατομική έκθεση της Ειρήνης Βαζούκου στο Λόφος art project

Από τις 6 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2026, το Λόφος Art Project παρουσιάζει την ατομική έκθεση No Excuse #2 της Ειρήνης Βαζούκου.

Επανέκθεση, σε νέα εκδοχή, του "The End" του Νίκου Αλεξίου

Τα εγκαίνια της έκθεσης, "The End. Μια σπουδή στο άπειρο", γίνονται με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαπέντε χρόνων από τον θάνατο του καλλιτέχνη.

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών

Η έκθεση θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο στο μουσείο.