"Ευεργεσία": Συνεχίζεται η ομαδική έκθεση του Νίκου Xαραλαμπίδη

Καθώς το ενδιαφέρον του κοινού βαίνει αμείωτο, η έκθεση θα παραμείνει για ακόμη μία βδομάδα στο Πολύτροπον.

mdf_Polytropon2_Χούντας.jpg

Η ομαδική έκθεση "Ευεργεσία”, το συμμετοχικό, σπονδυλωτό πρότζεκτ του Νίκου Xαραλαμπίδη, μέρος της δεύτερης ενότητας εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Art Space Oddity (A.S.O.), παρατείνει τη διάρκειά της για μία ακόμα εβδομάδα. Καθώς το ενδιαφέρον του κοινού βαίνει αμείωτο, το Πολύτροπον θα υποδέχεται τους επισκέπτες έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. 

Το A.S.O. είναι ένα πρότζεκτ που διερευνά τις σύγχρονες αλλά και παλαιότερες προσεγγίσεις γύρω από τον κόσμο του διαστήματος, εστιάζοντας στον ανθρωπολογικό τύπο ζωής κατά την επερχόμενη μετανθρωπιστική εποχή, αλλά και στις συγκρουσιακές σχέσεις  που αναπτύσσονται, ως συνέπεια της ανθρωπιστικής, περιβαλλοντικής και ενεργειακής κρίσης. Περιλαμβάνει, πέρα από το θεωρητικό-εκπαιδευτικό μέρος, ομαδικές εκθέσεις των συμμετεχόντων φοιτητών, αλλά και προσκεκλημένων καλλιτεχνών, διαλέξεις, περφόρμανς, δρώμενα, δημόσιες δράσεις, καθώς και διαδραστικά με το κοινό, καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου, άγνωστοι βανδάλισαν τον χώρο τέχνης του ΠΕΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ που στεγάζεται στο παλαιό πατητήρι στην πλατεία Καλυβίων. Οι καλλιτέχνες της έκθεσης απάντησαν άμεσα στους βανδαλισμούς με την τέχνη τους, ζωγραφίζοντας τα ξύλα που τοποθετήθηκαν για προστασία στα σπασμένα παράθυρα. Μέχρι στιγμής τα ξύλα έχουν φιλοτεχνήσει οι εικαστικοί Γιώργος Χούντας και Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, ενώ το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα συμμετάσχουν νέοι καλλιτέχνες. 

Info: Πολύτροπον | έως 27/11 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Πέμ., Παρ.: 5-9 μ.μ., Σάβ.: 3-9 μ.μ., Κυριακή κατόπιν ραντεβού | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φεβρουάριος με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής

ECHO Rising Stars, Μανώλης Μητσιάς, Άμλετ, ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού αλλά και samba με τους Quilombo μας περιμένουν στο πρόγραμμα αυτού του μήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2026

Μια καλλιτεχνική εγκατάσταση για το δημόσιο χώρο βρίσκει καταφύγιο στην Τοσίτσα 3

Το Dream State μεταμορφώνει το κτίριο σε έναν ζωντανό οργανισμό που αναπνέει, κοιμάται και ονειρεύεται - ανοιχτά, δημόσια, αδιάκοπα.

Φεβρουάριος στην Εθνική Πινακοθήκη με πολλές εκπλήξεις

Εκθέσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις περιμένουν τους επισκέπτες του μουσείου.

Λίγο έμεινε για να δεις αυτές τις εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Finissage για δύο εικαστικά πρότζεκτ που εγκαινιάστηκαν τον Νοέμβριο στο μουσείο.

Πώς θα σας φαινόταν να επισκεφτείτε δύο μουσεία της Αθήνας μέσα σε μια νύχτα;

Αν αγαπάτε τα μυστήρια, τότε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου σας περιμένει μια μοναδική εμπειρία στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Μουσείο Μαρία Κάλλας.

"Η ζωγραφική ως εννοιολογικό μέσο" το θέμα των ομιλιών στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Οι ομιλίες θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στα αγγλικά, είναι δωρεάν για το κοινό και θα επισφραγιστούν με την έκδοση "Conversations Vol. II".

Αναμνήσεις από την παλιά Πλάκα σε ένα ανακαινισμένο ημιυπόγειο

Η έκθεση "Πάμε σαν άλλοτε" θα διαρκέσει ως τις 19 Απριλίου συνομιλώντας με τον χώρο, τον χρόνο και τη συλλογική μνήμη της παλιάς Αθήνας.