89 σκιαγραφούν την μακρόχρονη καλλιτεχνική πορεία του Βίκτωρα Ν. Ιωαννίδη

Μια αναδρομική έκθεση τιμά έναν από τους σημαντικότερους Κύπριους ζωγράφους του 20ού αιώνα.

Αναδρομική έκθεση Βίκτωρα Ν. Ιωαννίδη

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα και το Ίδρυμα Βίκτωρα Ν. Ιωαννίδη οργανώνουν στον εκθεσιακό χώρο του Σπιτιού της Κύπρου στην Αθήνα αναδρομική έκθεση του πρωτοπόρου Κύπριου καλλιτέχνη Βίκτωρα Ν. Ιωαννίδη (1903-1984). Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, θα τελέσει η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022. Η έκθεση, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης δρος Ελένης Σ. Νικήτα, θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2022.

Βίκτωρας Ν. Ιωαννίδη

Τα θέματά του καλλιτέχνη, καθημερινά και οικεία, καλύπτουν όλες τις θεματογραφικές περιοχές: Την προσωπογραφία, το τοπίο με ή χωρίς την ανθρώπινη παρουσία, τις σκηνές από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τη νεκρή φύση και το γυμνό.  Στόχος του Ιωαννίδη υπήρξε η ανάδειξη της ομορφιάς που κρύβουν ακόμη και τα πιο ταπεινά και οικεία αντικείμενα και οι πιο καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες, ανάγοντας την αισθητική απόλαυση σε μέγιστο μέλημά του.

Αναδρομική έκθεση Βίκτωρα Ν. Ιωαννίδη

Αναδρομική έκθεση Βίκτωρα Ν. Ιωαννίδη

Τα 89 έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση, σκιαγραφούν την μακρόχρονη καλλιτεχνική πορεία, ενός από τους σημαντικότερους Κύπριους ζωγράφους του 20ού αιώνα. Ενός σκαπανέως καλλιτέχνη, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων, οι οποίοι με προσωπικές θυσίες έθεσαν τα θεμέλια της έντεχνης κυπριακής εικαστικής δημιουργίας. 

Αναδρομική έκθεση Βίκτωρα Ν. Ιωαννίδη

Info: Σπίτι της Κύπρου | 25/10-25/11 | 7.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/05/2024

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.