Το Platforms Project έγινε 10 και γιορτάζει

Το Platforms Project γιορτάζει δέκα χρόνια παρουσίας με τη μεγαλύτερη εικαστική διοργάνωση στην έως τώρα ιστορία του.

ArtCode_Μαρία Σταμάτη , Η Αξιοπρέπεια δεν είναι τρόπος Ζωής, είναι τρόπος Σκέψης _Κώστας Βίττης, Eye Eat Me

Ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών και ημερίδων, βίντεο, προγραμμάτων για παιδιά, περφόρμανς και πάρτι πλαισιώνει τον εορτασμό των 10 ετών του Platformas Project. 

To Platforms Project 2022 – Independent Art Fair θα παρουσιαστεί  φέτος, από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου στον Εκθεσιακό χώρο "Νίκος Κεσσανλής" της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης) με ημερίδες, περφόρμανς, ομιλίες και workshops από τις συμμετέχουσες ομάδες. Ως κατεξοχήν φυτώριο νέων καλλιτεχνών, όπου ο πειραματισμός, η έρευνα αλλά και η διαμόρφωση καλλιτεχνικής ταυτότητας είναι συνεχές ζητούμενο, ο εκθεσιακός χώρος της ΑΣΚΤ αποτελεί, και φέτος, την ιδανική επιλογή για το project τη διεύθυνση του οποίου ενέλαβαν η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. 

Bureau d’Art et de Recherche Roubaix_Stéphane Laurent Marcel, Érections

To Platforms Project είναι μία διεθνής έκθεση που έχει πάντα ως στόχο την παρουσίαση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ομαδικές πρωτοβουλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που δρουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμβάλει σταθερά στην αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα εικαστικά και θεωρητικά ερωτήματα που τίθενται διεθνώς και την ενδεικτική χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης, όπως αυτή παράγεται σήμερα στις εικαστικές ομάδες-πλατφόρμες. Παρουσιάζει πλατφόρμες από 26 χώρες (ΗΠΑ, Κύπρος,  Ελλάδα, Καναδάς, Ολλανδία, Γαλλία, Μεξικό, Βενεζουέλα, Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή,  Αιθιοπία, Ρωσία, Τουρκία, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Σουηδία, Βέλγιο, Δανία, Ελβετία, Πολωνία, Ουκρανία, Αυστραλία), έχοντας δεχθεί εκατοντάδες αιτήσεις μετά το ανοικτό διαδικτυακό του κάλεσμα. 

_top Transdisciplinary Project Space_Matthias Roth, Your Portait in Oil,

Στο Platforms Project 2022 θα συμμετέχουν 62 πλατφόρμες  με περισσότερους από 800 καλλιτέχνες επεκτείνοντας το παγκόσμιο δίκτυο που οικοδομείται και επικοινωνεί τα τελευταία δέκα χρόνια μέσω του Platforms Project. Παράλληλα με την παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ημερίδες, ομιλίες, περφόρμανς και workshops. 

Ώρες λειτουργίας:  13/10: 6 μ.μ-10 μ.μ, 14/10-16/10: 12 μ.μ-9 μ.μ | platformsproject.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Χάρη Μπασκόζο, ποιος είναι ο "τρόπος να χωράς μέσα στην πόλη";

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει ένα πρότζεκτ εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2025

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Οι εκδηλώσεις του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους και μουσικά events ετοιμάζει στις 18/5 το μουσείο.

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συμμετέχει στο Athens City Festival

Μη χάσετε τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις ξεναγήσεις στις περιοδικές εκθέσεις του μουσείου.

Αυτά είναι τα βιβλία που διεκδικούν τα Βραβεία Αναγνώστη 2025

Δείτε ποια βιβλία εκδοτικής παραγωγής του 2024 συμπεριέλαβε το λογοτεχνικό περιοδικό στις μικρές λίστες του.

Γνωρίστε τα "Plásmata" που καταλαμβάνουν το Πεδίον του Άρεως

Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει τη συνέχεια του επιτυχημένου πρότζεκτ "Plásmata", στην καρδιά της πόλης.

"Weather or not": Ο Win Knowlton ζωγραφίζει τα αλλόκοτα της κλιματικής αλλαγής

Ο γνωστός Νεοϋορκέζος ζωγράφος και γλύπτης παρουσιάζει έργα του για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

"Mothertongue": Διερευνώντας διαχρονικά ερωτήματα για τη ζωγραφική

Ο Γερμανός καλλιτέχνης Harm Gerdes παρουσιάζει έργα του για πρώτη φορά στην Αθήνα.