Ο Αλέξανδρος Μαγκανιώτης αναζητάει τη δική του Οδύσσεια

Η έκθεση «Return» θα εγκαινιαστεί προσεχώς στην The Project Gallery.

Αλέξανδρος Μαγκανιώτης έκθεση

Η The Project Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Μαγκανιώτη με τίτλο "Return", η οποία περιλαμβάνει έργα από την ενότητα "Αναζητώντας τον Οδυσσέα", μια ενότητα σε εξέλιξη που διαρκώς εμπλουτίζεται με νέες εικόνες.

Κατά την επιστροφή στην Αθήνα, μετά από την παρουσίασή της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το 2021, και λίγο πριν παρουσιαστεί στα πλαίσια μιας μεγάλης ομαδικής έκθεσης το έργο του "Ο Απόπλους του Οδυσσέα στο Μουσείο της Σανγκάης" παρουσιάζεται επίσης στη γκαλερί. Ακόμη, στην έκθεση θα παρουσιαστεί και το ψηφιακό έργο – video animation – βασισμένο σε έργο του καλλιτέχνη που υλοποίησε ο εικαστικός Μάκης Κυριακόπουλος.

έκθεση Αλέξανδρος Μαγκανιώτης

Η ενότητα "Αναζητώντας τον Οδυσσέα" αποτελεί μια ολότελα προσωπική, ερμηνευτική προσέγγιση του ομηρικού έπους σε μιαγόνιμη διαλεκτική σχέση μ’ αυτό, στην προέκταση του ποιητικού λόγου, των δοκιμασιών, των αντοχών, των αντιστάσεων καιτων προκλήσεων του αρχετυπικού ήρωα-ταξιδευτή. Η περιγραφή, λιτή και ακέραιη, στοχεύει στον πυρήνα του αφηγηματικού υλικού, αποκρυσταλλώνει τις έννοιες της περιπλάνησης και του κινδύνου πέρα από τους γνωστούς ορίζοντες, της ανθρώπινης θέλησης που ξεπερνά τα όρια, της γνώσης και της απώλειας, του νόστου, του ακατανίκητου πόθου του γυρισμού στην προγονική εστία.

έκθεση Αλέξανδρος Μαγκανιώτης

Το ταξίδι της αναζήτησης του Οδυσσέα ξεκινάει για ακόμη μία φορά, ο μύθος επανέρχεται μέσα από μια σύγχρονη οπτική, διαχρονικός, καθολικός και πάντοτε γοητευτικός.

Εγκαίνια : 28/6 (7-10 μ.μ.)

Info: The Project Gallery, στο κτίριο που βρίσκεται το Couleur Locale | 28/6-10/9 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Σαβ.: 12-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

The Project Gallery

Νορμανού 3, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μουσική, συζητήσεις και νυχτερινές περιπέτειες τον Φεβρουάριο στο Μουσείο Κάλλας

Πολυδιάστατος θα είναι ο χαρακτήρας του Μουσείου Μαρία Κάλλας το Φεβρουάριο, με ένα πρόγραμμα που εκτείνεται από την ελληνική μουσική ως ξεναγήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2026

Περνάμε κάθε μέρα στο Μουσείο Μπενάκη με δράσεις και εκδηλώσεις για όλους

Αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη, δράση για μικρά παιδιά, θεματικές ξεναγήσεις, αποκριάτικα events και άλλα πολλά μας περιμένουν τον Φεβρουάριο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (02-08/02)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Φεβρουάριος στο Σπίτι του Ελύτη με συναυλίες, ξεναγήσεις και ομιλίες

Ο δεύτερος μήνας του έτους φέρνει τρεις σημαντικές εκδηλώσεις, διαφορετικές μεταξύ τους, η μια εκ των οποίων είναι δωρεάν (με προκράτηση θέσης).

Ο Κωνσταντίνος Σακελλαρίου μάς ταξιδεύει στη "Χώρα της Αμφιλογίας"

Ένας νέος καλλιτέχνης που δίνει στις σουρεαλιστικές φόρμες μια νέα προοπτική.

Φεβρουάριος με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής

ECHO Rising Stars, Μανώλης Μητσιάς, Άμλετ, ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού αλλά και samba με τους Quilombo μας περιμένουν στο πρόγραμμα αυτού του μήνα.

Μια καλλιτεχνική εγκατάσταση για το δημόσιο χώρο βρίσκει καταφύγιο στην Τοσίτσα 3

Το Dream State μεταμορφώνει το κτίριο σε έναν ζωντανό οργανισμό που αναπνέει, κοιμάται και ονειρεύεται - ανοιχτά, δημόσια, αδιάκοπα.