Η Maja Djordjevic "μεταμορφώνεται"

Η "Metamorphosis", η ατομική έκθεση των νέων έργων της Maja Djordjevic, που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για τη φουάρ Taipei Dangdai 2022, παρουσιάζεται σε συνεργασία με τη γκαλερί σύγχρονης τέχνης "Δυο χωριά".

Maja Djordjevic

Η ατομική έκθεση των νέων έργων της Maja Djordjevic, τα οποία δημιουργήθηκαν ειδικά για τη φουάρ Taipei Dangdai 2022, παρουσιάζεται σε συνεργασία με τη γκαλερί σύγχρονης τέχνης "Δυο χωριά".

Ενώ στο παρελθόν η καλλιτέχνης έχει αξιοποιήσει μοτίβα memento mori, βασιζόμενη στην κληρονομιά της Κλασικής Αναγέννησης και το όραμα του Ουμανισμού, η νέα σειρά έργων στρέφεται στην εποχή του Μπαρόκ. Το Mπαρόκ, με το χαρακτηριστικό αισθησιακό πλούτο, το μεγαλείο, τη συναισθηματική πληθωρικότητα και την εστίαση στην έννοια της παροδικότητας, επέτρεψε στη Djordjevic να συνδέσει τη συνεχόμενη ενασχόλησή της με το εφήμερο της ζωής και εσωτερικές διεργασίες, με μια επίκαιρη και συνάμα διαχρονική αμφισβήτηση της εθνικής, συλλογικής και προσωπικής ταυτότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τον Juergen Teller;

Με αφορμή την έκθεση "you are invited" στο Onassis Ready, τέσταρε τις γνώσεις σου για τον αιρετικό φωτογράφο.

Ένας άντρας-τρεις ταυτότητες: Αυτό είναι το νέο αστυνομικό των εκδόσεων Πατάκη

Κυκλοφόρησε μόλις το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Μισέλ Μπυσσί "Τρεις ζωές την εβδομάδα".

Το Σπίτι του Ελύτη γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας

Το μουσείο παρουσιάζει μία νέα σειρά δράσεων για τον Νοέμβριο.

Radio Free Europe: ο Κοσμάς Νικολάου εκπέμπει από το Παρίσι

Ο Κοσμάς Νικολάου… εκπέμπει από το Παρίσι με αφορμή την έκθεση "Radio Free Europe" που παρουσιάζει στην Petite Galerie - Cité internationale des arts.

Η ιστορική Οικία Δαβάκη στην Καλλιθέα γίνεται μουσείο

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναλάβει την εκτέλεση των εργασιών αναστήλωσης.