Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (18-24/4)

Όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της πρωτεύουσας τη Μεγαλοβδομάδα.

Αφρός των ημερών

Αφρός των Ημερών

Με τον τίτλο παρμένο από το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Μπορίς Βιάν, 40 σύγχρονοι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν τα δικά τους άνθη. Αν και βασικός σκοπός των λουλουδιών είναι η αναπαραγωγή και η διαιώνιση του είδους, τα εντυπωσιακά τους χρώματα μας συγκινούν με αποτέλεσμα αυτά να έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της τέχνης, εμπνέοντας καλλιτέχνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα σε χαρτί, σε καμβά, κολάζ, χειροτεχνία, κατασκευές, κεραμικά και φωτογραφίες. Έργα που αντιπροσωπεύουν την άνοιξη, τη χαρά της όρασης ή της όσφρησης, τη δροσιά της πάχνης, τη ζεστασιά της γης ή το πάθος της φωτιάς ή που έρχονται αντιμέτωπα με τη μνήμη, τον πόνο και την ίαση, τον πόλεμο και την ειρήνη.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Δημοσθένης Αβραμίδης, Χρήστος Αθανασιάδης, Ακριθάκης Αλέξης, Χλόη Ακριθάκη, Ευγενία Αποστόλου, Κωστής Βελώνης, Αλέξης Βερούκας, Μάρθα Δημητροπούλου, Αθηνά Ιωάννου, Λίζη Καλλιγά, Αικατερίνη  Κανακάκι, Απόστολος Καρακατσάνης, Νικομάχη Καρακωστάνιγλου, Πέγκυ Κλιάφα, Χάρης Κουρκούλης, Βασιλική Λευκαδίτη, Μαριάννα Λούρμπα, Κλεοπάτρα Μουρσελά, Λιάνα Μαρκάκη, Ειρήνη Μίγα, Χρήστος Μπουρονίκος, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Ηλίας Παπαηλιάκης, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Χαρά Πιπερίδου, Λίλα Πολενάκη, Δημήτρης Ρεντούμης, Γεωργία Σαγρή, Ήβη Σαμαρά, Νάνα Σαχίνη, Κώστας Σαχπάζης, Γιώργος Σταματάκης, Μάγδα Ταμμάμ, Τόλης Τατόλας, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Κώστας Τσώλης, Έφη Χαλιορή, Μανταλίνα Ψωμά, Capten, Paolo Colombo.

Εγκαίνια: 19/4

Info: Γκαλερί 7 | 19/4-14/5 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 6-9 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. – 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Raw Objects

Theodore Psychoyos Raw Objects

Η ιδέα για μια καλλιτεχνική σειρά με λειτουργικά αντικείμενα γεννήθηκε όταν ο Theodore Psychoyos κατασκεύαζε την κατοικία του στη Νάξο. Έτσι εκκινήθηκε μία διαρκώς εξελισσόμενη εξερεύνηση, εμπνευσμένη από τα φυσικά στοιχεία και τις μορφές της ακατέργαστης πέτρας, καθώς υπήρχαν εκατομμύρια κομμάτια σκορπισμένα στο νησί που εκείνος σύλλεξε. Κομμάτια μαρμάρου που ο καλλιτέχνης βρήκε σε αποθήκες, κομμένα από μηχανές και ανθρώπινα χέρια σε ιδιαίτερα σχήματα, αναπροσδιορίστηκαν ως έπιπλα, χαρίζοντάς έτσι νέα ζωή στις αρχαίες πέτρες. 

Εγκαίνια: 20/4

Info: Carwan Gallery | 20/4/21/5 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Πεμ., Παρ., Σαβ.: 2-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φεβρουάριος με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής

ECHO Rising Stars, Μανώλης Μητσιάς, Άμλετ, ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού αλλά και samba με τους Quilombo μας περιμένουν στο πρόγραμμα αυτού του μήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2026

Μια καλλιτεχνική εγκατάσταση για το δημόσιο χώρο βρίσκει καταφύγιο στην Τοσίτσα 3

Το Dream State μεταμορφώνει το κτίριο σε έναν ζωντανό οργανισμό που αναπνέει, κοιμάται και ονειρεύεται - ανοιχτά, δημόσια, αδιάκοπα.

Φεβρουάριος στην Εθνική Πινακοθήκη με πολλές εκπλήξεις

Εκθέσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις περιμένουν τους επισκέπτες του μουσείου.

Λίγο έμεινε για να δεις αυτές τις εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Finissage για δύο εικαστικά πρότζεκτ που εγκαινιάστηκαν τον Νοέμβριο στο μουσείο.

Πώς θα σας φαινόταν να επισκεφτείτε δύο μουσεία της Αθήνας μέσα σε μια νύχτα;

Αν αγαπάτε τα μυστήρια, τότε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου σας περιμένει μια μοναδική εμπειρία στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Μουσείο Μαρία Κάλλας.

"Η ζωγραφική ως εννοιολογικό μέσο" το θέμα των ομιλιών στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Οι ομιλίες θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στα αγγλικά, είναι δωρεάν για το κοινό και θα επισφραγιστούν με την έκδοση "Conversations Vol. II".

Αναμνήσεις από την παλιά Πλάκα σε ένα ανακαινισμένο ημιυπόγειο

Η έκθεση "Πάμε σαν άλλοτε" θα διαρκέσει ως τις 19 Απριλίου συνομιλώντας με τον χώρο, τον χρόνο και τη συλλογική μνήμη της παλιάς Αθήνας.